Μετά τον ιστορικό θρίαμβο στη Φρανκφούρτη: Από τα φαβορί ο ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ!

Μετά τον ιστορικό θρίαμβο στη Φρανκφούρτη: Από τα φαβορί ο ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ!

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την Πέμπτη μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ευρωπαϊκής του ιστορίας, κερδίζοντας την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη. Αυτό που πέτυχε ο Δικέφαλος δεν είναι καθόλου σύνηθες και απλό για μία ελληνική ομάδα. Πόσες φορές άραγε ένα ελληνικό κλαμπ έχει καταφέρει σε έναν ευρωπαϊκό όμιλο να κερδίσει μέσα-έξω μία γερμανική ομάδα;

Για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του επιτεύγματος αρκεί να δούμε τη χρηματιστηριακή αξία των δύο ρόστερ. Η Αϊντραχτ είναι πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ πιο ακριβή σε σύγκριση με τον ΠΑΟΚ. Μιλάμε για έναν σύλλογο με 130.000 ενεργά μέλη, που πριν δύο χρόνια κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ και φέτος βρίσκεται στην 7η θέση της Μπουντεσλίγκα.

Μετά το τέλος αυτού του ιστορικού αγώνα, η χαρά ήταν αποτυπωμένη στο πρόσωπο του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ωστόσο, ο Ρουμάνος τεχνικός, μιλώντας στη συνδρομητική τηλεόραση, με διάπλατο χαμόγελο, υπενθύμισε πού βρισκόταν ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, προκειμένου να καταλάβουμε όλοι μας τι διαδρομή έχει διανύσει αυτή η ομάδα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δικέφαλος πέρασε τρεις προκριματικούς γύρους για να μπει στον όμιλο και ότι ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας φέτος που δεν είχε κανένα μαξιλαράκι σε περίπτωση αποκλεισμού το καλοκαίρι. Ο ΠΑΟΚ όμως έχτισε χαρακτήρα μέσα από αυτή τη διαδικασία, έμαθε να παίζει μόνο για τη νίκη και έχει φτάσει τώρα σε σημείο να μετράει αήττητο 11 ευρωπαϊκών αγώνων (8-3-0)!

Δύο ώρες πριν το ματς του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός βίωνε την απόλυτη ταπείνωση σε ένα άλλο γερμανικό γήπεδο κόντρα στη Φράιμπουργκ. Η βαριά ήττα των ερυθρόλευκων με 5-0 μαρτυράει πόσο επικίνδυνο είναι για μία ελληνική ομάδα να εκτεθεί στην Ευρώπη, απέναντι σε αντιπάλους υψηλού επιπέδου και ασφαλώς υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο το επίτευγμα του Δικεφάλου.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκλεψε τη νίκη στη Φρανκφούρτη. Έπαιξε το ματς στα ίσα και με θάρρος. Μάτσαρε την αθλητικότητα της Αϊντραχτ, που είναι ένα εξαιρετικά γυμνασμένο σύνολο. Κράτησε όσο περισσότερο μπορούσε την κατοχή, προσπάθησε να κάνει με ασφάλεια build up από τις πίσω γραμμές και ήταν υποδειγματικά πειθαρχημένος στο χώρο. Με εξαίρεση ίσως τα τελευταία 5-10 λεπτά, οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν αισθάνθηκαν σοβαρή πίεση στην εστία τους και ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και το κυριότερο ψύχραιμοι.

Έπειτα από αυτή τη σπουδαία εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ δικαιωματικά βρίσκεται στις 16 καλύτερες ομάδες του Κόνφερενς Λιγκ και μπορεί πλέον να ονειρεύεται ένα ακόμη πιο μακρύ ταξίδι, δεδομένου ότι θα μπει στην επόμενη κλήρωση ως ισχυρός, έχοντας γλιτώσει μάλιστα τον ενδιάμεσο γύρο.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την επική ανατροπή στη Σκωτία επί της Αμπερντίν, ο ΠΑΟΚ έδινε 25,00 για να κατακτήσει το Κόνφερενς Λιγκ. Πλέον η απόδοσή του έχει υποχωρήσει στο 20,00 και είναι μόλις 7ο φαβορί για τον τίτλο, πίσω από ομάδες όπως η Αστον Βίλα, η Φιορεντίνα, η Φενέρ, η Λιλ και φυσικά η Αϊντραχτ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο τελικός της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί στην OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, επομένως θα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι φέτος ίσως είναι μία ιστορική ευκαιρία για κάποια ελληνική ομάδα να διεκδικήσει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

EASY MEDIANETWORK
Close