Κίνηση - ματ από τον Γιοβάνοβιτς...

Προκλητική απόδοση στο 100ο παιχνίδι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Χάιφα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Μία αναμέτρηση με ξεχωριστό χαρακτήρα, δεδομένου ότι θα συμπληρώσει στον πάγκο των πράσινων 100 παιχνίδια ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός έχει συνολικό απολογισμό 58 νίκες, 21 ισοπαλίες και 20 ήττες από τότε που ανέλαβε το τριφύλλι. Πέρα όμως από τα νούμερα, το σημαντικό είναι πως ο Παναθηναϊκός με τον Γιοβάνοβιτς έχει κατακτήσει ένα κύπελλο, κάνει πλέον πρωταθλητισμό και το κυριότερο επέστρεψε στα σαλόνια της Ευρώπης, παίζοντας σε όμιλο για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια!

Για τον Παναθηναϊκό η κατάκτηση της Σούπερ Λιγκ είναι ο βασικός στόχος της σεζόν, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα αδιαφορήσει για την Ευρώπη. Μιλάμε άλλωστε, για μία ομάδα με ευρωπαϊκό DNA, που έχει μάθει τους οπαδούς της σε μεγάλα ευρωπαϊκά βράδια. Άλλο ένα τέτοιο θα επιδιώξει την Πέμπτη στη Χάιφα.

Μετά την πειστικότατη νίκη επί της Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός αύξησε σημαντικά τις πιθανότητές του για πρόκριση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Στο τριφύλλι ξέρουν πολύ καλά, ότι αν πάρουν αποτέλεσμα στο Ισραήλ, αφενός θα έχουν κάνει το καθοριστικό βήμα για την τρίτη θέση, αφετέρου θα μπουν ακόμη πιο δυνατά στη διεκδίκηση της πρώτης δυάδας.

Η Μακάμπι Χάιφα είναι η κορυφαία ομάδα του Ισραήλ εδώ και μία τριετία, κατακτώντας σταθερά το πρωτάθλημα από το 2021 και μετά. Μάλιστα, πέρυσι έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και έγραψε ιστορία, κερδίζοντας εντός έδρας τη Γιουβέντους.

Στην παρούσα φάση ωστόσο δεν βρίσκεται στην καλύτερή της δυνατή κατάσταση. Στο πρωτάθλημα είναι στην 7η θέση και στο τελευταίο της παιχνίδι κέρδισε οριακά 3-2 εκτός έδρας τη Μακάμπι Νετάνια. Αν δεν είχε έρθει αυτό το διπλό, πιθανότατα θα δρομολογούνταν εξελίξεις με τον τεχνικό Μασάι Ντέγκο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ντέγκο δεν αισθάνεται πλέον άνετα στην καρέκλα του. Υπενθυμίζεται, ότι στην πρεμιέρα των ομίλων η Μακάμπι Χάιφα έχασε εύκολα με 3-0 στη Ρεν και στο πρωτάθλημα, πριν κερδίσει τη Νετάνια, πέταξε τέσσερις βαθμούς κόντρα στην Πετάχ Τίκβα (3-2) και την Μπνέι Σακχίν (1-1).

Όπως σημειώνουν τα ΜΜΕ του Ισραήλ, τον Ιανουάριο αναμένονται σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Ο κορυφαίος επιθετικός, Πιερό, που στα περσινά προκριματικά είχε κάνει μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό, μέσα στο “Καραϊσκάκη”, αναμένεται να πωληθεί στη Λοκομοτίβ Μόσχας. Επίσης, όλα δείχνουν ότι “τελειώνει” και ο Κροάτης στόπερ Σίμιτς, που μέχρι στιγμής δεν έχει πείσει ότι μπορεί να βοηθήσει.

Συν τοις άλλοις, οι Ισραηλινοί προβλέπουν ότι ο Ντέγκο θα κάνει κάμποσες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, διότι την Κυριακή ακολουθεί το κρίσιμο ματς με τη Χάποελ Μπερ Σεβά, επίσης στο Σαμί Οφέρ. Και όλα αυτά ενώ είναι εκτός λόγω τραυματισμού ο καλός μεσοεπιθετικός Χαζίζα.

Το μομέντουμ λοιπόν, είναι θετικό προκειμένου ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα μέσα στην καυτή έδρα της Μακάμπι. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν ο Γιοβάνοβιτς να συνδυάσει το ορόσημο των 100 αγώνων στον πράσινο πάγκο με μία νίκη. Οι μπουκ θεωρούν αουτσάιντερ το τριφύλλι, ωστόσο οι αποδόσεις στο 3,05-3,10 κρίνονται μέχρι και προκλητικές τη δεδομένη στιγμή, με βάση τη μέτρια εικόνα της Μακάμπι, η οποία στα τελευταία επτά παιχνίδια της έχει κάνει μόνο δύο νίκες και έχει δεχθεί συνολικά 13 γκολ!

EASY MEDIANETWORK
Close