Νέα ανατροπή: Τόσο δίνει ο ΠΑΟ να κατακτήσει μια από τις 2 πρώτες θέσεις μετά το «Χ» επί του ΟΣΦΠ

Νέα ανατροπή: Τόσο δίνει ο ΠΑΟ να κατακτήσει μια από τις 2 πρώτες θέσεις μετά το «Χ» επί του ΟΣΦΠ

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κέρδισε τις εντυπώσεις στο αιώνιο ντέρμπι του Σάββατου, ωστόσο στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι ότι ο Παναθηναϊκός έφυγε ατσαλάκωτος από το “Καραϊσκάκης”.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν 15 τελικές έναντι μόλις 6 των πράσινων. Δημιούργησαν σαφώς περισσότερες και πιο σημαντικές ευκαιρίες, παρόλα αυτά το ντέρμπι έμεινε στο 0-0, κυρίως διότι οι εκτελέσεις των παικτών του Ολυμπιακού ήταν απογοητευτικές.

Αποκορύφωμα ασφαλώς, το πλασέ του Κανός, που έστειλε την μπάλα άουτ ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι, αλλά και το τελείωμα του Ροντινέι, που αντί να δώσει δίπλα την μπάλα στον Μπακαμπού, για να μπει με την μπάλα στα δίχτυα, επιχείρησε να νικήσει τον Μπρινιόλι από δύσκολη γωνία.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, κατάφερε να… σταθεί όρθιος στο Φάληρο, έστω κι αν πραγματοποίησε τη χειρότερή του εμφάνιση σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, από τότε που ανέλαβε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Και όταν κάνεις πρωταθλητισμό, είναι πολύ σημαντικό να έχεις βαθμολογικό όφελος και σε βραδιές που δεν είσαι καλός, κάτι που κατάφεραν οι πράσινοι και στα δύο φετινά αιώνια ντέρμπι, παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος αγωνιστικά.

Με τον Σέρβο τεχνικό στον πάγκο, το “τριφύλλι” είναι αήττητο σε έξι αγώνες (2-4-0) απέναντι στους ερυθρόλευκους και έχει πλέον χτίσει μία εξαιρετική παράδοση εναντίον τους. Υπενθυμίζεται, ότι ακόμη και την περσινή σεζόν, όπου ο Ολυμπιακός κατέκτησε δια περιπάτου τον τίτλο, δεν κατάφερε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς. Δύο ισοπαλίες 0-0 στην κανονική διάρκεια και δύο νίκες των πράσινων στα πλέι οφ, ήταν ο απολογισμός στα αιώνια ντέρμπι!

Με τη λευκή ισοπαλία του Σαββάτου, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει το +5 από τον Ολυμπιακό, δύο μόλις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας και ανέτρεψε ξανά τα δεδομένα αναφορικά με τη δεύτερη θέση και το ποια ομάδα μπορεί να απειλήσει περισσότερο την ΑΕΚ στην κούρσα τίτλου.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν το ντέρμπι, οι στοιχηματικές εταιρίες έδιναν τον Ολυμπιακό στο 3,75 για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και στο 1,72 να τερματίσει δεύτερος. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έπαιζε στο 4,50 και στο 2,02 αντίστοιχα. Από την Κυριακή όμως, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Αυτή τη στιγμή, οι πράσινοι είναι καθαρό φαβορί για τη δεύτερη θέση στο 1.60, ενώ η ομάδα του Μίτσελ δίνεται στο 2.30.

Φέτος θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι η δεύτερη θέση είναι πολύ σημαντική διότι δίνει εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό σημαίνει εν ολίγοις ότι ο δευτεραθλητής θα έχει σαφώς μεγαλύτερη πιθανότητα να μπει σε ευρωπαϊκό όμιλο, αφού ακόμη και να αποκλειστεί από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχίσει στις κατώτερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν υπάρχει δηλαδή ξαφνικός “θάνατος” με έναν αποκλεισμό, όπως συνέβη για παράδειγμα πέρυσι με τον Παναθηναϊκό, που αποκλείστηκε από τη Σλάβια Πράγας.

Βέβαια, ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι ο πρώτος στο +2 από την ΑΕΚ, η οποία έχει ακόμη την εκκρεμότητα με τον Ατρόμητο και δεν σκέφτεται τη δεύτερη θέση αλλά τον τίτλο. Με δεδομένο μάλιστα, ότι στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της regular season παίζει με Παναιτωλικό και Ατρόμητο, ενώ η ΑΕΚ με ΟΦΗ στην Κρήτη και Ολυμπιακό, δεν αποκλείεται το “τριφύλλι” να μπει στα πλέι οφ ακόμη και από την πρώτη θέση!

Η ΑΕΚ φυσικά παραμένει το μεγάλο φαβορί στο 2,00, όμως ο Παναθηναϊκός πλέον έχει υποχωρήσει στο 3,25 για να αναδειχθεί πρωταθλητής. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός, που παραμένει φέτος χωρίς νίκη σε ντέρμπι με αντίπαλο από το Big4, ανέβηκε στο 5,00 και θα πρέπει να φέρει τα πάνω κάτω στα πλέι οφ για να βάλει από κάτω τόσο την Ένωση όσο και τους πράσινους.

EASY MEDIANETWORK
Close