Τι ποσοστό δίνουν οι στοιχηματικές να είναι ο Κέντρικ Ναν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα

Τι ποσοστό δίνουν οι στοιχηματικές να είναι ο Κέντρικ Ναν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο Κέντρικ Ναν, φτάνει σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα και αύριο θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με τα πράσινα.

Ο Εργκίν Αταμάν ξεκαθάρισε πως ο Αμερικανός γκαρντ θα μπει κανονικά στο αεροπλάνο για το Βερολίνο και την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με το τριφύλλι, στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Άλμπα για τη EuroLeague.

Ο Ναν έχει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς από τις 9 Απριλίου, ωστόσο ο Αταμάν έχει ενημερωθεί για τη φυσική του κατάσταση και θεωρεί ότι θα μπορέσει να βοηθήσει άμεσα την ομάδα. Προφανώς, θα χρειαστεί ένα διάστημα προσαρμογής στα ευρωπαϊκά δεδομένα, καθώς είναι η πρώτη φορά που περνάει τον Ατλαντικό για να παίξει στην Ευρώπη.

Την Παρασκευή απέναντι στην Άλμπα, δεν θα γνωρίζει καλά καλά τα ονόματα των συμπαικτών του και τα συστήματα της ομάδας, ωστόσο ο Αταμάν θέλει να τον εντάξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο πράσινο ροτέισον, διότι μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει όσα υπολόγιζε από τον Λούκα Βιλντόσα.

Ο Ναν αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού, καθώς είναι ένας αριστερόχειρας combo γκαρντ, που μπορεί να σκοράρει μετά από ντρίμπλα. Μπορεί να δημιουργήσει φάσεις για το εαυτό του στο ένας με έναν. Μπορεί να εκτελέσει με συνέπεια από το mid-range, να τιμωρήσει όσες ομάδες του δώσουν το τρίποντο, αλλά και να φτάσει μέχρι το καλάθι με δυναμικό μπάσιμο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην καλή του διετία στο Μαϊάμι, το 2019/20 και το 2020/21, έφτασε να σκοράρει κατά μέσο όρο σχεδόν 15 πόντους στο ΝΒΑ (!), εκτελώντας με 36,5% από το τρίποντο και με 54,4% από το δίποντο.

Παρότι λοιπόν, έχει ένα χάντικαπ σε σύγκριση με τους υπόλοιπους παίκτες του Παναθηναϊκού, που βρίσκονται από το ξεκίνημα της σεζόν στο ρόστερ κι έχουν ήδη παίξει στα πρώτα έξι παιχνίδια της Ευρωλίγκα, οι μπουκ τον προσφέρουν έκτο φαβορί για να είναι ο παίκτης των πράσινων με τους περισσότερους πόντους στη διοργάνωση.

Αυτή τη στιγμή, πρώτο φαβορί είναι ο Ματίας Λεσόρ, που έχει 89 πόντους σε έξι αγώνες, σκοράρει δηλαδή 14,8 ανά ματς. Ακολουθούν στη δεύτερη θέση ο Σλούκας, που έχει 45 πόντους σε τέσσερις συμμετοχές και στην τρίτη ο Μήτογλου με 40 πόντους σε τρεις συμμετοχές. Τέταρτο φαβορί είναι ο Χουάντσο, παρότι έχει μόλις 27 πόντους και πέμπτο ο Γκριγκόνις, που με 64 πόντους είναι σε απόλυτους αριθμούς ο δεύτερος σκόρερ των πράσινων στην Ευρωλίγκα.

Κάτω από τους τέσσερις προαναφερθέντες έρχεται ο Ναν, ο οποίος προσφέρεται σε απόδοση 9,00 να κάνει την ανατροπή και στο τέλος της σεζόν να είναι ο κορυφαίος σκόρερ των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης. Όσο για το ενδεχόμενο να είναι ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα, προσφέρεται ακόμη πιο χαμηλά, στο 5,00.

Προς το παρόν, σε αυτή τη στατιστική κατηγορία προηγείται ο Γκριγκόνις με 11 εύστοχα τρίποντα, δεύτερος είναι ο Βιλντόσα με οκτώ, από έξι έχουν οι Γκάι και Γκραντ, πέντε ο Χουάντσο και τέσσερα ο Σλούκας. Είναι προφανές, πως αν ο Ναν πάρει άμεσα μπροστά κι αρχίσει να γράφει νούμερα, οι παραπάνω αποδόσεις πολύ γρήγορα θα ψαλιδιστούν.

EASY MEDIANETWORK
Close