Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στο 3,80

Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στο 3,80

Μία από τις πιο ανταγωνιστικές κούρσες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο είναι τα 5.000 μέτρα, καθώς τουλάχιστον οχτώ αθλητές διατηρούν βλέψεις ακόμη και για το χρυσό μετάλλιο.

Πρώτο φαβορί οι μπουκ δίνουν τον Ισπανό, μαροκινής καταγωγής, Μοχάμεντ Κατίρ, ο οποίος έχει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο φέτος στον κόσμο με 12:50.79. Τον κορυφαίο χρόνο φέτος στον κόσμο έχει ο Καναδός, σομαλικής καταγωγής, Μοχάμεντ Αχμέντ με 12:50.12, ο οποίος προσφέρεται πέμπτο φαβορί.

Η πιο ιδιαίτερη περίπτωση ωστόσο είναι ο Τζόσουα Τσεπτεκγέι. Ο δρομέας από την Ουγκάντα ήταν το απόλυτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στα 10.000 μέτρα, ωστόσο αρκέστηκε στο ασημένιο, αφού έχασε εκεί από τον Αιθίοπα Μπαρέγκα.

Μετά από αυτήν την ήττα αναμένεται πεισμωμένος και θα ψάξει το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση στα 5.000 μέτρα. Ο Τσεπτεγκέι το 2020 στο Μονακό είχε κάνει ένα απίθανο παγκόσμιο ρεκόρ στη συγκεκριμένη απόσταση με 12:35.36 καταρρίποντας την επίδοση του μυθικού Κενενίσα Μπέκελε, που κρατούσε 16 ολόκληρα χρόνια.

Σε απόδοση λοιπόν 3,80 στη Stoiximan αξίζει και με το παραπάνω να στηρίξουμε για το χρυσό μετάλλιο τον παγκόσμιο ρέκορντμαν του αγωνίσματος.

EASY MEDIANETWORK
Close