Μετά το ιστορικό νταμπλ: Ο δύσκολος δρόμος για την κυρίαρχη ΑΕΚ

Μετά το ιστορικό νταμπλ: Ο δύσκολος δρόμος για την κυρίαρχη ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε και την Κυριακή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Novibet την απόλυτη υπεροχή της φέτος. Κέρδισε 2-0 τον ΠΑΟΚ, παίζοντας με δέκα παίκτες από το 6ο λεπτό και έφτασε με τον πιο πειστικό τρόπο στην κατάκτηση ενός ιστορικού νταμπλ, του πρώτου μετά από 45 χρόνια!

Αν κάποιος είχε ακόμη αμφιβολίες για το ποια ομάδα είναι φέτος η κορυφαία στην Ελλάδα, το χθεσινό ματς τις… διέλυσε και αυτές. Ο Ματίας Αλμέιδα, μέσα σε χρόνο ρεκόρ, κατάφερε να δημιουργήσει ένα μοντέρνο σύνολο, που αποδίδει σύγχρονο ποδόσφαιρο και έδειξε ότι μπορεί να αφήσει τη δική του εποχή.

Η Ένωση έχει έναν προπονητή, ο οποίος πολύ γρήγορα δέθηκε με το κλαμπ και τον κόσμο, προσφέροντας όραμα. Έχει επίσης ένα εξαιρετικά γεμάτο, ανταγωνιστικό και άρτια γυμνασμένο ρόστερ. Διαθέτει προφανώς μία στέρεα διοίκηση, που έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να διασφαλίσει ότι η ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα από εξωγενείς παράγοντες. Και φυσικά έχει πλέον ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, που όπως φάνηκε από την πρώτη κιόλας σεζόν, της δίνει μία εντελώς διαφορετική δυναμική.

Είναι λοιπόν πασιφανές, ότι η ΑΕΚ έχει όλα τα εχέγγυα για να χτίσει τη δική της κυριαρχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εκ των πραγμάτων ξεκινάει τη νέα σεζόν ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της Superleague. Με αυτό συμφωνούν και οι μπουκ, δίνοντας την Ένωση στο 2,50 και τον Ολυμπιακό αρκετά κοντά στο 2,75, καθώς άπαντες περιμένουν από τους ερυθρόλευκους ηχηρές κινήσεις το καλοκαίρι, τόσο σε επίπεδο προπονητή, όσο και σε επίπεδο μεταγραφών.

Βέβαια, σε όλα τα πράγματα στη ζωή, είναι πάντα πολύ πιο δύσκολο να διατηρηθείς στην κορυφή, από το να φτάσεις σε αυτή. Ας μην ξεχνάμε ότι αντίπαλος της ΑΕΚ δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και ο Παναθηναϊκός που έχει μία εξίσου στρωμένη ομάδα με την Ένωση και θα ξεκινήσει με τον ίδιο προπονητή, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, για τρίτη διαδοχική σεζόν. Εξάλλου, από την κουβέντα δεν μπορεί να βγει ούτε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα και δείχνει αποφασισμένος να χτίσει με υπομονή ένα σύνολο με ιδιαιτέρα ταλαντούχους παίκτες από τα σπλάχνα του.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε ότι η ΑΕΚ του χρόνου θα έχει στο καλεντάρι της και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, κάτι που δεν ίσχυε φέτος. Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα ριχθούν στη μάχη των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, στον τρίτο γύρο, στις 8 ή στις 9 Αυγούστου. Η ΑΕΚ στην πρώτη κλήρωση θα είναι στους ανίσχυρους και ακόμη κι αν γνωρίσει δύο αποκλεισμούς, θα συμμετάσχει μίνιμουμ στον όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ.

Εν ολίγοις, τα παιχνίδια της επόμενης σεζόν θα είναι σαφώς περισσότερα αριθμητικά, επομένως είναι απαραίτητο το ρόστερ να ενισχυθεί περαιτέρω με 4-5 ποδοσφαιριστές τοπ κλάσης, που θα έχουν εν δυνάμει βασικό ρόλο στα πλάνα του Αλμέιδα.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ θα βρεθεί το καλοκαίρι αντιμέτωπη σε κάποια πολύ σοβαρά διλήμματα. Πρώτο και κυριότερο αυτό που αφορά το μέλλον του Ορμπελίν Πινέδα. Ο δανεισμός του Μεξικανού χαφ ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και η Θέλτα φέρεται να αξιώνει ένα ποσό περί τα 12 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει. Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ελληνική ομάδα με δυνατότητα να προσφέρει αυτό το ποσό.

Στην ΑΕΚ πάντως είναι ξεκάθαρα ότι θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες, που υπάρχουν, για να κρατήσουν τον Πινέδα στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεδομένου ότι μιλάμε για έναν εκ των MVP της φετινής σεζόν για την Ένωση.

Επίσης, μένει να φανεί τι θα γίνει με τον Νόρντιν Άμραμπατ, το συμβόλαιο του οποίου λήγει. Παρότι ο Μαροκινός εξτρέμ διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του, βρίσκεται σε άριστη σωματική κατάσταση και ο Αλμέιδα θα ήθελε να τον διατηρήσει στο δυναμικό της ομάδας για τουλάχιστον ακόμη έναν χρόνο.

Τέλος, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι μπορεί να προκύψει δελεαστική πρόταση για τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος στα χέρια του Αλμέιδα εξελίχθηκε σε ένας σύγχρονος στράικερ με 18 γκολ και 6 ασίστ. Η ΑΕΚ διαμηνύει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τον παραχωρήσει με κάτω από 18 εκατ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί σύλλογος που να ρίχνει στο τραπέζι τέτοιο ποσό, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αν λοιπόν, η ΑΕΚ ικανοποιηθεί οικονομικά δεν θα είναι καθόλου εύκολο να κρατήσει τον παίκτη, ειδικά αν μιλάμε για πρόταση από ομάδα κορυφαίας ευρωπαϊκής λίγκας.

Σε αυτή την περίπτωση φυσικά, η Ένωση θα πρέπει να έχει έτοιμο back up πλάνο, προκειμένου να βρει άμεσα αντικαταστάτη, διότι ο Γκαρσία ήταν από τους παίκτες κλειδιά στη φετινή εντυπωσιακή κιτρινόμαυρη σεζόν, όχι μόνο για τα γεμάτα νούμερά του, αλλά κυρίως γιατί υπηρετούσε κατά γράμμα το πιεστικό και ταχυδυναμικό ποδόσφαιρο του Αλμέιδα.

EASY MEDIANETWORK
Close