Πάει για το προφανές στο «Καραϊσκάκη» η ΑΕΚ…

Πάει για το προφανές στο «Καραϊσκάκη» η ΑΕΚ…

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ΑΕΚ στο “Καραϊσκάκη” για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Novibet. Το πρώτο παιχνίδι στην OPAP Arena είχε λήξει με 3-0 υπέρ της Ένωσης, η οποία ουσιαστικά είναι με το 1,5 πόδι στον τελικό του Κυπέλλου.

Θεωρητικά, το αποψινό ματς είναι το λιγότερο σημαντικό από τα τρία που θα δώσουν μεταξύ τους οι δύο ομάδες μέχρι το τέλος της σεζόν (έχουν μπροστά τους ακόμη δύο παιχνίδια για τα playoffs της Superleague).

Δεδομένου ότι η ΑΕΚ περνάει στον τελικό ακόμη και με ήττα με δύο γκολ διαφορά, κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο Δικέφαλος δεν έχει κανέναν λόγο να… σκιστεί σήμερα στο Φάληρο.

Στην ΑΕΚ πάντως, γνωρίζουν πολύ καλά ότι απόψε έχουν μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να “χτυπήσουν” ακόμη περισσότερο την ήδη πληγωμένη ψυχολογία του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι”, μετά το 3-1 επί του ΠΑΟΚ, είχαν μπει πολύ γερά στη μάχη του τίτλου, ωστόσο η καθαρή ήττα στη Λεωφόρο με 2-0 από τον Παναθηναϊκό ήταν ένα μεγάλο πισωγύρισμα.

Ο Ολυμπιακός την περασμένη Κυριακή πραγματοποίησε τη χειρότερή του εμφάνιση φέτος στα ντέρμπι του πρωταθλήματος και είδε τη διαφορά του από την κορυφή να ανοίγει στους έξι βαθμούς. Πλέον μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση των Πειραιωτών, που απόψε καλούνται να κάνουν μία επική ανατροπή για να βρεθούν στον τελικό του Κυπέλλου και στις 22 Απριλίου φιλοξενούν ξανά την ΑΕΚ, στο τελευταίο τους χαρτί για το πρωτάθλημα.

Σε ό,τι αφορά στην κυπελλική μάχη, δεν είναι καθόλου απλό για καμία ομάδα να πρέπει να κερδίσει με τρία γκολ διαφορά για να στείλει την πρόκριση έστω στην παράταση. Πόσο μάλλον τώρα, που θα απουσιάσει και ο Χάμες (έμεινε εκτός αποστολής). Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να ρισκάρει, όμως η άμυνά του, από το ξεκίνημα της σεζόν, δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη και τα λάθη είναι αλλεπάλληλα. Αποκορύφωμα αυτό του Παπασταθόπουλου στο πρόσφατο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ, μπορεί να έχει εκτός τους Αραούχο και Άμραμπατ, ωστόσο το ρόστερ της είναι γεμάτο και αναμένεται να κατέβει με επιθετικό δίδυμο τους Λιβάι Γκαρσία και Τσούμπερ. Έχει λοιπόν, την ταχύτητα και την ποιότητα να χτυπήσει στην κόντρα και αν πετύχει τον Ολυμπιακό σε κατάσταση ανισορροπίας δεν θα διστάσει να τον τιμωρήσει. Άλλωστε, ο Ματίας Αλμέιδα θέλει να δώσει απαντήσεις για τη βαριά ήττα με 3-1 από τον Ολυμπιακό μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Superleague.

Συν τοις άλλοις, οι κιτρινόμαυροι είναι σίγουρο πως θα θελήσουν να στείλουν ένα μήνυμα απόλυτης κυριαρχίας για να καταρρακώσουν ακόμη περισσότερο ηθικό των ερυθρόλευκων, εν όψει βέβαια και του κρίσιμου ντέρμπι που ακολουθεί για το πρωτάθλημα μετά το Πάσχα. Σε κάθε περίπτωση, με την εικόνα που έχει παρουσιάσει φέτος η ΑΕΚ, τα 3,35-3,40 στο διπλό είναι value. Υπενθυμίζεται, ότι στο 0-0 των δύο ομάδων στο Φάληρο, τον περασμένο Νοέμβριο, η Ένωση ήταν εμφανώς ανώτερη και άξιζε να κερδίσει.

EASY MEDIANETWORK
Close