Ολυμπιακός - ΠΑΟ: Οι νέες αποδόσεις για την κατάκτηση της Basket League μετά το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ποιο φαβορί βλέπουν οι στοιχηματικές στο ντέρμπι των αιωνίων στη Euroleague

Η επιστροφή της Euroleague είναι γεγονός! Και μάλιστα με την παιχνιδάρα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Οι δύο αιώνιοι αντάμωσαν ήδη μία φορά για φέτος, το προηγούμενο Σάββατο στη Ρόδο, για τον τελικό του Σούπερ Καπ. Εκεί, ο Ολυμπιακός κατέκτησε εύκολα τον πρώτο τίτλο της σεζόν, εκμεταλλευόμενος ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ανέτοιμος πνευματικά και αγωνιστικά.

Κάτι εντελώς φυσιολογικό σε αυτό το στάδιο, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία εντελώς καινούρια ομάδα, που απέκτησε στην offseason 11 νέους παίκτες. Είναι λοιπόν προφανές πως οι πράσινοι του Εργκίν Αταμάν θα χρειαστούν χρόνο για να βρουν επιθετικούς αυτοματισμούς και λειτουργικά αμυντικά ροτέισον.

Προς το παρόν είναι λογικό να μην έχουν ακόμη επιμεριστεί οι ρόλοι και να μην υπάρχει μία ξεκάθαρη ταυτότητα. Σταδιακά όμως, με υπομονή και επιμονή, ο Αταμάν θα αρχίσει να περνάει τη φιλοσοφία του και να παίρνει αυτά που θέλει από κάθε παίκτη του.

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός απέχει αισθητά από τις πραγματικές του δυνατότητες δεν σημαίνει ότι θα δούμε ίδια εικόνα την Παρασκευή με αυτή της Ρόδου. Ο Παναθηναϊκός στο Σούπερ Καπ ήταν απελπιστικά άστοχος. Παρότι έβγαλε ελεύθερα σουτ, έβλεπε το καλάθι σαν την τρύπα της βελόνας και επέτρεψε στον Ολυμπιακό να τρέξει σερί 27-0 και να προηγηθεί ακόμη και με 30 πόντους διαφορά.

Μέσα στο ΟΑΚΑ με 18.000 οπαδούς οι συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να αντλήσει ενέργεια και ενθουσιασμό από τον κόσμο του και είναι δεδομένο πως θα παίξει με εντελώς άλλη νοοτροπία.

Με βάση τα περσινά δεδομένα, όπου τα ρόστερ των δύο ομάδων ήταν η μέρα με τη νύχτα δεν θα γίνονταν καν λόγος για τη νίκη του Ολυμπιακού. Φέτος όμως ο Παναθηναϊκός έχει γεμίσει με ποιότητα και κυρίως με παίκτες που έχουν έντονη προσωπικότητα και μπασκετικό εγωισμό.

Παρότι λοιπόν, ο Ολυμπιακός κέρδισε πριν πέντε μέρες με +24, οι μπουκ θεωρούν φαβορί τον Παναθηναϊκό στο 1,87 και αουτσάιντερ τους ερυθρόλευκους στο 1,98, δείγμα ότι περιμένουν ηχηρή αντίδραση από τους πράσινους.

Σε κάθε περίπτωση, η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας είναι ένα παιχνίδι με τελείως διαφορετική βαρύτητα και στον Παναθηναϊκό είναι αποφασισμένοι να δώσουν απαντήσεις για τη βαριά ήττα στο νησί των ιπποτών.

EASY MEDIANETWORK
Close