Επόμενος πρωθυπουργός: Τι ποσοστό θα δώσουν οι στοιχηματικές στον Κασσελάκη για νίκη επί του Μητσοτάκη

Ποσοστό-έκπληξη: Αυτό βλέπουν οι μπουκ για τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

Πάει για ποσοστό άνω του 15% στις Ευρωεκλογές

Βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία προς τις Ευρωεκλογές, πλέον απέχουμε λιγότερους από δύο μήνες μέχρι τις 6 Ιουνίου που θα στηθούν και πάλι κάλπες.

Μία διαδικασία που ενδεχομένως να αποτελέσει και ψήφο εμπιστοσύνης ή αποδοκιμασίας προς την κυβέρνηση, σε μία περίοδο έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων και ζυμώσεων.

Όση κυβερνητική φθορά και αν υπάρξει, η θέση της Νέας Δημοκρατίας ως πρώτο κόμμα, ούτε αμφισβητείται, ούτε απειλείται. Εκεί, που υπάρχει το μεγάλο ενδιαφέρον είναι στην μάχη για την δεύτερη θέση που έχει συνεχείς ανατροπές.

Προσπέραση!

Μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε μία περίοδο βαθιάς εσωστρέφειας και σημαντικών απωλειών για το κόμμα της αριστεράς, που σε κάποιες παλιότερες δημοσκοπήσεις είχε χάσει την δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, η τάση αυτή φαίνεται ότι γυρίζει. Όλα δείχνουν ότι πάμε για μία μεγάλη ανατροπή και μία νεά ανατροπή στην μάχη για την δεύτερη θέση.

Τα πολλά ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης, αλλά και ο βαθμός διείσδυσης που αρχίζει να επιτυγχάνει ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνουν μία μεγάλη ανοδική τάση του ΣΥΡΙΖΑ, που από ότι φαίνεται δημιουργεί νέες συνθήκες στο πολιτικό πεδίο.

Σύμφωνα με ασφαλείας πληροφορίες, που δεν προέρχονται από την Κουμουνδούρου, αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως στις εσωτερικές δημοσκοπήσεις που διεξάγουν τα κόμματα είναι ξεκάθαρα δεύτερο κόμμα σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου και έχει έντονα ανοδικές τάσεις τον τελευταίο καιρό, απόρροια των πολιτικών του χειρισμών τα καυτά θέματα των Τεμπών, της οικονομίας και της έκρηξης βίας στην κοινωνική σφαίρα.

Πάνω από 15%!

Μάλιστα για να κάνουμε πιο συγκεκριμένη την πληροφορία που υπάρχει, οι σημερινές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσει στις Ευρωεκλογές το 15%, ένα ποσοστό που μέχρι πριν λίγο καιρό αποτελούσε όνειρο απατηλό, αφού οι έντονες εσωκομματικές μάχες είχαν «ξενερώσει» τους ψηφοφόρους του και είχαν δημιουργήσει πολύ μεγάλες απώλειες στην δύναμη του.

Ωστόσο, όλα αυτά φαίνεται ότι ανήκουν στο παρελθόν. Ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται ότι αρχίσει και κερδίζει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αντανακλαστικά σε καυτά ζητήματα της δημόσιας σφαίρας και φαίνεται πως προσπερνά ξεκάθαρα το ΠΑΣΟΚ στον ρόλο του πολιτικού αντίβαρου για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τουλάχιστον, αυτό λένε τα σημερινά δεδομένα…

EASY MEDIANETWORK
Close