Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Κάτι ξέρουν οι στοιχηματικές για το απόλυτο ντέρμπι τίτλου...

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Κάτι ξέρουν οι στοιχηματικές για το απόλυτο ντέρμπι τίτλου...

Όλα τα βλέμματα απόψε θα είναι στραμμένα στη Λεωφόρο για το ντέρμπι της χρονιάς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Κατά γενική ομολογία, οι δύο καλύτερες ομάδες της φετινής σεζόν, θα μονομαχήσουν για 90 λεπτά, σε ένα παιχνίδι που έχει χαρακτηριστικά τελικού. Όποια από τις δύο κερδίσει θα κάνει το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μετά από 32 αγωνιστικές, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είναι ισόβαθμοι με 75 βαθμούς. Τριφύλλι και Ένωση ξεκίνησαν το καλοκαίρι από διαφορετική αφετηρία, ακολούθησαν τον δικό τους δρόμο και τρόπο και έφτασαν τώρα να διεκδικούν σε ένα ντέρμπι έναν ολόκληρο τίτλο.

Η ΑΕΚ έχει δικαίως κερδίσει τον θαυμασμό όλων για την επιθετικότητά της και για τη δυνατότητά της να παίζει σταθερά σε υψηλό επίπεδο έντασης, πρεσάροντας αδιάκοπα τις αντίπαλες γραμμές άμυνας. Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα είναι δεδομένα η πιο θεαματική ομάδα του φετινού πρωταθλήματος. Πατάει περισσότερο από κάθε άλλη τη μεγάλη περιοχή, έχει σημειώσει 63 γκολ, που είναι η καλύτερη επίθεση της Super League, μαζί με αυτήν του Ολυμπιακού και έχει μακράν τους καλύτερους δείκτες στα xGoals.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ο ορισμός της συμπαγούς και σοβαρής ομάδας. Μπορεί να μην είναι το ίδιο θεαματικός στο μάτι, όπως η ΑΕΚ, έχει όμως την πιο σταθερή άμυνα (μόλις 13 γκολ παθητικό) της κατηγορίας, έχει τις λιγότερες ήττες (3) και είναι πάρα πολύ δύσκολο να τον λυγίσεις.

Όλα λοιπόν προμηνύουν ένα ντέρμπι λεπτών ισορροπιών απόψε στη Λεωφόρο, που αν ξεφύγει από την ισοπαλία, αυτό θα γίνει λόγω μίας στιγμής ή μίας λεπτομέρειας. Το πόσο ισορροπημένη και αμφίρροπη αναμένεται η αναμέτρηση αποτυπώνεται και στις αποδόσεις των μπουκ, οι οποίοι πλέον δυσκολεύονται να χρίσουν έναν από τους δύο διεκδικητές φαβορί, έστω σε οριακές τιμές.

Είναι χαρακτηριστικό το σετ της Stoiximan, με 0% γκανιότα, που προσφέρει τον άσο, την ισοπαλία και το διπλό ακριβώς στο ίδιο επίπεδο, σε απόδοση 3.00! Κάτι τέτοιο είναι ασφαλώς πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα και μαρτυράει πόσο ρευστά θα είναι τα πράγματα σήμερα στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Και στις άλλες στοιχηματικές ωστόσο, οι διαφορές είναι απειροελάχιστες μεταξύ άσου και διπλού. Για παράδειγμα στη Novibet, ξανά με 0% γκανιότα, ο άσος είναι στο 2,90, η ισοπαλία στο 3,00 και το διπλό στο 3,05. Επίσης, στο Betshop, πάντα με 0% γκανιότα, ο άσος προσφέρεται στο 2,95, η ισοπαλία στο 3,08 και το διπλό στο 2,97.

Πρακτικά, οι μπουκ βλέπουν ότι θα γίνει μία απολύτως ισορροπημένη μάχη και δεν δίνουν πουθενά το προβάδισμα. Αντίθετα, θεωρούν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό το σενάριο της ισοπαλίας, η οποία θυμίζουμε ότι ευνοεί τον Παναθηναϊκό διότι υπερισχύει αυτή τη στιγμή στην ισοβαθμία.

Αυτό σημαίνει ότι αν το ματς παραμένει στο Χ, η ΑΕΚ θα έχει μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη και πιθανότατα θα την κυνηγήσει περισσότερο όσο περνάει η ώρα. Βέβαια, σε αυτά τα ματς το ρίσκο μπορεί να αποδειχθεί δίκοπο μαχαίρι, αφού αν ανοιχθείς υπερβολικά δεν είναι καθόλου απίθανο να το πληρώσεις σε μία κόντρα επίθεση, πόσο μάλλον όταν είσαι φιλοξενούμενος και δοκιμάζεσαι σε μία καυτή έδρα όπως αυτή της Λεωφόρου.

Έχει λοιπόν, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την τακτική των δύο προπονητών και ειδικά αυτή του Αλμέιδα, διότι από τη στάση της ΑΕΚ θα κριθεί εν πολλοίς ο ρυθμός του αγώνα. Άλλο ματς θα δούμε αν η Ένωση αποφασίσει να παίξει υπομονετικά και εντελώς διαφορετικό αν επιλέξει να επιτεθεί από το πρώτο λεπτό.

EASY MEDIANETWORK
Close