Άρης - ΠΑΟΚ: Ο παίκτης του Λουτσέσκου που αλλάζει τα δεδομένα και μπορεί να κάνει άνω-κάτω τα πλέι οφ (9,00)!

Ψαλιδίζει κι άλλο τη διαφορά από το ΠΟΚ ο ΠΑΟΚ: Ζητούμενο τώρα να μείνει προσγειωμένος

Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία το βράδυ της Πέμπτης, κερδίζοντας μέσα στη Φρανκφούρτη την Αϊντραχτ. Όχι μόνο εξασφάλισε την πρόκρισή του για τους 16 του Κόνφερενς Λιγκ, αλλά έγινε παράλληλα η πρώτη ελληνική ομάδα στα χρονικά που βγάζει 3/3 διπλά σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Για την ακρίβεια, ο Δικέφαλος του Βορρά μετράει τέσσερις διαδοχικές νίκες εκτός έδρας στην Ευρώπη, μαζί με εκείνη στα προκριματικά επί της Χαρτς, που επίσης είναι επίδοση ρεκόρ για τα ελληνικά χρώματα. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ έχει κυριολεκτικά σπάσει τα ταμεία στη διοργάνωση, αφού τα έσοδά του προσεγγίζουν ήδη τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζεται το market pool, το οποίο υπολογίζεται σε ένα ποσό λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο.

Χθες γράψαμε για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι πλέον έβδομο φαβορί για την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, πίσω μόνο από τα κλαμπ των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων και την πανίσχυρη οικονομικά Φενέρ.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η εντυπωσιακή εμφάνιση της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου απέναντι στη νικήτρια του Γιουρόπα Λιγκ το 2022 είχε αντίκτυπο και στις αποδόσεις για την κατάκτηση της Stoiximan Super League.

Κάτι μάλλον φυσιολογικό, αφού η νίκη του ΠΑΟΚ ήρθε σε αντιδιαστολή με τα αποτελέσματα των υπόλοιπων διεκδικητών. Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη της Μπράιτον, αλλά για ακόμη μία φορά δεν μετουσίωσε σε θετικό αποτέλεσμα την υπεροχή της. Ο Παναθηναϊκός ξύπνησε πολύ αργά στο Θεράμικα και στο τέλος μένει μόνο με την ικανοποίηση ότι αντέδρασε και άμβλυνε τις εντυπώσεις μειώνοντας σε 3-2. Όσο για τον Ολυμπιακό η εμφάνισή του στο Φράιμπουργκ ήταν αποκαρδιωτική με συνέπεια να βαρύνει επικίνδυνα το κλίμα για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ έχει ξεκάθαρα κερδίσει τις εντυπώσεις φέτος με την ευρωπαϊκή του πορεία έναντι των υπόλοιπων τριών εκπροσώπων μας. Μιλάμε για μία ομάδα που είναι αήττητη 12 σερί ευρωπαϊκά ματς, συνυπολογίζοντας και την περσινή ισοπαλία με τη Λέφσκι στην Τούμπα και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μετά τη νίκη στη Γερμανία υποχώρησε κι άλλο η απόδοσή του για να αναδειχθεί φέτος πρωταθλητής.

Από το 8,00 έπεσε στο 7,00, ενώ πριν έναν μήνα έπαιζε στο 13,00-14,00 και τον Σεπτέμβριο είχε φτάσει ακόμη και στο 17,00-18,00! Η ουσία βέβαια για τον ΠΑΟΚ είναι να διατηρήσει τη συγκέντρωσή του και να μπορέσει άμεσα να αλλάξει τσιπάκι, διότι δεν είναι καθόλου εύκολο από το λαμπερό ματς με την Αϊντραχτ να… προσγειωθείς στην ελληνική πραγματικότητα και να αντιμετωπίσεις τη Λαμία.

Η Λαμία φέτος είναι από τις καλύτερες επαρχιακές ομάδες, όμως γίνεται αντιληπτό, πως οι ποδοσφαιριστές παίζουν με τελείως διαφορετικό κίνητρο σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι μέσα σε μία από τις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης.

EASY MEDIANETWORK
Close