Οι νέες αποδόσεις για την κατάκτηση της Euroleague μετά το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Μετά τις ήττες: Τι απόδοση δίνουν οι στοιχηματικές σε ΠΑΟ- ΟΣΦΠ πλέον για κατάκτηση της Ευρωλίγκας

Η Τρίτη ομολογουμένως δεν ήταν μία καλή ημέρα για τους δύο αιώνιους στην Ευρωλίγκα. Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός γνώρισαν βαριές ήττες εκτός έδρας και το ρεκόρ τους έπεσε στο 1-2.

Παρά την επιστροφή του Κώστα Σλούκα, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 83-69 στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε, χάνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο, όπου βρέθηκε πίσω με -18 (27-19). Στη συνέχεια, με μπροστάρη κυρίως τον Κάιλ Γκάι (13 πόντοι) προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά, αλλά μάταια.

Στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη σκυτάλη από τον Αμερικανό ο Ματίας Λεσόρ (19 πόντοι), ενώ στο τέλος έκανε αισθητή την παρουσία του και ο Βιλντόσα (10 πόντοι), ωστόσο η ομάδα του Εργκίν Αταμάν το μόνο που κατάφερε ήταν να σώσει τα προσχήματα αποφεύγοντας μία ήττα με 20+ πόντους.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του εκτός έδρας κρας τεστ θύμισε σε μεγάλο βαθμό εικόνες από την προηγούμενη τριετία, όπου κατά κανόνα έχανε με κάτω τα χέρια μακριά από το ΟΑΚΑ. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος η ομάδα χτίστηκε ουσιαστικά από την αρχή και ως ένα βαθμό είναι φυσιολογικό στο ξεκίνημα να βγάζει τις ίδιες παιδικές ασθένειες. Παρόλα αυτά, με τις επενδύσεις που έγιναν το καλοκαίρι δεν είναι ανεκτό το τριφύλλι να χάνει από τα αποδυτήρια σε δύσκολες έδρες όπως αυτή της Φενέρ.

Ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι στην Πόλη, δεν έκρυψε ότι ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να έχει τα μάτια του ορθάνοιχτα στην αγορά με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ. Σύμφωνα με τον Τούρκο τεχνικό αυτό που λείπει από τους πράσινους είναι ένας ακόμη ικανός σκόρερ, που θα δώσει έξτρα λύσεις στην επίθεση, όπου μέχρι στιγμής κινούνται σε ρηχά νερά παίκτες όπως ο Χουάντσο και ο Βιλντόσα, που αποκτήθηκαν για να κάνουν τη διαφορά.

Δύσκολο βράδυ πέρασε και ο Ολυμπιακός, ο οποίος όποτε έβαζε καλάθι στο Μιλάνο πανηγύριζε λες και σημείωνε γκολ…

Είναι αλήθεια, πως οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν περισσότερο το δικό τους παιχνίδι συγκριτικά με τους πράσινους. Χάρη στην άμυνά τους έφτασαν μάλιστα να είναι μπροστά στο 32′ με 44-45. Έκτοτε όμως, η Ολίμπια έτρεξε επί μέρους σκορ 21-8 και έφτασε τελικά εύκολα στη νίκη.

Είναι προφανές πως με 53 πόντους επίθεση δεν μπορείς να κερδίσεις πουθενά στο σύγχρονο μπάσκετ. Τέτοιες επιδόσεις ξυπνούν μνήμες 90s από Μπόζινταρ Μάλκοβιτς και Λιμόζ. Ο Ολυμπιακός έβαλε στο δεύτερο ημίχρονο μόλις 21 πόντους και τέλειωσε το ματς με 35,8% εντός παιδιάς και με 26,3% απαό το τρίποντο έχοντας 5/19.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση, δεδομένου ότι προστατεύτηκε ο Γουίλιαμς-Γκος, αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές ο Κάναν και ήταν εκτός ο ΜακΚίσικ. Η λειψανδρία στα γκαρντ των ερυθρόλευκων έγινε αισθητή στο β’ μέρος του αγώνα με τους Ιταλούς, όπου ο κόουτς Μπαρτζώκας έφτασε σε σημείο να κλείσει το 40λεπτο με Λούντζη και Πάπας στο παρκέ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει ακόμη επιθετική ισορροπία μεταξύ ψηλών και κοντών. Το γεγονός ότι παίζει με δύο πύργους και όταν βγαίνει ο Μιλουτίνοβ μπαίνει ο Φαλ, δεν του δίνει έξτρα επιθετική διάσταση. Αντίθετα, η ομάδα προσπαθεί περισσότερο απ’ ότι πέρυσι να ακουμπάει την μπάλα στο “5” και μοιραία έχει γίνει πιο αργή.

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει πλέον παίκτης στο ρόστερ που να δίνει εύκολα 15-20 πόντους, όπως έδινε ο Βεζένκοφ πέρυσι ακόμη και στις κακές του βαρδιές, ενώ ο Μπαρτζώκας είναι αναγκασμένος σε κάθε ματς να χρησιμοποιεί πάνω από 30 λεπτά τον Γουόκαπ. Αυτό έχει ως συνέπεια να φτάνει εξαντλημένος στα τελειώματα των αγώνων και οι αποφάσεις του στη λεγόμενη crunch time αποδεικνύονται ζημιογόνες για το σύνολο. Το φίνις του Γουόκαπ στο Μιλάνο ήταν καρμπόν με εκείνο κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Όπως είναι φυσιολογικό, μετά τα χαστούκια της Τρίτης, υπήρξαν διορθώσεις και στις αποδόσεις κατάκτασης για τους δύο αιώνιους. Ο Ολυμπιακός από δεύτερο φαβορί που ήταν μετά το διπλό της πρεμιέρας στο ΟΑΚΑ, σε απόδοση 6,50-7,00, έχει υποχωρήσει στην τρίτη θέση πίσω από την Μπαρτσελόνα και η απόδοσή του ανέβηκε στο 7,50-8,00.

Μία θέση έχασε στην κατάταξη των φαβορί και ο Παναθηναϊκός. Από πέμπτος σε απόδοση 9,50-10,00, έπεσε πλέον στην έκτη θέση, πίσω από τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακό, Μονακό και Φενέρμπαχτσε, σε τιμές που ξεκινούν από το 10,00 και φτάνουν μέχρι και το 12,00.

EASY MEDIANETWORK
Close