Τεράστια διαφορά: Τι δίνουν οι στοιχηματικές σε ΠΑΟ - Ολυμπιακό στο ντέρμπι των αιωνίων!

Τεράστια διαφορά: Τι δίνουν οι στοιχηματικές σε ΠΑΟ - Ολυμπιακό στο ντέρμπι των αιωνίων!

Οι μπουκ δίνουν τον Παναθηναϊκό ως μεγάλο φαβορί για το ντέρμπι των αιωνίων της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ...

Ήταν το πρώτο δυνατό τεστ της σεζόν. Το ημερολόγιο έδειχνε 30 Σεπτεμβρίου και όλοι περίμεναν τον τελικό του Σούπερ Καπ στην Ρόδο για να ζυγίσουν τον νέο Παναθηναϊκό του Εργκίν Αταμάν απέναντι στην δεμένη ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το θέαμα ήταν σοκαριστικό. Στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου ο ηλεκτρονικός πίνακας στο κλειστό της Ρόδου έδειχνε 32-4, το ημίχρονο έκλεισε 37-11!

Στην επανάληψη, το τριφύλλι περιόρισε την έκταση της τελικής ήττας (75-51), όμως αυτό έδειχνε με ένα πολύ ισχυρό μήνυμα ότι η ισορροπία δυνάμεων δεν έχει αλλάξει.

Ακριβώς έναν μήνα αργότερα, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα (κι ενώ είχε μεσολαβήσει ακόμα μία νίκη του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της Euroleague μέσα στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά στην παράταση με 78-88) και κανείς δεν περίμενε αυτό που επακολούθησε.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με ιερό φανατισμό, εκπληκτική προσήλωση στην άμυνα, κράτησε τον αντίπαλο του στους 54 πόντους και με το 54-66 πήρε μία νίκη, που από τις αντιδράσεις του κόσμου του πανηγυρίστηκε σαν να έφερε κάποιο τίτλο.

Σαν να πέρασε ένας… αιώνας!

Οι δύο μονομάχοι παίζουν ξανά την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ για την 15η αγωνιστική της Basket League και από εκείνον τον τελικό του Σούπερ Καπ στο «Βενετόκλειο» είναι σαν να έχει περάσει ένας… αιώνας.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βρίσκεται στο 14-0 στο πρωτάθλημα, είναι σταθερά στην τετράδα της Euroleague και δείχνει να έχει βρει ρόλους, χημεία και ισορροπίες.

Εκείνο το σερί 18-1 στις νίκες που έτρεξε ο Ολυμπιακός την τελευταία διετία (κάποια στιγμή έφτασε να έχει 14 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις) αποτελεί μακρινή ανάμνηση, κι αυτό αποτυπώνεται και στις στοιχηματικές αποδόσεις!

Οι μπουκ δίνουν απόλυτο φαβορί τον Παναθηναϊκό με αποδόσεις στο 1,40 σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι πράσινοι μπορούν (μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο) να κλειδώσουν το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι-οφ, το οποίο όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι.

Αντίθετα, η νίκη του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή πληρώνει πάνω από 3,00 (!), σε ένα γήπεδο στο οποίο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει επικρατήσει στα 9 από τα τελευταία παιχνίδια απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο σε όλες τις διοργανώσεις!

Τι θα μετρήσει αυτή τη φορά; Η φόρμα ή η προϊστορία; Η φόρα ή οι ψυχολογικές συνθήκες που έχουν παγιωθεί εδώ και περίπου μία τριετία; Το ντέρμπι της Δευτέρας είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρίας να δούμε αν στο ελληνικό μπάσκετ θα έχουμε μία νέα ισορροπία δυνάμεων…

EASY MEDIANETWORK
Close