Όλα για όλα για τον τίτλο: Παπαγιάννης-Βεζένκοφ μας κλείνουν το μάτι… (3,00)

Όλα για όλα για τον τίτλο: Παπαγιάννης-Βεζένκοφ μας κλείνουν το μάτι… (3,00)

Πρώτο τζάμπολ απόψε στη σειρά των τελικών της Stoiximan Basket League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, με τους ερυθρόλευκους να είναι ασφαλώς το απόλυτο φαβορί σε τιμές που παίζουν από το 1,10 ως το 1,15.

Για την ακρίβεια, οι μπουκ θεωρούν ως πιο πιθανό σενάριο ο τίτλος του πρωταθλητή να κριθεί στα τρία παιχνίδια, όπως συνέβη και πέρυσι. Συγκεκριμένα, το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να “σκουπίσει” τον Παναθηναϊκό προσφέρεται στο 1,65. Αμέσως μετά ακολουθεί ως πιθανότερο σκορ το 3-1 υπέρ των Πειραιωτών στο 3,50.

Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα προκρίθηκε στους τελικούς, αποκλείοντας, όπως αναμένονταν, με 3-0 τον ΠΑΟΚ. Ειδικά πάντως στο τρίτο παιχνίδι, στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 75-54, φάνηκε ότι ακόμη το μυαλό όλων είναι ακόμη στον οδυνηρό τρόπο με τον οποίο χάθηκε ο ευρωπαϊκός τίτλος στο Κάουνας, κόντρα στη Ρεάλ.

Είναι δεδομένο πως αυτή η ήττα θα… στοιχειώνει για αρκετό καιρό τον Ολυμπιακό, ο οποίος λογικά θα κάνει το νταμπλ, ωστόσο η γεύση στο τέλος θα είναι μάλλον γλυκόπικρη, αφού η ίδια η ομάδα είχε κάνει τους πάντες να πιστέψουν ότι μπορούσε φέτος να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Στον αντίποδα, δεν προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση ή έκπληξη, ότι ο φετινός Παναθηναϊκός χρειάστηκε πέντε ματς για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Περιστερίου. Άλλωστε, και πέρυσι οι πράσινοι είχαν… συρθεί στα πέντε ματς κόντρα στη Λάρισα, στους ημιτελικούς.

Στο τριφύλλι είναι εμφανές πως το βλέμμα έχει στραφεί κυρίως στην επόμενη ημέρα. Οι πράσινοι έχουν ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό τους για την ερχόμενη σεζόν, όπου είναι δεδομένο ότι θα παρουσιάσουν μία πολύ πιο ανταγωνιστική και κλασάτη ομάδα, αφού η διοίκηση είναι αποφασισμένη να φέρει στην Αθήνα παίκτες τοπ επιπέδου, κάτι άλλωστε που μαρτυρά και η πρόσληψη του Εργκίν Αταμάν.

Σε ό,τι αφορά στους φετινούς τελικούς με τον Ολυμπιακό, για τους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης, βασικός στόχος είναι να σπάσουν επιτέλους το αρνητικό σερί στα αιώνια ντέρμπι, όπου μετρούν 13 διαδοχικές νίκες. Ο κόουτς Σερέλης και οι συνεργάτες του δεν ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν για να πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν τρία παιχνίδια από μία ομάδα που έχασε για ένα σουτ την Euroleague, ωστόσο θεωρούν πως τουλάχιστον ένα ματς στο ΟΑΚΑ είναι σε θέση να πάρουν.

Για το αποψινό παιχνίδι στο ΣΕΦ, το line των 12,5 πόντων μοιάζει αρκετά μεγάλο και είναι μάλλον προτιμότερο να μην εμπλακούμε. Αντίθετα, στα ειδικά των παικτών έχει σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Από τον Ολυμπιακό, η εύκολη επιλογή είναι ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο MVP της Euroleague στα δύο ματς φέτος με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για πρωτάθλημα και Ευρώπη, 22 και 19 πόντους αντίστοιχα. Επίσης, είχε πετύχει 22 πόντους κόντρα στους πράσινους και στον τελικό του κυπέλλου. Το κάτω όριο απόψε είναι στους 17 και προσφέρεται στο 1,55.

Ωστόσο, αν ζητήσουμε ταυτόχρονα το Under 8,5 του Γιώργου Παπαγιάννη χτίζουμε ένα combo στο 3,00. Ο διεθνής σέντερ ξεπέρασε το συγκεκριμένο line μόλις μία φορά στα πέντε παιχνίδια με το Περιστέρι, όπου ο κόουτς Σερέλης τον χρησιμοποίησε κατά μέσο όρο μόλις 18 λεπτά.

Και απόψε, το πιθανότερο είναι πως ο Σερέλης θα βασιστεί κυρίως στον Αρτούρας Γκουντάιτις για να αντιμετωπίσει τον Μουσταφά Φαλ. Ο Bia-Papa είναι εμφανές πως δεν μπορεί να κοντράρει στα… κιλά τον Γάλλο σέντερ του Ολυμπιακού και δεν είναι τυχαίο ότι στα τελευταία δύο ματς με τους ερυθρόλευκους, τον περασμένο Μάρτιο, σημείωσε μόλις 4 και 2 πόντους αντίστοιχα.

EASY MEDIANETWORK
Close