Νικ Καλάθης: Από Ομπράντοβιτς μέχρι... αιωνίους!

Νικ Καλάθης: Από Ομπράντοβιτς μέχρι... αιωνίους!

Το πλέον καυτό μεταγραφικό καλοκαίρι διανύουμε φίλοι μου στη Euroleague. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός το… πήρε αλλιώς κι άρχισε να μοιράζει εκατομμύρια και να ρίχνει “βόμβες” στο ΟΑΚΑ, έχει προκύψει ένα γενικότερο ντόμινο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με αρκετές καραμπόλες που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Μία εξ αυτών αφορά και στον Νικ Καλάθη, ο οποίος βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά… περίεργο καθεστώς στη Φενέρμπαχτσε και το όνομά του “παίζει” για αρκετές ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διεθνής γκαρντ είναι ο μοναδικός που προσφέρεται για στοίχημα από τους μπουκ αναφορικά με το πού θα συνεχίσει την καριέρα του. Και η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ώρες γίνονται… πραγματάκια, που ενδεχομένως επηρεάζουν τις εξελίξεις.

Για παράδειγμα η “αρπαγή” του Γιαν Μαντάρ της Παρτιζάν από τη Φενέρ, του Ισραηλινού rising star της περασμένης Euroleague, ο οποίος αγωνίζεται στο “1”, θεωρείται πως φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο τον Καλάθη από την ομάδα του Ιτούδη. Οι Τούρκοι θα ήθελαν ιδανικά να απαλλαγούν από το βαρύ συμβόλαιό του και να προχωρήσουν σε ανανέωση στη συγκεκριμένη θέση, ωστόσο αν δεν ικανοποιηθεί οικονομικά ο ίδιος ή δεν βρει ομάδα να πάρει κοντά στα χρήματα που παίρνει αυτή τη στιγμή, φαντάζει απίθανο να αποχωρήσει.

Όσο για την επόμενη ομάδα του; Το όνομά του ακούστηκε σε επίπεδο σεναριολογίας το προηγούμενο διάστημα τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για τον Παναθηναϊκό. Για τους Πράσινους πάντως δεδομένα δεν “παίζει” ο 35χρονος γκαρντ, καθώς είναι ολότελα διαφορετικός παίκτης από το στιλ που προτιμάει ο Αταμάν, ο οποίος θέλει τα γκαρντ του να έχουν και σκορ. Από την άλλη πλευρά οι Ερυθρόλευκοι, μετά την απώλεια του Σλούκα, θέλουν έναν combo γκαρντ που επίσης να σκοράρει, κυρίως δηλαδή να αγωνίζεται στο “2”. Αν δηλαδή ήθελαν κάποιον από τη Φενέρ στο Λιμάνι, αυτός θα ήταν σίγουρα ο Ντόρσεϊ κι όχι ο Καλάθης.

Στην Παρτιζάν όμως; Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Ομπράντοβιτς θεωρείται ως ο επικρατέστερος προορισμός του Νικ αν φύγει από τη Φενέρ. Με τις αποδόσεις μάλιστα τις τελευταίες ώρες να αλλάζουν και να ισχυροποιούνται οι Σέρβοι, που υποχώρησαν από το 2,50 στο 2,25 ενώ η Φενέρ ανέβηκε από το 1,50 στο 1,65. Προφανώς η μεταγραφή του Μαντάρ που προαναφέραμε, επηρέασε τις αποδόσεις.

Οι μπουκ πάντως θεωρούν ακόμα πιθανούς προορισμούς τους “αιωνίους”, αμφότεροι προσφέρονται στο 10,00, ενώ γερά στο κόλπο φέρεται να βρίσκεται και η Αρμάνι Μιλάνο, στο 5,00 με την Μπάγερν Μονάχου στο 21,00.

Νικ Καλάθης: Από Ομπράντοβιτς μέχρι... αιωνίους!

EASY MEDIANETWORK
Close