Ολυμπιακός - ΠΑΟ: Οι νέες αποδόσεις για την κατάκτηση της Basket League μετά το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Head-to-Head: Ποιον δίνουν φαβορί οι στοιχηματικές να τερματίσει πιο ψηλά στη Euroleague

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ξεκίνησαν με νίκη τη 2η διαβολοβδομάδα της Euroleague. Ο μεν Παναθηναϊκός λύγισε τη μαχητική Ζάλγκιρις στο ΟΑΚΑ, ο δε Ολυμπιακός ρέφαρε κατά κάποιον τρόπο την ήττα του από την Μπασκόνια, επικρατώντας στο ουδέτερο Βελιγράδι της Μακάμπι.

Και οι δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται πλέον στο 4-4 και θα προσπαθήσουν μετά την ολοκλήρωση της διπλής αγωνιστικής να βρεθούν σε θετικό ρεκόρ. Υπενθυμίζεται, ότι ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο στο ΟΑΚΑ τη Βίρτους Μπολόνια, του σούπερ φορμαρισμένου Τορνίκε Σενγκέλια.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχήματα στη φετινή Euroleague είναι το head-to-head ανάμεσα στους δύο αιώνιους, δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει δυναμικά σε πρωταγωνιστικό ρόλο, έπειτα από μία τριετία που βρισκόταν σε… χειμερία νάρκη.

Αυτή τη στιγμή, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός προσφέρονται στο 8,50 για να κατακτήσουν τη Euroleague, είναι δηλαδή και οι δύο στην τέταρτη θέση, πίσω από τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα και τη Μονακό.

Παρότι όμως οι μπουκ δίνουν ίδιες πιθανότητες στους δύο αιώνιους να σηκώσουν τον ερχόμενο Μάιο την κούπα, στο head-to-head, δηλαδή στο ποιος από τους δύο θα τερματίσει πιο ψηλά στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης, οι στοιχηματικές θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα.

Μετά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός προσφέρεται στο 1.60 να τερματίσει σε καλύτερη θέση από τον Παναθηναϊκό στη regular season, ενώ το ενδεχόμενο να συμβεί το αντίθετο, δηλαδή να βρεθούν πιο πάνω οι πράσινοι προσφέρεται στο 2.15.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός έχουν μπροστά τους δύο κολλητά ματς εντός έδρας στη Euroleague, αφού την άλλη εβδομάδα οι ερυθρόλευκοι θα φιλοξενήσουν τη Ζάλγκιρις και οι πράσινοι τη Βαλένθια. Από τη μεθεπόμενη όμως ξεκινούν και για τους δύο τα πολύ δύσκολα, αφού ο Ολυμπιακός θα πάει να παίξει στο Μονακό και ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι με την Παρτίζαν.

Και καπάκι ακολουθεί νέα διπλή αγωνιστική, με την ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα να υποδέχεται τη Ρεάλ και την Μπάγερν και τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει αρχικά στην Πόλη για την πρώτη κόντρα του Εργκίν Αταμάν με την πρώην ομάδα του την Εφές και εν συνεχεία να επιστρέφει στην Αθήνα για τη ματσάρα με τη Ρεάλ.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, ότι οι ισορροπίες είναι λεπτές, το πρόγραμμα απαιτητικό και οι αποδόσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν αναμένεται να έχουν σημαντικές διακυμάνσεις, ανάλογα με τα αποτελέσματα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο Ολυμπιακός έχασε με θλάση τον Γουίλιαμς-Γκος και το επόμενο διάστημα θα πορευτεί ουσιαστικά με μόνο έναν πρωτοκλασάτο άσο, τον Γουόκαπ. Επίσης, από τραυματισμό ταλαιπωρείται και ο Μιλουτίνοφ, με συνέπεια στο πέντε να σηκώνει κυρίως το βάρος ο Φαλ.

Αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να παίζει χωρίς Χουάντσο και Παπαπέτρου, ωστόσο με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο Μήτογλου δεν φαίνεται προς το παρόν κανένα κενό στα φόργουορντ και όσο το τριφύλλι νικάει, τόσο πιο πίσω θα πηγαίνει το ζήτημα της απόκτησης ενός ακόμη παίκτη.

Άλλωστε, ο Αταμάν έχει πλέον βρει έναν λειτουργικό κορμό 7-8 παικτών και παίζει με αρκετά κλειστό ροτέισον. Σταδιακά πάντως, είναι δεδομένο πως θα προσθέσει κι άλλα κομμάτια στο παζλ, φτάνει βέβαια να νιώσει απόλυτη εμπιστοσύνη ότι οι παίκτες που θα φέρει από τον πάγκο θα είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στα θέλω του.

EASY MEDIANETWORK
Close