Πάρτε το πρέφα: Πόσο δίνει η κατάκτηση του Conference League από τον ΠΑΟΚ μετά την ανατροπή της χρονιάς

Στα χέρια του: Πώς μπορεί να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα ακόμα κι αν δεν κάνει μόνο νίκες ως το τέλος των πλέι-οφ!

Ο Δικέφαλος του Βορρά παρέμεινε στο ρετιρέ και αύξησε κι άλλο τις πιθανότητές του…

Τελείωσε πρώτος την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μετά και την τέταρτη αγωνιστική των πλέι-οφ εξακολουθεί να είναι πρώτος.

Έχει την πιο παραγωγική επίθεση και την πιο αποτελεσματική άμυνα.

Μήπως, τελικά ο ΠΑΟΚ είναι πιο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από όσο νομίζουμε όλοι;

Μήπως τελικά όλα είναι στα χέρια του;

Ευρώπη… ξελογιάστρα

Η Ευρώπη είναι μία συνθήκη που μπερδεύει λίγο τα πράγματα. Όχι μόνο γιατί θα επιβαρύνει την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Όχι μόνο γιατί ενδεχομένως να αποπροσανατολίσει τους παίκτες του, αλλά κυρίως για έναν άλλον λόγο. Διότι, θα αναγκάσει τον Δικέφαλο να τρέξει να καλύψει έδαφος, θα τον φέρει να κυνηγάει στην βαθμολογία.

Ας το εξηγήσουμε λιγάκι. Την (14/4) Κυριακή, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός δεν θα παίξουν το μεταξύ τους παιχνίδι, για να ξεκουραστούν για τις ευρωπαϊκές τους ρεβάνς.

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός δίνουν δύο βατά εντός έδρας παιχνίδια απέναντι σε Άρη και Λαμία και η λογική λέει ότι θα τα πάρουν.

Οι ίδιοι αντίπαλοι θα παίξουν μαζί και μία εβδομάδα αργότερα (21/4), με την Ένωση να ταξιδεύει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και το τριφύλλι να πηγαίνει στην Λαμία, με τους φιλοξενούμενους να είναι και πάλι τα φαβορί απέναντι σε δύο βαθμολογικά αδιάφορους αντιπάλους.

Πίεση

Αν λοιπόν γίνει το λογικό και η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό κάνουν το 2 στα 2, τότε το βράδυ της 21ης Απριλίου, στις 20:30 το βράδυ, όταν ο Ολυμπιακός θα στηθεί στην σέντρα για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, αφού η βαθμολογία ενδεχομένως να λέει: ΑΕΚ 72, Παναθηναϊκός 71, ΠΑΟΚ 67, Ολυμπιακός 63, με τους δύο τελευταίους να έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα, τα μεταξύ τους.

Με άλλα λόγια, θα έχουν επιπλέον πίεση, αφού η παραμικρή βαθμολογική απώλεια, ενδεχομένως να δημιουργήσει μία αβάσταχτη συνθήκη, κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο.

Το ματς-κλειδί

Για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι του «Καραϊσκάκης» πιθανώς να είναι και το μεγαλύτερο κλειδί στην μάχη για τον φετινό τίτλο. Αν ο Δικέφαλος το πάρει, τότε αυτομάτως γίνεται ξανά φαβορί.

Διότι την 7η αγωνιστική ταξιδεύει στην έδρα της Λαμίας, ενώ η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό, κάτι που θα δημιουργήσει συνθήκες προσπέρασης κάποιου εκ των δύο, ίσως και των δύο.

Από εκεί και μετά θα πάμε στην τελική ευθεία, με τον Δικέφαλο να έχει τα τρία κολλητά ντέρμπι στην Τούμπα με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό.

Αν κάνει το 3 στα 3 σε αυτές τις αναμετρήσεις, τότε ότι κι αν έχει γίνει στα υπόλοιπα ματς, ο Δικέφαλος θα πάει την τελευταία αγωνιστική για φιέστα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έχοντας κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα!

Δύσκολο, αλλά…

Σίγουρα, δεν είναι η πιο εύκολη συνθήκη, μοιάζει εκτός πραγματικότητας να κάνει ο ΠΑΟΚ πέντε συνεχόμενες νίκες, εκ των οποίων οι τέσσερις σε ντέρμπι. Ωστόσο, είναι και αυτή μία πιθανότητα, που εξιτάρει τους ασπρόμαυρους.

Μάλιστα, ανάλογα με τις βαθμολογικές απώλειες των άλλων ανταγωνιστών, ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, ακόμα και με λιγότερες νίκες, αφού οι συνθήκες είναι λογικό να αναπροσαρμόζονται μετά από κάθε αγωνιστική.

Εδώ που φτάσαμε πάντως, στην Θεσσαλονίκη έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν ότι φέτος είναι η χρονιά τους…

EASY MEDIANETWORK
Close