Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το μόνο «ασφαλές» ποντάρισμα για το Τριφύλλι…

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το μόνο «ασφαλές» ποντάρισμα για το Τριφύλλι…

Το παιχνίδι που μονοπωλεί απόψε στο ενδιαφέρον είναι ασφαλώς αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αυτή θα είναι η πρώτη από τις συνολικά έξι μονομαχίες τους φέτος (κληρώθηκαν μαζί και στο κύπελλο), επομένως ας έχουμε… χίλια μάτια να χορτάσουμε αιώνια ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός είναι στο +3 από τους πράσινους, έχοντας ωστόσο βγάλει πιο εύκολο πρόγραμμα. Παρότι είναι πολύ νωρίς ακόμη, θα είναι σπουδαίο για τον Παναθηναϊκό να κερδίσει στο Φάληρο, αφενός διότι θα πιάσει τους ερυθρόλευκους στην κορυφή, αφετέρου γιατί θα σβήσει κατά κάποιον τρόπο τις απώλειες που είχε στη Λεωφόρο στα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα κατεβάσει την ομάδα του στο “Καραϊσκάκη” με στόχο να πάρει την κατοχή και να κάνει το δικό της παιχνίδι και όχι να περιμένει πίσω από την μπάλα, προσκαλώντας τον Ολυμπιακό στην εστία του Μπρινιόλι.

Ο Ολυμπιακός έχει δείξει φέτος ότι από τη μέση και μπροστά είναι εξαιρετικός στα διαστήματα που παίζει η καλή του 11αδα. Στον Παναθηναϊκό το γνωρίζουν αυτό και δεν έχουν καμία διάθεση να παίξουν στο μισό γήπεδο, αφήνοντας τους ερυθρόλευκους να ασκήσει πίεση.

Σε τέτοιου είδους ματς η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Οι στόπερ του Ολυμπιακού είναι επιρρεπείς στο λάθος και ο Ροντινέι είναι ένας μπακ που κυρίως σκέφτεται το επιθετικό κομμάτι. Αν λοιπόν, ο Παναθηναϊκός καταφέρει να δημιουργήσει αίσθημα ανασφάλειας στην ερυθρόλευκη αμυντική γραμμή, αυτόματα θα ανακόψει και την επιθετικότητα του Ολυμπιακού. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ άλλωστε, έδειξε και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ότι αν δει πως δεν μπορεί να κερδίσει ένα ματς, θα κοιτάξει πρώτα να μη το χάσει.

Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις. Στην αμυντική τετράδα το βασικό δίλημμα είναι μεταξύ Βαγιαννίδη και Κώτσιρα. Στους χαφ θα συνεχίσει ο Αράο και παίζεται μία θέση μεταξύ Βιλένα και Τσέριν, διότι ο φορμαρισμένος Σλοβένος χαφ επιβαρύνθηκε με τα ματς της εθνικής του.

Στη μεσοεπιθετική τριάδα οι Μπερνάρ και Παλάσιος είναι σίγουροι και παίζεται μία θέση στην αριστερή πλευρά ανάμεσα σε Μαντσίνι και Βέρμπιτς. Δεν αποκλείεται βέβαια να δούμε ξανά στο αρχικό σχήμα και Μπερνάρ και Τζούριτσιτς, κάτι που σημαίνει ότι ο Μπερνάρ θα παίξει ως αριστερός εξτρέμ.

Οσο για την κορυφή, ο Ιωαννίδης έχει ξεπεράσει καθαρά στο ροτέισον τον Σπόραρ και πλέον λογίζεται ως ο βασικός επιθετικός των πράσινων.

Στοιχηματικά παρουσιάζει ενδιαφέρον το ενδεχόμενο να βρει έστω μία τελική στο στόχο ο ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα Παλάσιος σε απόδοση άνω του 2.05. Ο Αργεντινός εξτρέμ σκόραρε στα τελευταία δύο παιχνίδι για το πρωτάθλημα με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ, ενώ είχε πετύχει το νικητήριο γκολ και στα Γιάννινα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι είχε τελική στο στόχο και στα δύο παιχνίδια με την Μπράγκα για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και στη νίκη επί της Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Γενικά, ο Παλάσιος είναι ένας ακραίος μεσοεπιθετικός που παίρνει καλές θέσεις στην αντίπαλη περιοχή και μπορεί με το εκτόπισμά του να δημιουργήσει προβλήματα στον Ορτέγκα, σε μία καθαρά αργεντίνικη μονομαχία.

Με το σχετικό ρίσκο η απόδοση μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 3,15 αν ζητήσουμε εκτός από μία τελική του Παλάσιος στο στόχο να βγάλει μία on target και ο Ιωαννίδης. Ο φορ του Παναθηναϊκού με αντίπαλους τον Ρέτσο και τον Ντόι πιθανότατα θα βρει στιγμές για να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη.

EASY MEDIANETWORK
Close