ΠΑΟ- ΟΣΦΠ: Κίνηση- ματ από Γιοβάνοβιτς…

Τα παίζει όλα για όλα ο Ιβαν...

Χαρακτήρα τελικού έχει η αποψινή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο, αφού κρίνεται ένα εισιτήριο για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Ασφαλώς, μέλημα των πράσινων είναι να καταλάβουν την τρίτη θέση στον όμιλό τους, στο Γιουρόπα Λιγκ, για να συνεχίσουν να παίζουν στην Ευρώπη και το 2024.

Για το πρεστίζ, τη βαθμολογία, αλλά και τα οικονομικά του συλλόγου, είναι πάρα πολύ σημαντικό να δώσει συνέχεια στο ευρωπαϊκό ταξίδι, μέσω του Κόνφερενς Λιγκ, μίας διοργάνωσης που ταιριάζει πολύ καλύτερα στην τρέχουσα δυναμική των ελληνικών ομάδων.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως του κάνει και το Χ, ωστόσο επί ημερών Ιβάν Γιοβάνοβιτς, οι πράσινοι δεν έχουν κατέβει ποτέ σε αγώνα για να μη χάσουν. Ο Σέρβος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ αν μπεις με στόχο την ισοπαλία και όχι τη νίκη.

Το ενδεχόμενο λοιπόν να δούμε σύστημα με τρεις χαφ, όπως για παράδειγμα είχε επιλέξει ο Γιοβάνοβιτς στον αγώνα του πρώτου γύρου, στο Ισραήλ, δεν συγκεντρώνει τώρα πολλές πιθανότητες. Σε εκείνο το ματς ο Παναθηναϊκός είχε παίξει συντηρητικά και κατάφερε να πάρει το 0-0, χωρίς ωστόσο να πείσει με την απόδοσή του.

Απόψε, αναμένεται εντελώς διαφορετική προσέγγιση από τους πράσινους. Το τριφύλλι θα προσπαθήσει να καταστήσει σαφές από το πρώτο λεπτό ποιος είναι το αφεντικό. Ζητούμενο είναι ένα γρήγορο γκολ που θα… κόψει τα πόδια των αντιπάλων και θα διώξει το άγχος.

Φυσικά, το ματς κρύβει παγίδες και χρειάζεται μέγιστη συγκέντρωση και προσοχή. Η Μακάμπι ήταν απόλυτα ανταγωνιστική στο τελευταίο της ευρωπαϊκό ματς με τη Βιγιαρεάλ, στο Θεράμικα, ενώ εσχάτως ξεκίνησε να παίζει ξανά και για το πρωτάθλημα του Ισραήλ, επομένως δεν έχει πλέον προβλήματα αγωνιστικού ρυθμού.

Σε κάθε περίπτωση, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θα ρίξει στο γήπεδο ό,τι καλύτερο διαθέτει και εκτός απροόπτου θα έχει πίσω από τον Ιωαννίδη την τριάδα Παλάσιος, Μπερνάρ, Αϊτόρ.

Στη μεσαία γραμμή προβάδισμα έχει το δίδυμο Αράο-Βιλένα, ενώ στην άμυνα τα κουκιά είναι μετρημένα (Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς), αφού λείπουν σταθερά οι Πάλμερ-Μπράουν και Μάγκνουσον. Στον άσο, ο Γιοβάνοβιτς συνεχίζει να εμπιστεύεται τον Μπρινιόλι, ο οποίος παραμένει το Νο.1 μπροστά από τον Λοντίγκιν.

Οι μπουκ θεωρούν καθαρό φαβορί τον Παναθηναϊκό σε τιμές γύρω στο 1.65. Με βάση την πιθανή πράσινη 11αδα, το τριφύλλι θα μπει με διάθεση να τελειώνει από νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Το ενδεχόμενο να σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ στο πρώτο μέρος προσφέρεται στο 1.80, ενώ αν βάλει γκολ και στα δύο ημίχρονα η απόδοση φτάνει στο 2.70.

Η Μακάμπι Χάιφα είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή θα αρχίσει να ρισκάρει, αφού μόνο με νίκη θα προσπεράσει τους πράσινους. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι όσο κυλάει ο χρόνος, τόσο περισσότερους χώρους θα βρίσκει ο Παναθηναϊκός.

EASY MEDIANETWORK
Close