Μπαμ στο 93’: 3 παικταράδες που είναι ακόμα ελεύθεροι και κάνουν τη διαφορά

Μπαμ στο 93’: 3 παικταράδες που είναι ακόμα ελεύθεροι και κάνουν τη διαφορά

Μπορεί η χειμερινή μεταγραφική περίοδος να έληξε επισήμως στις 31 Ιανουαρίου, ωστόσο για την προσθήκη ελεύθερων παικτών το παράθυρο παραμένει ανοικτό ως τις 17 Φεβρουαρίου. Όσες ελληνικές ομάδες λοιπόν δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την ενίσχυσή τους, μπορούν να κοιτάξουν τη δεξαμενή των ποδοσφαιριστών, που κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι και ωραίοι στην αγορά.

Φυσικά, η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση ελεύθερου ποδοσφαιριστή, που θα μπορούσε άμεσα να κάνει τη διαφορά σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα και να αλλάξει τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα είναι ο Ισκο.

Ο 30χρονος διεθνής Ισπανός μεσοεπιθετικός, μετά από εννιά χρόνια καριέρας στη Ρεάλ Μαδρίτης, μετακόμισε το προηγούμενο καλοκαίρι στη Σεβίλλη. Με τους Σεβιγιάνους είχε 12 συμμετοχές στη La Liga, στο πρώτο κομμάτι της σεζόν (οι 10 ως βασικός), ωστόσο τον Δεκέμβριο έλυσε το συμβόλαιό του.

Στο τέλη Ιανουαρίου ο Ισκο βρέθηκε στο Βερολίνο και όλα έδειχναν ότι θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Ουνιόν, η οποία κάνει εκπληκτική πορεία φέτος στην Bundesliga και βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μόλις έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν.
Ο Ισπανός άσος πέρασε με επιτυχία της ιατρικές εξετάσεις, αλλά τελικά η συμφωνία χάλασε την τελευταία στιγμή, στους οικονομικούς όρους, τους οποίους η Ουνιόν έκρινε υπερβολικούς.

Πολλοί θα πουν ότι η πορεία του τα τελευταία χρόνια είναι πτωτική, ωστόσο το γεγονός ότι πέρασε χωρίς πρόβλημα τα τεστ μιας γερμανικής ομάδας, είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο για την ετοιμότητά του. Άλλωστε, μέχρι τον Νοέμβριο ήταν ενεργός, παίζοντας κανονικά στο τελευταίο παιχνίδι της Σεβίλλης πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ, με τη Βελάρδε Καμάργκο για το κύπελλο (αγωνίστηκε για μία ώρα πριν γίνει αλλαγή).

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή, που δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια και στο transfermarkt είναι προφανώς ο παίκτης με τη μεγαλύτερη αξία (9 εκατ. ευρώ) ανάμεσα στη λίστα των ελεύθερων. Αν κάποια ομάδα καταφέρει να του “ανάψει” το κίνητρο, τότε ο Ισκο, βάσει ποιότητας, είναι ικανός να φέρει τα πάνω-κάτω στην ελληνική Super League.

Άλλη μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση ελεύθερου ποδοσφαιριστή, είναι ο Αλεχάντρο Ποθουέλο. Ο Ισπανός 31χρονος επιτελικός χαφ έμεινε ελεύθερος από την Ιντερ Μαϊάμι τον Ιανουάριο και ενώ ήταν ενεργό μέλος στο ροτέισον της ομάδας μέχρι τον Οκτώβριο, που υπήρχαν υποχρεώσεις για το MLS.

Ο Ποθουέλο, που έχει γραφτεί στο παρελθόν στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, έφτιαξε το όνομά του στο βελγικό πρωτάθλημα, όπου αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν στην Γκενκ, με την οποία έγραψε 17 γκολ και 29 ασίστ σε 106 αγώνες στην Jupiler League.

Το 2019 μετακόμισε στο αμερικανικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Τορόντο, στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 2022. Με τους Καναδούς, ο Ποθουέλο έκανε 97 παιχνίδια στο MLS και είχε 28 γκολ και 25 ασίστ. Μάλιστα, το 2019/20 αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος!

Ο Ισπανός χαφ είναι ένα κλασικό δεκάρι παλιάς κοπής και η αξία του στο transfermarkt ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ. Όχι ιδιαίτερα γρήγορος, έχει όμως χαμηλό κέντρο βάρους (1.70 το ύψος του) παίζει την μπάλα με τη μία και διακρίνεται για την ακρίβεια στις πάσες του, για την τεχνική του και τη φαντασία του. Με μία κάθετη μπορεί να κόψει στη μέση την αντίπαλη άμυνα και να αλλάξει εντελώς μορφή το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του.

Στα θετικά επίσης, ότι δεν είναι γυρολόγος. Είχε μεγάλες θητείες τόσο στην Γκενκ, όσο και στο Τορόντο, δείγμα ότι τον ενδιαφέρει να είναι σημαντικό κομμάτι στα κλαμπ που αγωνίζεται. Εν ολίγοις δεν ψάχνει αρπαχτές.

Από το MLS έρχεται ακόμη μία ενδιαφέρουσα πρόταση για όσες ομάδες ψάχνουν κεντρικό αμυντικό, που μπορεί να παίξει και δεξιός μπακ. Ο Εντι Σεγούρα είναι 26 ετών και αναδείχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο πρωταθλητής στις ΗΠΑ, όντας μάλιστα συμπαίκτης του Γκάρεθ Μπέιλ στο Λος Άντζελες.

Ο Κολομβιανός άσος δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός (1.78), είναι όμως δυναμικός, ταχύς και καλός με την μπάλα χαμηλά. Αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στο Λ.Α. και μάλιστα τις πρώτες δύο σεζόν ήταν βασικότατο μέλος. Την τελευταία διετία είχε περισσότερο ρόλο αναπληρωματικού, διότι πέρασε μία ρήξη χιαστού.

Τώρα όμως έχει ξαναβρεί τα πατήματά του και αναζητάει την επόμενη πρόκληση της καριέρας του. Πρόκειται άλλωστε, για έναν παίκτη σε εξαιρετική ηλικία, που η αξία του ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ και σίγουρα τον ενδιαφέρει η προοπτική της Ευρώπης για να δοκιμάσει και στα μέρη μας τις δυνάμεις του.

EASY MEDIANETWORK
Close