Το χρυσό 12 του Φώτη Ιωαννίδη...

Ντέρμπι αιωνίων: Τι βλέπουν οι μπουκ για το διπλό του Παναθηναϊκού μέσα στο Καραϊσκάκη

Τρεις ημέρες απέμειναν για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι των δύο αιώνιων στη φετινή Σούπερ Λιγκ. Ο Ολυμπιακός περιμένει στο “Καραϊσκάκης” τον Παναθηναϊκό σε ένα ματς που ναι μεν είναι πολύ νωρίς για να κρίνει κάτι, ωστόσο είναι δεδομένο πως θα διαμορφώσει “κλίμα” σε ό,τι αφορά στη μάχη του τίτλου.

Εντελώς διαφορετικό θα είναι τη Δευτέρα το πρωί αν ο Ολυμπιακός ξεφύγει στο +6 από τον Παναθηναϊκό και τελείως διαφορετικό, αν οι πράσινοι πιάσουν στην κορυφή τους ερυθρόλευκους έχοντας βγάλει διπλό μέσα στο Φάληρο.

Παρότι ο Παναθηναϊκός, επί Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχει υποστεί μόλις μία ήττα σε τέσσερις επισκέψεις του στο “Καραϊσκάκης”, οι μπουκ θεωρούν ότι ο άσος είναι καθαρό φαβορί σε τιμές κάτω του 2,00, στο 1,90 κατά μέσο όρο.

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει δυναμικά τη σεζόν, είναι αήττητος επτά αγωνιστικές (6-1-0), έμεινε όρθιος μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια και παρουσιάζει ένα πολύ πιο σοβαρό πρόσωπο συγκριτικά με πέρυσι.

Δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε ότι οι πέντε από τις έξι φετινές του νίκες στη Σούπερ Λιγκ έχουν έρθει εντός έδρας. Εν ολίγοις έχει βγάλει ένα αρκετά βατό πρόγραμμα μέχρι στιγμής.

Επίσης, σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του, ο Ολυμπιακός έχει εμφανίσει αμυντικά κενά. Για παράδειγμα, στο 4-0 με την Κηφισιά, η νεοφώτιστη έβγαλε κλασικό τετ α τετ πριν ανοίξουν το σκορ οι ερυθρόλευκοι στο 21′ με πέναλτι. Στο 4-1 με τον Άρη, οι “κίτρινοι” είχαν δοκάρι για το 1-2 πριν κάνει ο Ολυμπιακός αυτός το 2-1 στο 62′.

Τα προβλήματα στην ερυθρόλευκη αμυντική λειτουργία έγιναν ακόμη πιο αισθητά στην Ευρώπη, όπου δέχθηκε συνολικά πέντε γκολ από τη Φράιμπουργκ και την Μπάτσκα Τόπολα. Ο Ολυμπιακός πήρε την απόφαση το καλοκαίρι να μην επενδύσει σε έναν ηγετικό στόπερ και τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής είναι εμφανή.

Ο Ολυμπιακός πορεύεται προς το παρόν, έχοντας ως κορυφαίο του στόπερ τον Ρέτσο. Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι ο Φρέιρε έρχεται από τραυματισμό, δεν αποκλείεται ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ να πάει στο ντέρμπι με τον Ντόη ως παρτενέρ του Ρέτσου.

Απέναντι σε αυτό το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι έκπληξη αν δεν δημιουργήσει θέματα ο σούπερ φορμαρισμένος, Ιωαννίδης, που στο πρόσφατο παιχνίδι της Εθνικής μας ταλαιπώρησε δύο στόπερ πολύ ανώτερου επιπέδου, όπως ο Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ και ο Ακέ της Μάντσεστερ Σίτι.

Αν βάλουμε στην εξίσωση και τους δύο μπακ, γίνεται αντιληπτό ότι η άμυνα του Ολυμπιακού δεν εμπνέει καμία σιγουριά για να προσφέρεται μόλις στο 1,90 σε ένα τέτοιο ματς. Ο Ορτέγκα δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί 100% στα ευρωπαϊκά δεδομένα, ενώ ο Ροντινέι, μπορεί να είναι ο κορυφαίος μπακ του πρωταθλήματος επιθετικά, αλλά πίσω δεν είναι το ίδιο σταθερός.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός φέτος είναι πολύ πιο παραγωγικός συγκριτικά με πέρυσι και το γεγονός ότι δεν έχει την ίδια αμυντική ισορροπία, οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο Γιοβάνοβιτς επιλέγει στρατηγικά να παίζει σε πιο ψηλά μέτρα και σαφώς πιο επιθετικά.

Το τριφύλλι λοιπόν, θα πάει στο Φάληρο με στόχο τη νίκη και όχι για να μη χάσει, επομένως είναι μάλλον υπερβολικό το άνοιγμα του σετ με το διπλό να παίζει σε ορισμένους μπουκ πάνω από το 4,50, ενώ άνοιξε στο 4,00. Στο αντίστοιχο ματς της περσινής κανονικής περιόδου υπήρξε εταιρία που είχε το σετ στο 2,10-3,10-4,00 και φέτος ο ίδιος μπουκ δίνει το ντέρμπι στο 1,91-3,25-4,60, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι η μέρα με τη νύχτα συγκριτικά με πέρυσι.

EASY MEDIANETWORK
Close