Ρε τον Άρη...

Ρε τον Άρη...

Η εβδομάδα που πέρασε άφησε πίσω της μία αδιανόητη τραγωδία με όσα έγιναν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όπου δολοφονήθηκε ο 29χρονος φίλος της ΑΕΚ, με φυσική συνέπεια και την αναβολή του αγώνα της Ένωσης με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Αν εστιάσουμε ωστόσο μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, ήταν μία έξοχη εβδομάδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, πανηγυρίζοντας τρεις νίκες και μία εκτός έδρας ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ στο Σπλιτ, όπου πήγε ως μεγάλο αουτσάιντερ.

Τεράστια δεν ήταν μόνο η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μαρσέιγ των αστέρων, αλλά κι εκείνη του Άρη επί της Ντιναμό Κιέβου. Επίσης ανέλπιστη θα έλεγε κανείς, με βάση τα δεδομένα που είχαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ποια ήταν αυτά; Αφενός η εικόνα του Άρη στα δύο ματς με την Αραράτ-Αρμένια, την οποία έφτυσε… αίμα για να αποκλείσει με ένα γκολ του Φαμπιάνο στο 80′ της ρεβάνς κι οπωσδήποτε η εικόνα των Κιτρίνων είχε “παγώσει” τον κόσμο τις τελευταίες μέρες. Με την εμφάνιση της περασμένης Πέμπτης όμως, πλέον επικρατεί ένας άλλος αέρας σε ολόκληρο τον οργανισμό, ασχέτως έκβασης της ρεβάνς.

Κι όλα αυτά ενώ απέναντί τους οι Θεσσαλονικείς είχαν ένα από τα πιο επιτυχημένα του ανατολικού μπλοκοκ, με ευρωπαϊκό τίτλο στο παλμαρέ του, έστω κι αν δεν υπάρχει πλέον η αίγλη προηγούμενων χρόνων. Η κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία επηρέασε την Ντιναμό περισσότερο απ’ ό,τι θα περιμέναμε, με το ρόστερ της να μην έχει την ποιότητα που ενδεχομένως αρκετοί θυμούνται.

Η εικόνα πάντως που είχε η Ντιναμό, για να μην αδικούμε και τον Άρη, οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην ίδια την ομάδα του Τερζή, που έδειξε πως όταν πρέπει να παίξει πιο σφιχτά πίσω και να βγει στην κόντρα, μπορεί να “σκοτώσει” τον αντίπαλό της.

Αν και στα δύο πρώτα ματς της σεζόν έγινε πάλι λόγος για το προβληματικό κέντρο των Κιτρίνων, κόντρα στους Ουκρανούς είδαμε το δίδυμο των Ζουλς και Τζούρασεκ να αλληλοσυμπληρώνονται και να αναδεικνύουν ο ένας τον άλλον.

Δεν μπορούμε επίσης να μην κάνουμε αναφορά και στον Λορέν Μορόν. Βεβαίως ο Ισπανός στράικερ δεν είναι κάποιος τυχαίος. Έχει πολλά “ένσημα” στην Primera Division με την Μπέτις, αλλά και την Εσπανιόλ και παραμένει σε σούπερ ηλικία (29 χρ.). Μπορεί πέρυσι να έπαιξε στη Β’ Ισπανίας, ωστόσο δείχνει πως θέλει να δώσει αποδείξεις και βγάζιε πολύ μεγάλη διάθεση. Ο Ίβηρας στράικερ κάνει περισσότερες δουλειές στο γήπεδο από τον Γκρέι, είναι πιο συμμετοχικός, ενώ άγγιξε και το γκολ στο φινάλε. Τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν αν μην τι άλλο πολύ ενθαρρυντικά.

Βεβαίως η πρόκριση έχει πολύ ψωμί ακόμα. Ενενήντα ολόκληρα λεπτά. Στα οποία ωστόσο, εφόσον ο Άρης δείξει ανάλογο πρόσωπο με της περασμένης Πέμπτης, έχει πάρα πολλές πιθανότητες για να προχωρήσει. Και με βάση την εικόνα του πρώτου αγώνα, το 5άρι που βλέπουμε στο διπλό αποτελεί τεράστια πρόκληση, με τη διπλή ευκαιρία ειδικά, στο 2,20 της Stoiximan να μη μας αφήνει ασυγκίνητους.

EASY MEDIANETWORK
Close