Μετά το μεγάλο ντέρμπι: Τι απόδοση δίνουν οι στοιχηματικές σε ΠΑΟ-ΟΣΦΠ για την κατάκτηση της Basket League

ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ; Αυτόν βλέπουν οι στοιχηματικές πλέον μεγαλύτερο φαβορί για την Euroleague

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την Παρασκευή την κορυφαία επιθετική του εμφάνιση για φέτος. Έβαλε 99 πόντους στο Βερολίνο και έφυγε νικητής από μία έδρα που την προηγούμενη τριετία είχε γνωρίσει τρεις ήττες.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκλεισε τον αγώνα με 58,1% εντός παιδιάς και με 44,8% από το τρίποντο. Ευστόχησε συνολικά σε 13 τρίποντα και είχε 27 ασίστ (!) για μόνο 12 λάθη. Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν για ακόμη μία φορά το πρώτο επιθετικό βιολί των πράσινων. Έμεινε στο παρκέ 36 λεπτά κι έκανε double-double με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ο κόουτς Αταμάν βέβαια, είδε ακόμη τέσσερις παίκτες του να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων: Γκριγκόνις (16), Σλούκας (14), Βιλντόσα (13), Μπαλτσερόφσκι (11).

Στα μεγάλα κέρδη της βραδιάς, ήταν ασφαλώς η εμφάνιση του Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος είχε άψογες συνεργασίες με τον Βιλντόσα και πρόσφερε ορισμένες θεαματικές φάσεις με καρφώματα στην καρδιά της ρακέτας. Το πιο σημαντικό ωστόσο ήταν, ότι στα 19 λεπτά που αγωνίστηκε ο Πολωνός σέντερ, δεν φάνηκε καθόλου η απουσία από το παρκέ του Λεσόρ, που φορτώθηκε νωρίς με δύο φάουλ.

Στα αξιοσημείωτα και το ντεμπούτο του Κέντρικ Ναν, ο οποίος πήρε περίπου 8 λεπτά και για όσο αγωνίστηκε έδειξε αρχικά ότι βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση και το κυριότερο δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να πάρει τα σουτ που του αναλογούσαν στην επίθεση. Μπορεί να ήταν άστοχος από το τρίποντο (0/5), όμως όταν άρχισε να διαβάζει την άμυνα ζώνης των Γερμανών, δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιτεθεί από το mid range, εκτελώντας εύστοχα δύο δίποντα και παίρνοντας ένα φάουλ πάνω στην προσπάθεια, το οποίο μετέτρεψε σε δύο πόντους από τη γραμμή των βολών.

Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός πήρε ένα παιχνίδι, από τα λεγόμενα must win, βελτίωσε το ρεκόρ του σε 3-4 και τώρα έχει μπροστά του τρία βατά ματς εντός έδρας με Ζάλγκιρις, Βίρτους και Βαλένθια, που αν τα κερδίσει θα αρχίσει να μπαίνει σε τροχιά πρώτης εξάδας.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός υπέστη μία πολύ σκληρή ήττα στο ΣΕΦ από την Μπασκόνια με το σχεδόν buzzer beater του ΜακΙντάιρ. Μία ήττα που για να τη σβήσει θα πρέπει να κάνει κάπου ένα διπλό εκτός προγράμματος.

Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα υπολόγιζε ότι την Πέμπτη το βράδυ θα έχει θετικό ρεκόρ, αλλά τελικά έπεσε στο 3-4 και στη 10η θέση. Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός κατέβαλε πολύ μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο για να διορθώσει το καταστροφικό δεύτερο δεκάλεπτο, στο οποίο οι Βάσκοι επικράτησαν με 30-9.

Οι ερυθρόλευκοι δέχθηκαν μόλις 25 πόντους στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο, δεν κατάφεραν όμως να φτάσουν τελικά στην ανατροπή. Παρότι το δίδυμο Κάναν, Πίτερς σημείωσε μαζί 45 πόντους και ο Φαλ… έλιωσε στο παρκέ, παίζοντας 37 λεπτά (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ), λόγω του τραυματισμού του Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός έμεινε με την πίκρα της ήττας και κυρίως τον προβληματισμό ότι η ομάδα συνεχίζει να έχει θέμα στην επίθεσή της.

Οι 75 πόντοι που δέχθηκε ο Ολυμπιακός από μία ισπανική ομάδα δεν είναι πολλοί, οι 74 όμως που έβαλε είναι ασφαλώς ζήτημα. Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο του κόουτς Μπαρτζώκα έμεινε κάτω από τους 80 και κόντρα στη Φενέρ (77) και με την Εφές (75) και με το Μιλάνο (53) και με την Μπαρτσελόνα (68), ενώ στο τελευταίο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τη Stoiximan Basket League, έβαλε με τα βίας 54.

Μετά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής, είχαμε και νέες ανακατατάξεις στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών για την κατάκτηση της EuroLeague. Υπενθυμίζουμε ότι μετά το διπλό που είχε κάνει ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, μέσα στο ΟΑΚΑ, είχε βρεθεί δεύτερο φαβορί στο 6,50-7,00.

Σταδιακά άρχισε να υποχωρεί στο 7,50-8,00 και πλέον έχει πέσει στην έκτη θέση σε απόδοση 9,50. Πίσω από τον Παναθηναϊκό, που τον προσπέρασε και είναι πλέον τέταρτο φαβορί στο 9,00 μαζί με τη Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη. Οι πράσινοι, πριν την 7η στροφή, έπαιζαν σε απόδοση από το 10,00 μέχρι το 12,00, όμως τώρα βλέπουν την πλάτη μόνο της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα και της Μονακό.

EASY MEDIANETWORK
Close