Μετά το τεράστιο διπλό στην Κροατία: Επιτέλους, έγινε το λογικό με την ΑΕΚ…

Μετά το τεράστιο διπλό στην Κροατία: Επιτέλους, έγινε το λογικό με την ΑΕΚ…

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ντινάμο στο Ζάγκρεμπ ήταν εκ των πραγμάτων ειδικών συνθηκών, δεδομένου ότι διεξήχθη στη σκιά της δολοφονίας του οπαδού της Ένωσης, στα αιματηρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στις 7 Αυγούστου, έξω από την OPAP Arena, υπό τη… διακριτική παρακολούθηση της ελληνικής αστυνομίας.

Το κλίμα στην οικογένεια της ΑΕΚ ήταν βαρύ και ασφαλώς υπήρξαν ερωτηματικά αναφορικά με τη συναισθηματική και την ψυχολογική ετοιμότητα της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.

Είναι αλήθεια πως οι νταμπλούχοι Ελλάδος χρειάστηκαν περίπου ένα ημίχρονο για να βρουν τα πραγματικά τους πατήματα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι το χθεσινό ματς ήταν το πρώτο επίσημο της ΑΕΚ για τη φετινή σεζόν και το πρώτο ύστερα από το φιλικό με την Τράμπζονσπορ στην Τραπεζούντα, το οποίος διεξήχθη πριν 16 ημέρες.

Ήταν λοιπόν απολύτως φυσιολογικό η Ένωση να εμφανίσει για ένα χρονικό διάστημα έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, όταν πλέον οι κιτρινόμαυροι άρχισαν να πατούν πιο γερά στα πόδια τους, πήραν τον έλεγχο του αγώνα, ανέβασαν κατακόρυφα την αυτοπεποίθησή τους και έφτασαν με εμφατικό τρόπο στην ανατροπή.

Χωρίς ίχνος υπερβολής, η ΑΕΚ μετά το 45′ πάτησε αγωνιστικά την Ντινάμο και στο τέλος απείλησε τους Κροάτες με τρίτο και τέταρτο γκολ, με τον Ντόμινικ Λιβάκοβιτς να διατηρεί τα προσχήματα.

Για ακόμη μία φορά, τη διαφορά έκανε το τρομερό βάθος που διαθέτει η Ένωση, καθώς ο Αλμέιδα επιστράτευσε αρχικά από τον πάγκο τους Αμραμπατ και Γαλανόπουλο και εν συνεχεία τους Μάνταλο, Πιζάρο και Αραούχο.

Την ίδια στιγμή ο Ιγκόρ Μπίτστσαν δεν είχε την ίδια πολυτέλεια και φυσικά η ΑΕΚ επιβλήθηκε ολοκληρωτικά στην επανάληψη, δείχνοντας μάλιστα πως υπερέχει αισθητά σε κομμάτια όπως η φυσική κατάσταση και η συνοχή. Δεν είναι καθόλου απλό πράγμα να χάνεις 1-0 εκτός έδρας σε ευρωπαϊκό αγώνα και να γυρίζεις την κατάσταση, διατηρώντας σε εξαιρετικό βαθμό την αυτοκυριαρχία και την οργάνωσή σου.

Μετά λοιπόν το πειστικό 2-1 στο Ζάγκρεμπ, η ΑΕΚ καλείται το Σάββατο, στην OPAP Arena, να σφραγίσει την πρόκριση στα πλέι-οφ, όπου την περιμένει ήδη η Αντβέρπ. Πριν το πρώτο παιχνίδι στην Κροατία οι μπουκ έδιναν σχεδόν μοιρασμένες πιθανότητες στις δύο ομάδες, όμως πλέον έγινε το… λογικό, θεωρείται δηλαδή η ΑΕΚ γκράντε φαβορί για την πρόκριση σε τιμές κάτω του 1,15!

Επίσης, ο άσος ενώ είχε ανοίξει στο 1,90-1,95 έχει ήδη ψαλιδιστεί στο 1,80, αφού φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο ότι μία σοβαρή και συγκεντρωμένη ΑΕΚ μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση με δύο νίκες, δίνοντας έτσι πολύτιμους βαθμούς και στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν περιμένει τίποτα λιγότερο από την καλοκουρδισμένη μηχανή του Ματίας Αλμέιδα, στο πρώτο ιστορικά ευρωπαϊκό παιχνίδι της ΑΕΚ στην OPAP Arena, σε μία δυστυχώς περίεργη και μαύρη συγκυρία, όπου όλοι θα αγωνιστούν και για τον άτυχο Μιχάλη που θα παρακολουθεί πλέον από εκεί ψηλά…

EASY MEDIANETWORK
Close