Πνευμόνια, πάσα, εξυπνάδα: Η έξυπνη βόμβα του Ιβάν...

Τι ακούγεται για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς...

Πότε θα δούμε ξανά στους πάγκους τον Σέρβο τεχνικό;

Από τις 26 Δεκεμβρίου που του κοινοποιήθηκε η απόλυσή του από τον Παναθηναϊκό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εξαφανίστηκε από προσώπου γης.

Δεν έχει μιλήσει πουθενά δημόσια, δεν έχει δώσει κάποια συνέντευξη, δεν έχει προβεί σε κάποια τοποθέτηση στα social media, ελάχιστοι γνωρίζουν τι κάνει και που βρίσκεται.

Είναι ο δικός του τρόπος για να αποφορτιστεί, μετά από 2,5 πιεστικά και απαιτητικά στο τριφύλλι και ένα άδοξο φινάλε που τον πλήγωσε πολύ βαθιά.

Άνθρωποι από το περιβάλλον του υποστηρίζουν ότι ο Σέρβος είναι πολύ πληγωμένος από τον τρόπο που τελείωσε η συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό, διότι δεν μπόρεσε να δει την κορύφωση από το τριετές του πλάνο, που είχε μία σταδιακή πρόοδο, μία κατάκτηση κυπέλλου, μία δεύτερη θέση και μία έξοδο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά από πολλά χρόνια.

Τι σκέφεται για την επόμενη ημέρα;

Η ερώτηση που τίθεται εδώ είναι τι σκέφτεται για την επόμενη ημέρα. Η απάντηση μπορεί να δοθεί αν σκαλίσει κανείς λίγο το βιογραφικό του. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκεται 23 χρόνια στους πάγκους και με εξαίρεση ένα διάστημα 15 μηνών, από τα τέλη του 2016 έως τις αρχές του 2018, πάντα είχε δουλειά.

Κι όμως σε αυτά τα πάνω από 20 χρόνια θητείας σε πάγκους, ο Σέρβος άλλαξε μόνο 6 συλλόγους (!), αφού προτιμά τα πολυετή πρότζεκτ και τις ομάδες που θέλουν να χτίσουν κάτι.

Έμεινε 5,5 χρόνια στον ΑΠΟΕΛ, άλλα 2,5 στον Παναθηναϊκό και συνολικά άλλα 4,5 χρόνια στην Αλ-Νασρ σε δύο διαφορετικές θητείες.

Επομένως, είναι λογικό να περιμένει κάποια πρόταση από ομάδα, που θέλει να δεθεί μαζί του για αρκετά χρόνια, όχι απλώς για μία σύντομη σχέση.

Ο αραβικός κόσμος και η… Εθνική

Ο Γιοβάνοβιτς έχει εξαιρετικό όνομα στον αραβικό κόσμο και ειδικότερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε μία χώρα όπου διετέλεσε και ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής τους ομάδας.

Υπό αυτή την έννοια είναι πολύ λογικό, να υπάρξουν προτάσεις από εκεί, αν και ο Σέρβος τεχνικός δύσκολα θα πειστεί να επιστρέψει σε μία τέτοια λίγκα, στα 61 του χρόνια, έχοντας όλη αυτή την διαδρομή πίσω του.

Ένα σενάριο που παίζει είναι αυτό που τον θέλει να βρίσκεται στα υπόψη της ΕΠΟ, σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί η συνεργασία με τον Γκουστάβο Πογέτ.

Ο Γιοβάνοβιτς θα ήταν μία εξαιρετική λύση για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, αφού ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ βρίσκεται σε μία ηλικία που πάρα πολλοί προπονητές, κάνουν την μετάβαση από το καθημερινό άγχος και την πίεση των συλλόγων, στο πόστο του εθνικού εκλέκτορα που έχει σαφώς λιγότερες καθημερινές απαιτήσεις.

Δύσκολα σε άλλη ομάδα

Θεωρείται από δύσκολο, έως απίθανο να δούμε τον Σέρβο σε πάγκο άλλου ελληνικού συλλόγου (τουλάχιστον σύντομα), αφού από το περιβάλλον του προκύπτει ότι δεν θα έμπαινε καν σε συζητήσεις για να αναλάβει (με τα σημερινά δεδομένα) κάποια ομάδα από το Big-4.

Με άλλα λόγια, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει μέχρι το καλοκαίρι το δικό του sabbatical, με σκοπό να φορτίσει και πάλι τις μπαταρίες του και να εξετάσει όλες τις πιθανότητες για το επαγγελματικό του μέλλον, ενώ αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον η πρώτη του δημόσια τοποθέτηση, αναφορικά με τον τρόπο που έληξε η συνεργασία του με το τριφύλλι…

EASY MEDIANETWORK
Close