Πόσο κοντά είναι το μπαμ της χρονιάς με Βεζένκοφ…

Πόσο κοντά είναι το μπαμ της χρονιάς με Βεζένκοφ…

Ο Σάσα Βεζένκοφ ζορίζεται στο ΝΒΑ και στην Ευρώπη οι κεραίες όλων είναι μονίμως ανοιχτές...

Είναι δεδομένο πως σε κάθε άσχημο αποτέλεσμα, κάθε άσχημη περίοδο του Ολυμπιακού, το μυαλό όλων θα πηγαίνει στον Σάσα Βεζένκοφ. Πως είναι, που βρίσκεται, πως περνάει και αν υπάρχει σενάριο επιστροφής του στην Ευρώπη και ειδικότερα στους ερυθρόλευκους.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής το όνειρο του ΝΒΑ, δεν αποδεικνύεται ακριβώς… όνειρο για τον Βούλγαρο φόργουορντ, ο οποίος από MVP της Euroleague έχει μετατραπεί σε έναν ρολίστα, ο οποίος πατάει πολύ λίγο το παρκέ σε κάθε παιχνίδια.

Ένας MVP, που έγινε… ρολίστας

Μετά από 40 παιχνίδια στην regular season, ο Βεζένκοφ μετρά 30 συμμετοχές, όπου αγωνίζεται κατά μέσο όρο μόλις 12,8 λεπτά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού το γεμάτο ρόστερ των Σακραμέντο Κινγκς, οι οποίοι έχουν βλέψεις για τα πλέι-οφ, δεν επιτρέπει πειράματα, δοκιμές και ευκαιρίες σε ρούκι, όπως ο Βεζένκοφ.

Σε αυτά τα 12,8 λεπτά, ο πρώην σταρ του Ολυμπιακού έχει κάτι παραπάνω από αξιοπρεπή νούμερα, αφού προσφέρει 5,3 πόντους, 2,6 ριμπάουντ, με 34,5% στο τρίποντο, όμως είναι αλήθεια ότι δεν είναι αυτό που θα περίμεναν ούτε ο Βεζένκοφ, αλλά ούτε και οι Σακραμέντο Κινγκς, οι οποίοι είναι εξαιρετικά γεμάτοι στις θέσεις των φόργουορντ.

Και το μέγα ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι ένα: υπάρχουν οι προϋποθέσεις για επιστροφή του στην Ευρώπη;

Η λεπτομέρεια στο συμβόλαιο

Αυτό είναι ένα πολυπαραγοντικό ερώτημα. Να πούμε εδώ ότι το τριετές συμβόλαιο του Βεζένκοφ συνολικών απολαβών 20 εκατομμυρίων δολαρίων έχει μία σημαντική λεπτομέρεια. Μόνο τα δύο πρώτα χρόνια είναι εγγυημένα, ενώ ο τρίτος χρόνος έχει team option.

Τι σημαίνει αυτό; Πως το καλοκαίρι του 2025 θα είναι πολύ πιο ώριμο ένα σενάριο επιστροφής, αν μέχρι τότε οι «βασιλιάδες» δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από την πρόοδο του.

Στο ΝΒΑ, όμως, ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να συμβούν πράγματα που ανατρέπουν τα πάντα, όπως κάποιο trade ή κάποιο buy-out, ώστε να αδειάσει χώρος στο salary cup. Δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο, αλλά το έχουμε δει να συμβαίνει και θα πρέπει να βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού όλων.

Ο Βεζένκοφ προέρχεται από το καλύτερο παιχνίδι της σεζόν, με 14 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής απέναντι στους Σανς και πρέπει να δούμε αν αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει μία αύξηση του χρόνου που παίρνει ή μία αναβάθμιση του ρόλου του.

Είναι ακόμα ρούκι!

Επισήμως, οι Κινγκς δεν δείχνουν ούτε γοητευμένοι, ούτε απογοητευμένοι από την επιλογή τους, η  ζωή ενός ρούκι στον κόσμο του ΝΒΑ είναι πάντα πολύπλοκη, ακόμα και αν μιλάμε για έναν MVP της Euroleague.

Την δεδομένη στιγμή και με τα σημερινά δεδομένα, το ενδεχόμενο επιστροφής του Βεζένκοφ στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2024 συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες, δεν μοιάζει να είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικό. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει άρδην το καλοκαίρι του 2025, που στην πραγματικότητα είναι και το χρονικό σημείο που θα πρέπει να κυκλώσουν όλοι.

Τότε θα ξέρουμε αν το όνειρο του ΝΒΑ θα μπορέσει να πάρει παράταση ή  αν ο Βεζένκοφ θα προκαλέσει σεισμό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με μία πιθανή επιστροφή του, που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες σε όλη την Euroleague…

EASY MEDIANETWORK
Close