«Προκαλεί» ο Μέικον...

«Προκαλεί» ο Μέικον...

Ο Παναθηναϊκός παίζει απόψε στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα σε ένα από τα ματς που θεωρητικά μπορεί να το χτυπήσει εκτός έδρας. Οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 2-5 στο ξεκίνημα της Euroleague, ο προϋπολογισμός τους είναι πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα και γενικά η ποιότητά τους δεν διαφέρει συνταρακτικά.

Βέβαια για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στον σκληροτράχηλο Ερυθρό Αστέρα θα χρειαστεί σίγουρα ακόμη μία γεμάτη εμφάνιση από τον Νταρίλ Μέικον.

Ο Αμερικανός άσος, που συστήθηκε πέρυσι στο ελληνικό κοινό μέσω της ΑΕΚ, εξελίσσεται σταδιακά στο πρώτο «πιστόλι» του Δημήτρη Πρίφτη. Μπορεί στο ξεκίνημα να υπήρχαν ενστάσεις για το αν μπορεί να σταθεί στο επίπεδο της Euroleague, ωστόσο ο Μέικον όσο ξεθαρρεύει, τόσο επιβεβαιώνει πως είναι ξεκάθαρα παίκτης για τη βιτρίνα της Ευρώπης και ο Παναθηναϊκός πέτυχε διάνα με την περίπτωσή του το καλοκαίρι.

Ο Μέικον ξεκίνησε με μόλις 19 λεπτά συμμετοχής στην πρεμιέρα με τη Μονακό και έφτασε πλέον να παίζει πάνω από 25 λεπτά κατά μέσο όρο. Απόψε δεν αποκλείεται να πατήσει το παρκέ ακόμη περισσότερο, αφού λείπει ο Νέντοβιτς.

Παράλληλα, η τελευταία προσθήκη των «πράσινων», Γιόγκι Φέρελ, δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί στα δεδομένα της νέας ομάδας του και ο Κέντρικ Πέρι αποδεικνύεται μέχρι στιγμής «λίγος».

Υπό αυτές τις συνθήκες κι αν συνυπολογίσουμε ότι ο Παπαπέτρου, που θεωρείται πρώτο φαβορί για πρώτος σκόρερ του αγώνα, έρχεται από τραυματισμό, άρα είναι αβέβαιο αν θα βρεθεί απόψε σε καλό επίπεδο, είναι εκ των ουκ άνευ μία ηγετική εμφάνιση από τον Μέικον για να διεκδικήσει τη νίκη ο Παναθηναϊκός.

Το ματς σύμφωνα με τους μπουκ δεν είναι για να πάει πάνω από τους 150 πόντους, άρα ο νικητής μαξ αναμένεται να κριθεί στους 75. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον ο Μέικον πλησιάσει τον μέσο όρο του (17,7 πόντους) έχει πολύ καλές πιθανότητες να βγει πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης. Αλλωστε, στον Ερυθρό Αστέρα δεν υπάρχει κάποιος δεινός σκόρερ, με τον πολύπειρο Κάλινιτς να ηγείται στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία (11,6 πόντους).

Όπως και να έχει, με την απόδοση στο 3,55 (Stoiximan) το ρίσκο αξίζει για να βγει πρώτος σκόρερ ο Νταρίλ Μέικον, που αναμένεται να αποτελέσει το μεγαλύτερο κέρδος του Παναθηναϊκού από τη φετινή σεζόν.

EASY MEDIANETWORK
Close