Ο ΠΑΟΚ περνάει από εκεί που οι άλλοι τα έκαναν... μαντάρα

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Πόσο δίνει το διπλό του Δικέφαλου του βορρά μέσα στο "Καραϊσκάκης"

Αναμφίβολα το παιχνίδι της αγωνιστικής στη Super League είναι αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο.

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 9η στροφή, όμως πρόκειται για μία πολύ σημαντική αναμέτρηση για την οικονομία του πρωταθλήματος. Ειδικά για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος προέρχεται από ήττα και κάκιστη εμφάνιση.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν σαν να μην εμφανίστηκε ποτέ στη Νέα Φιλαδέλφεια και πρακτικά έχασε από τα… αποδυτήρια με 2-0. Η ΑΕΚ με το πρέσινγκ και το άμεσο παιχνίδι της «έπνιξε» τον Δικέφαλο του Βορρα και υπήρχαν στιγμές στην αναμέτρηση που οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη πάσα.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε την πρώτη του ευκαιρία στο 96′. Προηγουμένως οι οπαδοί του δεν έκαναν ούτε ένα αχ… Κι όλα αυτά μετά τη μεγαλειώδη ανατροπή στη Σκωτία επί της Αμπερντίν, όπου η ομάδα είχε συμπληρώσει αήττητο σερί οκτώ αγώνων (6-2-0).

Μετά λοιπόν τον ενθουσιασμό ήρθε το ξενέρωμα και ο προβληματισμός για το αν όντως ο ΠΑΟΚ είναι φέτος ισότιμος διεκδικητής του τίτλου. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ φάνηκε ότι δεν μπορεί να λογίζεται για τέτοιος. Είχε πάντως προηγηθεί και το 2-2 στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, όπου ισοφαρίστηκε στο 96′.

Σε κάθε περίπτωση, το ντέρμπι στο Καραϊσκάκης, έξι μέρες μετά την ήττα με κάτω τα χέρια στην OPAP Arena, αποτελεί το πιο ασφαλές κριτήριο για τους μηχανισμούς αντίδρασης της ομάδας.

Αν ο ΠΑΟΚ παρουσιάσει σφυγμό και δείξει ένα πολύ βελτιωμένο πρόσωπο σε σύγκριση με τη Δευτέρα θα επαναφέρει στο προσκήνιο την ελπίδα και την πίστη ότι ομάδα μπορεί. Αν αντίθετα, υποστεί δεύτερη κολλητή ήττα τότε η απογοήτευση θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, το ίδιο και η διαφορά από τις πρώτες θέσεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ήδη στο -5 από την κορυφή αυτή τη στιγμή και στο -4 από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Το θετικό είναι πως στον δεύτερο γύρο έχει όλα τα ντέρμπι στην έδρα του, ωστόσο αν κλείσει τον πρώτο γύρο με μόλις έναν βαθμό στα τρία μεγάλα ματς εντός λεκανοπεδίου ο απολογισμός θα είναι εκ των πραγμάτων αρνητικός.

Η αλήθεια είναι ότι οι μπουκ δεν δίνουν πολλές πιθανότητες στον ΠΑΟΚ, μετά και την επιβεβαίωση ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει κανονικά με κόσμο την Κυριακή. Άλλωστε, και για τους ερυθρόλευκους το ματς είναι πολύ σημαντικό, διότι έχουν πλέον υποχωρήσει στη δεύτερη θέση και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να δουν τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό να ξεφεύγει.

Ο ΠΑΟΚ πάντως δεν είναι χαμένος από χέρι τα τελευταία χρόνια στον Πειραιά. Στις οκτώ προηγούμενες επισκέψεις του εκεί για πρωτάθλημα και κύπελλο ο απολογισμός του είναι 2-2-4. Δηλαδή στα μισά ματς πήρε αποτέλεσμα.

Το ενδεχόμενο να βγάλει διπλό ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης την Κυριακή προσφέρεται στις περισσότερες εταιρίες σε τιμές πάνω από το 6,00 με μαξ τιμή το 6,75! Οι μπουκ δηλαδή δίνουν πιθανότητα γύρω στο 15% να κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Το σενάριο η ομάδα του Λουτσέσκου να μην χάσει, δηλαδή να πάρει μίνιμουμ την ισοπαλία κυμαίνεται γύρω στο 2,40-2,45, επίσης σε τιμές αουτσάιντερ συγκριτικά με το 1,55-1,60 του άσου.

EASY MEDIANETWORK
Close