Ώρα Λάρκιν: Τρελό ποσό για τη μεταγραφή της πενταετίας…

Ώρα Λάρκιν: Τρελό ποσό για τη μεταγραφή της πενταετίας…

Ο Αμερικανός γκαρντ θα είναι το πιο καυτό όνομα του καλοκαιριού στην Ευρώπη...

Οι μεγάλοι παίκτες, οι ηγέτες, αυτοί που μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους μία ομάδα είναι εξαιρετικά δυσεύρετοι, τουλάχιστον επίπεδο κορυφής της Euroleague.

Ο Σέιν Λάρκιν έχει αποδείξει ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Πάνω στα δικά του χέρια, όπως και σε αυτά του Βασίλιε Μίσιτς, η Έφες έστησε την πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία της που έφτασε σε δύο κατακτήσεις (2021, 2022) υπό την καθοδήγηση του Εργκίν Αταμάν.

Έκλεισε ο κύκλος

Μόνο που όπως όλοι οι κύκλοι, έτσι κι αυτός, έκλεισε. Ο Μίσιτς έφυγε για το ΝΒΑ, ο Αταμάν βρίσκεται στον Παναθηναϊκό και ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ έμεινε στην Κωνσταντινούπολη να τραβάει μόνος του το κουπί σε μία νέα ομάδα, που ήθελε χρόνο μέχρι να βρει τα πατήματα της.

Σε μία ταραχώδη σεζόν που σημαδεύτηκε κι από αλλαγή προπονητή, ο Λάρκιν ήταν σταθερός στην απόδοση του, όμως η Έφες έμεινε εκτός πλέι-οφ.

Κι αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να χωνέψει εύκολα ένας αποδεδειγμένος winner, όπως εκείνος.

Το συμβόλαιο του λήγει το προσεχές καλοκαίρι και όπως είναι αντιληπτό, είναι το πιο hot όνομα στην αγορά για πολλούς λόγους.

Ηγέτης

Ακόμα και σε μία μέτρια -για τα δικά του δεδομένα- χρονιά, ο Σέιν Λάρκιν είχε 16,8 πόντους, 5,1 ασίστ και 2,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Απλώς, ήταν πολύ μόνος σε μία ομάδα με μπερδεμένους ρόλους και λίγους παίκτες πρώτης γραμμής.

Το διετές συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2022 με ετήσιες απολαβές 4 εκατομμυρίων ευρώ λήγει το καλοκαίρι και όλη η καλή κοινωνία ήδη ρωτάει για να μάθει τις προθέσεις του.

Ο Λάρκιν δεν είναι μικρό παιδάκι, τον Οκτώβριο που θα ξεκινήσει η επόμενη Euroleague θα γίνει 32 ετών. Ωστόσο, έχει την αθλητικότητα και το κορμί για να υποστηρίξει ακόμα 2-3 χρονιές σε τοπ επίπεδο.

Η κίνηση της Έφες να συμφωνήσει με τον Τσάβι Πασκουάλ δείχνει ότι είναι διατεθειμένη να ρίξει χρήμα στην αγορά, ωστόσο δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι ο Λάρκιν θα είναι το πρώτο βιολί της νέας ομάδας που θα στηθεί.

Ο γκαρντ από το Οχάιο που από το 2018 που πήγε στην Τουρκία, δεν έχει αγωνιστεί σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα είναι δεδομένο ότι ερευνά την αγορά, ωστόσο πριν από το Final-4 σχεδόν καμία ομάδα δεν μπορεί να μπει σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις μαζί του, αφού το τοπίο είναι ακόμα θολό.

Στην ουρά…

Ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως όλες οι κορυφαίες ομάδες που θα κοιτάξουν για γκαρντ (Ρεάλ Μαδρίτης, Παναθηναϊκός, Μιλάνο) θα κάνουν ένα τηλέφωνο στον ατζέντη του, για να διερευνήσουν το τοπίο, χωρίς να αποκλείεται ο Λάρκιν να επεκτείνει την συνεργασία του με την Έφες.

Το σίγουρο είναι ότι θα ψάξει μία μακρόχρονη δέσμευση (διετές ή τριετές συμβόλαιο) με ετήσιες απολαβές που θα κυμαίνονται κοντά σε αυτά που παίρνει ήδη στην Τουρκία.

Όποιο πορτοφόλι αντέξει, ας κοπιάσει…

EASY MEDIANETWORK
Close