Τα αλλάζει όλα: Αυτό είναι το νέο σύστημα του Ολυμπιακού με Μαρτίνεθ στον πάγκο

Νέες αλλαγές: Η επικρατέστερη 11άδα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Κυριακής

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ την Κυριακή θα βιώσει το πρώτο αιώνιο ντέρμπι της καριέρας του. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει ζήσει ήδη ένα μεγάλο ντέρμπι φέτος κόντρα στην ΑΕΚ και τώρα θα δει από πρώτο χέρι τι σημαίνει και το κλάσικο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Έχει ασφαλώς πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι τακτικά ο Ισπανός τεχνικός των ερυθρόλευκων. Ως γνωστόν, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ καταστάλαξε πολύ γρήγορα στο ποια είναι η καλή του ενδεκάδα και ποιο σύστημα εξυπηρετεί καλύτερα το ρόστερ του.

Ο Ολυμπιακός παίζει φέτος κατά κανόνα με 4-2-2-2 και αυτό αλλάζει μόνο κατά τη διάρκεια των αγώνων. Από την αρχή της σεζόν παρατηρείται ότι με τους βασικούς του ο Ολυμπιακός αποδίδει σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο και τα ζόρια ξεκινούν όταν ο Μαρτίνεθ προσπαθεί να φρεσκάρει την ομάδα του από τον πάγκο.

Όποτε έρχεται η ώρα των αλλαγών η απόδοση του Ολυμπιακού συνήθως πέφτει. Ο Μαρτίνεθ προσπαθεί να βάλει στην εξίσωση κι άλλους παίκτες, αξιοποιώντας όλο το βάθος του ρόστερ, όμως είναι φανερό πως ο ερυθρόλευκος πάγκος προς το παρόν δεν δίνει βοήθειες.

Το είδαμε αυτό και στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όταν ο Μαρτίνεθ άρχισε να κάνει αλλαγές στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός έχασε μέτρα και τελικά έπαιξε αποκλειστικά για την ισοπαλία.

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι ο κατάλληλος οδηγός για να δούμε πώς θα πορευτεί ο Μαρτίνεθ και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε κατέβει με Πασχαλάκη στο τέρμα, με τετράδα άμυνας τους Ροντινέι, Ρέτσο, Φρέιρε, Κίνι, αμυντικά χαφ τους Εσε, Καμαρά, ακραίους τους Φορτούνη, Ποντένσε και επιθετικό δίδυμο τους Ελ Κααμπί, Μασούρα.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό αναμένονται τουλάχιστον δύο διαφοροποιήσεις στην άμυνα. Ο Φρέιρε έρχεται από τραυματισμό και όλα δείχνουν ότι ο Μαρτίνεθ μάλλον θα προτιμήσει τον Ντόι δίπλα στον Ρέτσο. Επίσης, προβάδισμα για το αριστερό άκρο της άμυνας έχει ο Ορτέγκα έναντι του Κίνι, που είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά στην OPAP Arena.

Από τη μέση και μπροστά δεν αναμένονται ιδιαίτερα πειράματα, αν και υπάρχει μία σκέψη να ξεκινήσει ο Μπιελ αντί του Μασούρα, που αγωνίστηκε και στα δύο ματς της εθνικής Ελλάδος. Βέβαια, ο Ισπανός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δώσει την ένταση και το πρέσινγκ του Μασούρα.

Επίσης, μμένει να φανεί ποιος από τους Ποντένσε ή Φορτούνη θα παίξει δεξιά, μπροστά από τον Ροντινέι. Στη Νέα Φιλαδέλφεια έπαιξε κατά κύριο λόγο ο Φορτούνης.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πολύ σημαντική διότι η δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτή που δίνει τον επιθετικό τόνο και αντίστοιχα τα περισσότερα αμυντικά προβλήματα του Παναθηναϊκού φέτος έχουν έρθει από την αριστερή πτέρυγα και τον Χουάνκαρ.

Τέλος, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο μίας έκπληξης με τρία χαφ στην 11αδα. Αν όχι από το ξεκίνημα είναι πολύ πιθανό στην πορεία να δούμε τον Αλεξανδρόπουλο να περνάει στο γήπεδο χωρίς να βγαίνει ένας εκ των Έσε ή Καμαρά. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού και της Σπόρτινγκ ανεβαίνει διαρκώς στα μάτια του Μαρτίνεθ και είναι δεδομένο πως σταδιακά θα κερδίσει κι άλλον ζωτικό χώρο στο ερυθρόλευκο ροτέισον. Μάλιστα, ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί ότι μπορεί στο συγκεκριμένο ντέρμπι να παίξει κομβικό ρόλο στα λεπτά που θα αγωνιστεί.

EASY MEDIANETWORK
Close