Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Χωρίς Πονίτκα, έγινε το λογικό

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Χωρίς Πονίτκα, έγινε το λογικό

Ο τέταρτος τελικός της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, θα διεξαχθεί εν τέλει κανονικά παρά το τριήμερο εθνικό πένθος, που κηρύχθηκε μετά την τραγωδία στα ανοιχτά της Πύλου με το πολύνεκρο ναυάγιο, που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες μετανάστες. Φυσικά, πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης θα τηρηθεί ένα λεπτό σιγής στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων.

Σε ό,τι αφορά στο στοιχηματικό κομμάτι του Game 4, όπως αναμένονταν υπήρξε διόρθωση στο βασικό line του χάντικαπ, μετά την ενημέρωση από τον Παναθηναϊκό ότι δεν θα αγωνιστεί ο Ματέους Πονίτκα, ο οποίος τραυματίστηκε στη μύτη, στο τρίτο ματς στο ΣΕΦ. Αρχικά, το χάντικαπ είχε ανοίξει στο -5,5, ωστόσο πλέον βρίσκεται στο -6,5.

Λογική η προσαρμογή στο σετ, δεδομένου ότι ο Πονίτκα είναι εκ των κορυφαίων παικτών του Παναθηναϊκού στη σειρά των τελικών με 9 πόντους κατά μέσο όρο και φυσικά το νικητήριο τρίποντο στο Game 2. Επίσης, ο Πολωνός άσος είναι ο μοναδικός πόλος δημιουργίας πέρα από τον Πάρις Λι.

Η απουσία του λοιπόν, θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον μοναδικό καθαρόαιμο γκαρντ των πράσινων, ο οποίος στον τρίτο τελικό υπέπεσε σε 6 λάθη, έχοντας ασφαλώς ξεμείνει από ανάσες. Ούτως ή άλλως, είναι δεδομένο πως η ερυθρόλευκη άμυνα θα προσπαθήσει ξανά να κουράσει και να φθείρει τον Λι, τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά.

Ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός θα παίξει απόψε με μόλις τρεις ξένους, δεδομένου ότι ο Ντέρικ Γουίλιαμς εδώ και ένα δίμηνο είναι ωσεί παρών, ενώ ο Ντουέιν Μπέικον έχει αποχωρήσει από την ομάδα, από τα τέλη Απριλίου.

Σημειώνεται, ότι οι πράσινοι σκοράρουν μόλις 63 πόντους κατά μέσο όρο στους τελικούς της Basket League, εκ των οποίων οι 41,2 ανήκουν στην τετράδα Γκριγκόνις, Λι, Πονίτκα, Γκουντάιτις. Εν ολίγοις, το 65,3% των πόντων του Παναθηναϊκού στους τελικούς προέρχεται από τους τέσσερις ξένους του.

Αντίθετα, το ελληνικό κομμάτι του ρόστερ δεν μπορεί να προσφέρει ανάλογες βοήθειες επιθετικά. Αγραβάνης, Μαντζούκας, Μποχωρίδης και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης παλεύουν φιλότιμα στην άμυνα και δεν είναι τυχαίο ασφαλώς ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ κάτω από τους μέσους όρους του. Ωστόσο, στο μπροστά μέρος του παρκέ υπάρχει σαφές πρόβλημα.

Το line του Παναθηναϊκού απόψε είναι στο 70,5, παρά το γεγονός ότι δεν το έχει ξεπεράσει σε κανέναν τελικό μέχρι στιγμής. Στο Game 1 είχε 70 πόντους, στο Game 2 που κέρδισε 67 και την Κυριακή μόλις 52.

Αν ανεβάσουμε λίγο ακόμη το line, στο 72,5 για μεγαλύτερη ασφάλεια και ζητήσουμε ταυτόχρονα με το Under του Παναθηναϊκού και το Over 2,5 λάθη του Λι, που θα είναι σίγουρα ο βασικός «στόχος» της ερυθρόλευκης άμυνας, χτίζουμε ένα Bet Builder στο 2,70.

EASY MEDIANETWORK
Close