Μετά το 1-1 στο ΟΑΚΑ: Τόσο δίνει στον Παναθηναϊκό να πάρει το πρωτάθλημα

Μετά το 1-1 στο ΟΑΚΑ: Τόσο δίνει στον Παναθηναϊκό να πάρει το πρωτάθλημα

Πριν την έναρξη των τελικών της Basket League, ο Ολυμπιακός φάνταζε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Τα πρώτα δύο ματς ωστόσο, διέψευσαν κατηγορηματικά όσους περίμεναν ότι οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν περίπατο εναντίον του Παναθηναϊκού.

Παρά το γεγονός ότι το τριφύλλι έχει πραγματοποιήσει μία απογοητευτική σεζόν για τα δεδομένα του, ενώ ο Ολυμπιακός έφτασε ένα σουτ μακριά από την κατάκτηση της Euroleague, τα αιώνια ντέρμπι έχουν διαχρονικά τους δικούς τους νόμους και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί προεξοφλημένο.

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στους τελικούς εξ αρχής με σοβαρό χάντικαπ, αφού παίζει με πέντε ξένους και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινής, πρακτικά αγωνίζεται με τέσσερις, αφού ο Ντέρικ Γουίλιαμς έχει πλέον εξελιχθεί σε εντελώς συμπληρωματική λύση στα πλάνα του κόουτς Σερέλη.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός ήταν καβάλα στο άλογο μέχρι τον τελικό με τη Ρεάλ, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο έχασε το ευρωπαϊκό τρόπαιο, όπως ήταν αναμενόμενο κλόνισε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή του.

Παράλληλα, ο κόουτς Μπαρτζώκας επέλεξε εκ του αποτελέσματος λανθασμένα να αφήσει εκτός ελληνικού ρόστερ τον καλύτερό του σουτέρ, τον Αϊζάια Κάναν, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν σπουδαίος στον τελικό της Euroleague. Αντ’ αυτού, προτίμησε τον Ταρίκ Μπλακ, που λόγω τραυματισμού, δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου στους πρώτους δύο τελικούς.

Ετσι, ο Ολυμπιακός έφτασε σε σημείο να παίζει στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη, με βασικούς γκαρντ τον ντεφορμέ Λαρεντζάκη και τον Λούντζη, μετά την αποβολή του Γουόκαπ, αλλά και την απουσία του Σλούκα, ο οποίος ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα.

Ξαφνικά λοιπόν, οι ερυθρόλευκοι μάζεψαν ένα σωρό προβλήματα, αφού αποχώρησε τραυματίας και ο Σάσα Βεζένκοφ, με τον φετινό MVP της Euroleague να είναι αμφίβολος για τον τρίτο τελικό!

Από εκεί λοιπόν που υπήρχε η αίσθηση της απόλυτης ερυθρόλευκης υπεροχής, τώρα έχουν αρχίσει και διατυπώνονται αμφιβολίες για το αν ο Ολυμπιακός θα επιβεβαιώσει τελικά τον τίτλο του απόλυτου φαβορί.

Είναι ενδεικτικό, ότι πριν τους τελικούς το 3-0 έδινε μόλις 1.65. Ωστόσο τα πρώτα δύο ματς κρίθηκαν στο τρίποντο και στο δίποντο αντίστοιχα. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 65-64 μέσα στο ΣΕΦ δύο λεπτά πριν το φινάλε στο Game 1 και στο Game 2 έβαλε στοπ στο αρνητικό σερί των 14 διαδοχικών ηττών απέναντι στους Πειραιώτες.

Μετά το 1-0 του Ολυμπιακού, το ενδεχόμενο να κατακτήσει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός έδινε 15.00. Αμέσως μετά την πράσινη ισοφάριση η απόδοση του “τριφυλλιού” καταποντίστηκε στο 4.50!

Το σενάριο να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός τον τίτλο με 3-1 προσφέρεται στο 10.00, ενώ το 3-2 των πράσινων αποδίδει 8.50 για όσους θέλουν να ρισκάρουν σε μία μεγαλύτερη απόδοση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η αγορά “πότε θα τελειώσει η σειρά”. Πριν την έναρξη των αγώνων, οι μπουκ πρόσφεραν στο 5.00 το ενδεχόμενο να δούμε πέντε τελικούς, ενώ τώρα αυτή η απόδοση έχει ασφαλώς υποχωρήσει στο 2.10.

Είναι εμφανές λοιπόν, ότι η ψαλίδα έχει κλείσει αισθητά, καθώς ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται πια στη φόρμα που είχε μέχρι το Final Four, ενώ ο Παναθηναϊκός, παρότι χρειάστηκε πέντε ματς για να περάσει το Περιστέρι, αποδεικνύεται στην πράξη πολύ πιο σκληρός και ανταγωνιστικός αντίπαλος.

Αυτό φαίνεται και στις αποδόσεις του Game 3. Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο τελικό στο ΣΕΦ το βασικό χάντικαπ ήταν στους 12,5 πόντους και για το ματς της Κυριακής έχει ανοίξει στους 8,5…

EASY MEDIANETWORK
Close