Σοκ και δέος: Τι ποσοστό βλέπουν για τον ΣΥΡΙΖΑ οι στοιχηματικές στις εκλογές της Κυριακής

Σπάνια πέφτουν έξω: Οι αποδόσεις των στοιχηματικών για το νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ 2 μέρες πριν τις εκλογές τα λένε όλα

Λιγότερο από τρεις ημέρες απέμειναν για τη διεξαγωγή των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλα έδειχναν πριν την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί σε ένας περίπατος για την Έφη Αχτσιόγλου. Ωστόσο, μετά την κάθοδο του Κασσελάκη οι ισορροπίες μοιάζουν πολύ πιο εύθραυστες.

Ο Κασσελάκης μπορεί να είναι ένα πολιτικό πρόσωπο που δεν συμβαδίζει απόλυτα με ένα αριστερό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο χειρίζεται άριστα τη δημόσια εικόνα του μέσω των social media και επικοινωνεί με το νεότερο ακροατήριο πολύ πιο άμεσα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους υποψήφιους.

Το γεγονός μάλιστα ότι… έσκασε σχεδόν από το πουθενά και λίγο πριν στηθούν οι κάλπες δημιούργησε όπως αναμένονταν μία γενική έκπληξη και συγκέντρωσε όλα τα φώτα πάνω του. Ο Κασσελάκης συνέκρινε ευθέως τον εαυτό του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να τον εκλέξουν επόμενο αρχηγό του κόμματος διότι θεωρεί ότι είναι ικανός να κερδίσει τον Πρωθυπουργό όποτε κι αν γίνουν οι επόμενες εκλογές.

Όπως ήταν φυσικό, η υποψηφιότητα του Κασσελάκη προκάλεσε και τριγμούς στο εσωτερικό του κόμματος, μεγαλώνοντας τις έριδες μεταξύ των υποψηφίων. Ειδικά, ο Στέφανος Τζουμάκας άσκησε δριμύτατη κριτική στον Κασσελάκη, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς πως η υποψηφιότητά του είναι υποκινούμενη με στόχο να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί υποστηρίζουν πως όλη αυτή η επίθεση στο τέλος μόνο καλό κάνει στον νεόκοπο πολιτικό, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει αποφύγει τις εντάσεις και χρησιμοποιεί άψογα την ελκυστική εικόνα του για να κερδίσει έδαφος.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Real Poll, που δημοσίευσε το militaire.gr, ο Κασσελάκης φαίνεται πως έχει πάρει κεφάλι στην κούρσα τη διαδοχής, αφού συγκεντρώνει το 42,2% έναντι 34,1% Έφης Αχτσιόγλου. Από εκεί και πέρα, ακολουθούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 9,4%, ο Νίκος Παππάς με 9,2% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 0,9%.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η μάχη θα δοθεί πρακτικά ανάμεσα στον Κασσελάκη και την Αχτσιόγλου. Σε αντίθεση πάντως με όσα ισχυρίζεται η παραπάνω δημοσκόπηση, οι μπουκ θεωρούν ότι το προβάδισμα της Αχτσιόγλου είναι μη αναστρέψιμο. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι αποδόσεις, με την Έφη Αχτσιόγλου να προσφέρεται στο 1,45 για να είναι η επόμενη αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη στο 2,90.

Σε κάθε περίπτωση, για τον Κασσελάκη ακόμη και η δεύτερη θέση στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Ουσιαστικά, θα έχει εκπληρώσει τον βασικό του στόχο και θα στείλει το μήνυμα ότι ήρθε στην πολιτική για να μείνει.

Από την άλλη, η πλειονότητα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η Αχτσιόγλου είναι ένα πολιτικό πρόσωπο που ταιριάζει πολύ καλύτερα στον κεντροαριστερό χώρο, έχει συγκροτημένο λόγο, οι εμφανίσεις της σε όλες τις συνεντεύξεις της ήταν ηγετικές και υπάρχει η αίσθηση ότι θα αναγεννήσει το κόμμα μετά τις βαριές ήττες στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Βέβαια, δίπλα στα παραπάνω θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι πολλά θα κριθούν από τη συμμετοχή στις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί ουσιαστικά μία ανοιχτή διαδικασία, κάτι που σημαίνει ότι όποιος θέλει προσέρχεται στις κάλπες, γράφεται μέλος και ψηφίζει. Όπως γίνεται αντιληπτό, όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή και ευρύτερο το ακροατήριο (ακόμη και από άλλους χώρους πέραν της κεντροαριστεράς), τόσο ισχυρότερη είναι η πιθανότητα εκπλήξεων…

EASY MEDIANETWORK
Close