Λύνει τα χέρια του Σερέλη: Ο πιο κομβικός παίκτης του Παναθηναϊκού τον στέλνει σήμερα στους τελικούς

Ό,τι έγινε στα πρώτα τρία Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός θα γίνει και στο τέταρτο...

Οι τελικοί της Basket League συνεχίζονται την Πέμπτη με το τέταρτο ματς της σειράς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες έχουν μέχρι στιγμής υπερασπιστεί την έδρα τους και το σκορ είναι 2-1 υπέρ των ερυθρόλευκων.

Το πρώτο ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες υπέρ των ερυθρόλευκων με 73-70. Στο όριο κρίθηκε και το δεύτερο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει 67-65 στο τέλος χάρη σε εύστοχο τρίποντο του Πονίτκα. Αντίθετα με ό,τι συνέβη στους πρώτους δύο τελικούς, όπου είχαμε δύο πραγματικά ντέρμπι, στο Game 3 ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την επιθετική αδυναμία των πράσινων και κέρδισε με 23 πόντους διαφορά.

Παρόλα αυτά, το σκορ σε ακόμη ένα αιώνιο ντέρμπι έμεινε χαμηλά. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ξεκίνησαν οι τελικοί, το βασικό line στο Under/Over είχε βγει στους 153,5 πόντους και τώρα φτάσαμε σε σημείο να έχει υποχωρήσει στους 147,5 πόντους για το Game 4 στο ΟΑΚΑ!

Απολύτως φυσιολογική η αντίδραση των μπουκ, δεδομένου ότι σε κανέναν από τα πρώτα τρία ματς το σύνολο των πόντων δεν υπερέβη τους 143. Αν λάβουμε υπόψη μας και τα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, στα πέντε αιώνια ντέρμπι φέτος για την Basket League μπαίνουν κατά μέσο όρο μόλις 137,2 πόντοι ανά ματς!

Το πιθανότερο είναι πως το σκορ θα μείνει και την Πέμπτη χαμηλά, δεδομένου ότι και οι δύο ομάδες επιλέγουν να παίζουν σε χαμηλό τέμπο. Ο κόουτς Σερέλης γνωρίζει ότι αν το σκορ πάει ψηλά, ο Παναθηναϊκός δεν έχει το επιθετικό ταλέντο και βάθος για να ακολουθήσει, επομένως η άμυνα είναι μονόδρομος.

Οι πράσινοι παρότι βρίσκονται κάτω με 2-1 στη σειρά, έχουν κρατήσει τον Ολυμπιακό μόλις στους 71 πόντους κατά μέσο όρο στους τελικούς, πολύ πιο χαμηλά από τους φετινούς του μέσους όρους σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Ούτως ή άλλως, οι ερυθρόλευκοι είναι φανερά καταπονημένοι σωματικά και πνευματικά, καθώς έχει προηγηθεί μία αν μη τι άλλο επίπονη σεζόν εννιά μηνών, όπου έπαιζαν συνεχώς στο “κόκκινα”, ειδικά στη Euroleague. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι προκύπτουν τώρα μυικοί τραυματισμοί, όπως αυτός του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος έπαιξε όλο το Game 2 και στο Game 3 υπέστη θλάση πρώτου βαθμού.

Συμπερασματικά, δεν θα προξενήσει καμία εντύπωση αν ο νικητής κριθεί ξανά περίπου στους 70 πόντους. Άλλωστε, στα τέσσερα από τα πέντε φετινά ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, το σύνολο των πόντων δεν έχει ξεπεράσει τους 143. Στο 2.40 το Under 143,5.

EASY MEDIANETWORK
Close