Παίρνει τη σκυτάλη από τον Φελπς (5,00)

Παίρνει τη σκυτάλη από τον Φελπς (5,00)

Για πρώτη φορά μετά το 2000 και τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ δεν θα είναι νικητής στα 200 μέτρα μικτή ατομική ο Μάικλ Φελπς. Η «σφαίρα της Βαλτιμόρης» κυριάρχησε απόλυτα στο αγώνισμα για τέσσερις σερί Ολυμπιακούς Αγώνες (Αθήνα, Πεκίνο, Λονδίνο, Ρίο), στο Τόκυο όμως τα πράγματα αναμένονται πολύ πιο αμφίρροπα εν τη απουσία του Αμερικανού σούπερ σταρ.

Οι ΗΠΑ ποντάρουν φέτος στον 22χρονο Μάικλ Αντριου, ο οποίος κατέχει τον πιο γρήγορο χρόνο στον κόσμο με 1:55.26. Το δυνατό χαρτί του Αντριου είναι το πρόσθιο, ωστόσο στα 100 μέτρα του συγκεκριμένου στιλ κατετάγη τέταρτος στο Τόκυο και όπως φάνηκε δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Από την άλλη ο Ντάνκαν Σκοτ στα trials της Βρετανίας έκανε εθνικό ρεκόρ με 1:55.90. Ο Σκωτσέζος ήταν το μεγάλο φαβορί στο Τόκυο για το χρυσό στα 200 μέτρα ελεύθερο, ωστόσο τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Αγγλο Τομ Ντιν (καλοί φίλοι μεταξύ τους, μένουν στο ίδιο δωμάτιο) μόλις τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου!

Ο Σκοτ πάντως δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση, υπερέχει ξεκάθαρα του Αντριου στο ελεύθερο και είναι σε θέση να πλησιάσει χρόνους κάτω από το 1:55.00 στη μικτή ατομική. Το 2020 σε 25αρα πισίνα είχε διανύσει την απόσταση σε 1:51.66, που είναι η έκτη κορυφαία επίδοση όλων των εποχών.

Στο αγώνισμα μετέχουν επίσης μεταξύ άλλων ο Αυστραλός, Μιτς Λάρκιν, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 1:55.72 από το 2019 και οι Ιάπωνες Νταΐγια Σέτο με 1:55.55 από το 2020 και Κοσούκε Χαγκίνο με 1:55.07 από το 2016.

Ειδικά ο Σέτο είναι μία από τις μεγάλες ελπίδες της Ιαπωνίας για μετάλλιο, ωστόσο στα 400 μέτρα μικτή ατομική φάνηκε πως δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο της φόρμας του, αφού δεν κατάφερε ούτε καν στον τελικό να προκριθεί. Το γεγονός λοιπόν ότι δίνεται δεύτερο φαβορί οφείλεται περισσότερο στο ότι παίζει εντός έδρας.

Συμπερασματικά λοιπόν, ο κολυμβητής που δείχνει αυτήν τη στιγμή να έχει το καλύτερο μομέντουμ είναι ο Σκοτ. Ο Σκωτσέζος έχει γράψει φέτος τον 12ο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών σε 50αρα πισίνα και έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Το ενδεχόμενο να κατακτήσει το χρυσό προσφέρεται στο 5,00 στη Stoiximan και ασφαλώς αξίζει να πονταριστεί.

* Οι προκριματικές σειρές ξεκινούν λίγο πριν τις 14:00 ώρα Ελλάδας στις 28/7.

EASY MEDIANETWORK
Close