Μετά τις κινήσεις του Ολυμπιακού: Αυτόν βλέπουν πρωταθλητή στην Basket League οι στοιχηματικές

Μετά τις κινήσεις του Ολυμπιακού: Αυτόν βλέπουν πρωταθλητή στην Basket League οι στοιχηματικές

Στον Ολυμπιακό έκριναν αναγκαίο ότι πρέπει ενισχυθεί περαιτέρω το ρόστερ της ομάδας, προκειμένου να είναι καλύτερα προστατευμένο σε περίπτωση τραυματισμών, καθώς το καλεντάρι σε Ευρώπη και Ελλάδα είναι αμείλικτο και οι υποχρεώσεις συνεχόμενες. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι προχώρησαν σε διπλό μεταγραφικό χτύπημα.

Μετά λοιπόν την απόκτηση του Ναζ Μήτρου-Λονγκ, που έμεινε ελεύθερος από τη Ζάλγκιρις, ο Ολυμπιακός έφερε στον Πειραιά και τον Φίλιπ Πετρούσεφ, που αποδεσμεύτηκε από τους Σακραμέντο Κινγκς. Ο Μήτρου-Λονγκ αποκτήθηκε κυρίως για να ενισχύσει τον ελληνικό κορμό, δεδομένου ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο.

Ως γνωστόν, ο Ολυμπιακός είχε φέτος σοβαρό πρόβλημα με το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του, μετά τις αποχωρήσεις του Σάσα Βεζένκοβ και του Κώστα Σλούκα. Αν μάλιστα δεν αγωνίζονταν ως νατουραλιζέ ο Τόμας Γουόκαπ, θα δυσκολεύονταν να συμπληρώσει στην Basket League μία ανταγωνιστική εξάδα παικτών με ελληνικά διαβατήρια.

Υπενθυμίζεται, ότι στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν στη 12αδα τους έξι Έλληνες και έξι ξένους. Οι έξι ξένοι προκύπτουν από μία δηλωμένη λίστα, η οποία περιλαμβάνει επτά συνολικά ονόματα και ο εκάστοτε προπονητής επιλέγει κατά το δοκούν ποιους θα χρησιμοποιεί σε κάθε αγώνα.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός με την προσθήκη του Πετρούσεφ έχει φτάσει ήδη στους εννιά ξένους. Αυτό σημαίνει επομένως ότι δύο εξ αυτών δεν θα έχουν δικαίωμα στο πρωτάθλημα κι ένας τρίτος θα κόβεται από την αποστολή, παρότι είναι δηλωμένος. Φυσικά τέτοιοι περιορισμοί δεν ισχύουν στη Euroleague. Εκεί ο κόουτς Μπαρτζώκας θα έχει την άνεση να χρησιμοποιεί όπως θέλει το ρόστερ του.

Στην Ελλάδα πάντως, η κατάσταση θα είναι σαφώς πιο πιεστική για τους ερυθρόλευκους και για αυτό η απόκτηση του Μήτρου-Λονγκ κρίθηκε επιβεβλημένη. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γουίλιαμς-Γκος, που αποκτήθηκε ουσιαστικά για να μπει στα παπούτσια του Σλούκα, έχει βγάλει φέτος ήδη τρεις τραυματισμούς, με τελευταίο μία βαριά θλάση.

Σε ό,τι αφορά στον Πετρούσεφ, ο Σέρβος άσος είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει διαφορετικά στοιχεία στο “πέντε” συγκριτικά με τους Μιλουτίνοβ και Φαλ, αφού έχει τη δυνατότητα να παίξει με πρόσωπο στο καλάθι και να ανοίξει το παρκέ με το μακρινό του σουτ. Επίσης, μπορεί να αγωνιστεί και στο “τέσσερα”, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να κόψει λεπτά από τον Σίκμα και να πάρει τη θέση του στο ελληνικό ρόστερ. Δεν είναι πάντως ο αθλητικός σέντερ ή ένας rim protector, που είχε θεωρητικά ανάγκη ο Ολυμπιακός.

Σε κάθε περίπτωση, οι ερυθρόλευκοι φρόντισαν να βελτιώσουν αισθητά το βάθος στο ρόστερ τους διότι η χρονιά είναι μεγάλη και επίπονη, ωστόσο οι κινήσεις που έκαναν δύσκολα θα αλλάξουν σοβαρά τις ισορροπίες εντός συνόρων, διότι ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να έχει σαφώς πιο γεμάτο ελληνικό κορμό, ειδικά όταν επιστρέψει και ο Παπαπέτρου.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι οι πράσινοι παραμένουν το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της Stoiximan Basket League στο 1.62, την ώρα που ο Ολυμπιακός παίζει στο 2.20. Άλλωστε, οι πράσινοι είναι η μοναδική αήττητη ομάδα φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα κερδίσει μέσα στο ΣΕΦ με +12 πόντους.

EASY MEDIANETWORK
Close