ΑΕΚ- Ολυμπιακός: Ο παίκτης - κλειδί που μπορεί να κρίνει το ντέρμπι

Παρά κάτι 2,00: Τον αφήνει εκτός τίτλου ο Αλμέιδα

Η ΑΕΚ μπορεί με νίκη να αφήσει τον Ολυμπιακό οριστικά εκτός μάχης για τον φετινό τίτλο.

Έτσι όπως είναι τα φετινά πλέι-οφ της Super League, σε κάθε αγωνιστική κάποια ομάδα παίζει το τελευταίο της χαρτί. Οι ισορροπίες αλλάζουν δραματικά από εβδομάδα σε εβδομάδα, οι ανατροπείς είναι συνεχείς και το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο.

Τελευταίο χαρτί

Ο Ολυμπιακός μπήκε στα πλέι-οφ έχοντας καταφέρει να ψαλιδίσει το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς του από την κορυφή που είχε αγγίξει διψήφιο νούμερο, όμως στην πρεμιέρα έδωσε μία και έχυσε την καρδάρα με το γάλα.

Το 1-3 από τον Παναθηναϊκό τον άφησε στο -5 από την κορυφή και με δεδομένο ότι απόψε πάει στην Νέα Φιλαδέλφεια και στην έδρα της πρωτοπόρου ΑΕΚ τα σενάρια για τον Ολυμπιακό είναι δύο: είτε παίρνει αποτέλεσμα και παραμένει ζωντανός είτε χάνει και αποχαιρετά τα όνειρα για τίτλο, αφού το -8 δεν μαζεύεται μετά με τίποτα.

Ρέστα για ΑΕΚ

Κάτι ανάλογο όμως σε ότι αφορά την κρισιμότητα ισχύει και για την ΑΕΚ. Η Ένωση μπήκε δεύτερη στα πλέι-οφ, όμως με μιας βρέθηκε ξανά στην κορυφή από την οποία έμεινε μακριά για λίγες ημέρες.

Οι κιτρινόμαυροι θέλουν να κερδίσουν το πρώτο ντέρμπι των πλέι-οφ, αφού την Τετάρτη πάνε στην «Λεωφόρο Αλεξάνδρας» σε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που μπορεί να καταστήσει την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Σύμμαχος η παράδοση

Ο Ολυμπιακός τα έχει κάνει θάλασσα φέτος στα ντέρμπι, όμως υπάρχει ένα παράξενο στατιστικό. Σε αυτή την άκρως ταραγμένη τελευταία διετία, οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν χάσει στις τρεις τελευταίες τους επισκέψεις στην OPAP Arena (1 νίκη, 2 ισοπαλίες), αφού με έναν μαγικό τρόπο έχουν καταφέρει να παίρνουν αποτέλεσμα από την κυριαρχική ΑΕΚ.

Πρόκληση ο διπλασιασμός

Και ένα ανάλογο κόλπο θα προσπαθήσει να επαναλάβει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος ξέρει κι αυτός ότι δεν υπάρχουν πια πολλά περιθώρια.

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να γεμίσει τον άξονα με τρεις κεντρικούς χαφ, να μην ανοίξει τον ρυθμό και να ψάξει τις ευκαιρίες του στις κόντρα επιθέσεις, έχοντας την ψυχολογία στα ύψη μετά το ιστορικό 1-6 επί της Μακάμπι Τελ-Αβίβ και την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League.

Μόνο που η ΑΕΚ δείχνει ότι (και) φέτος είναι το φαβορί, όχι μόνο για αυτό το παιχνίδι, αλλά και για το πρωτάθλημα συνολικά. Οι αποδόσεις κοντά στον διπλασιασμό που προσφέρεται η νίκη της Ένωσης είναι από… τίμιες ως δελεαστικές.

EASY MEDIANETWORK
Close