Ολυμπιακός - ΠΑΟ: Οι νέες αποδόσεις για την κατάκτηση της Basket League μετά το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

Μετά τις ήττες από τη Ρεάλ: Ποιον βλέπουν φαβορί οι στοιχηματικές στο Head-to-Head Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού

Η Ρεάλ έδειξε και σε αυτή τη διαβολοβδόμαδα ότι στην παρούσα φάση είναι απλά αχτύπητη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης κατάφερε μέσα σε δύο ημέρες να περάσει νικηφόρα τόσο από το ΣΕΦ, όσο και από το ΟΑΚΑ, δύο από τις πιο σκληρές και καυτές έδρες της Ευρώπης.

Την Τρίτη, επικράτησε στο Φάληρο με 77-71 του Ολυμπιακού και την Πέμπτη υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην τρίτη διαδοχική του ήττα στη Euroleague, επικρατώντας με 90-78 στο Μαρούσι.

Ο Ολυμπιακός με την άμυνά του, κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης και διεκδίκησε τη νίκη με καλές πιθανότητες. Αυτό συνέβη διότι περιόρισε σημαντικά την επιθετική παραγωγή της βασίλισσας, αφού την κράτησε κάτω από τους 80 πόντους, πράγμα σπάνιο για τα δεδομένα της.

Στο τέλος όμως, η απόφαση του κόουτς Μπαρτζώκα να κυνηγήσει τη νίκη έχοντας στην πεντάδα τους Γουόκαπ, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη, Πανανικολάου και Φαλ, εκ του αποτελέσματος δεν τον δικαίωσε.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού πήγε στα κρίσιμα τελευταία λεπτά χωρίς καθαρό σουτέρ, η Ρεάλ συνέχιζε να παίζει προκλητικά under και οι περιφερειακοί των ερυθρόλευκων δεν μπόρεσαν να την τιμωρήσουν. Όταν τελικά πέρασαν στο παρκέ οι Πίτερς και Κάνααν, που σουτάρουν φέτος με πάνω από 50% από το τρίποντο ήταν ήδη αργά, αφού η Ρεάλ έχτισε μία καλή διαφορά για τα χρονικά δεδομένα του ματς.

Στο ΟΑΚΑ το παιχνίδι ήταν πολύ διαφορετικό. Ο Εργκίν Αταμάν επέλεξε να το παίξει στα ίσα. Επίθεση στην επίθεση. Οι πράσινοι φέτος έχουν την ποιότητα να ακολουθούν σε ψηλά σκορ ομάδες από το τοπ επίπεδο. Αυτή τη στιγμή πάντως, η Ρεάλ είναι μία κατηγορία μόνη της.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR κατάφερε για ένα ημίχρονο να είναι απόλυτα ανταγωνιστικός, έχοντας σε τρομερή κατάσταση τον Κέντρικ Ναν. Στο δεύτερο μέρος όμως, όταν η άμυνα της Ρεάλ προσαρμόστηκε στον Αμερικανό, δεν ήρθαν οι απαραίτητες βοήθειες από τους υπόλοιπους γκαρντ (Σλούκας, Γκριγκόνις, Βιλντόσα).

Όπως είναι λογικό, δεν αρκεί να έχεις μόνο έναν γκαρντ σε μεγάλη βραδιά και τον Λεσόρ να κάνει poster σε κάθε ευκαιρία τον Πουαριέ, για να κερδίσεις αυτή τη Ρεάλ. Η εμφάνιση πάντως του πρώτου μέρους μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια. Ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό AKTOR είναι να διευρύνει τα αγωνιστικά λεπτά στα οποία θα παίζει όπως στο χθεσινό α’ ημίχρονο, όπου έβαλε συνολικά 45 πόντους.

Ο κόσμος είναι φυσικά απαιτητικός και ανυπόμονος, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ουσιαστικά ομάδα ενός τριμήνου και ότι συνεχίζουν να απουσιάζουν δύο κομβικά κομμάτια του παζλ, ο Χουάντσο και ο Παπαπέτρου. Η λογική λοιπόν λέει, ότι το potential υπάρχει για να παίξει το τριφύλλι ακόμη καλύτερο μπάσκετ στη συνέχεια.

Παρότι λοιπόν, υποχώρησε στη 13η θέση και ξανά σε αρνητικό ρεκόρ (6-7), οι μπουκ προσφέρουν τον Παναθηναϊκό AKTOR μόλις 5ο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο 10,00! Επίσης, οι διαφορές με τον Ολυμπιακό, που ουσιαστικά είναι ομάδα τριών ετών κι έχει έναν σταθερό κορμό, είναι απειροελάχιστες.

Στο Head-to-Head των δύο αιωνίων, ο Ολυμπιακός είναι οριακό φαβορί στο 1,70, ενώ ο Παναθηναϊκός AKTOR προσφέρεται στο 1,95 για να τερματίσει πάνω από τους ερυθρόλευκους. Επίσης, σε ό,τι αφορά στην πρόκριση στο Final 4, οι μπουκ δίνουν στο 2,95 τους ερυθρόλευκους και στο 3,25 τους πράσινους.

Υπενθυμίζεται, ότι το τριφύλλι έχει τώρα μπροστά του τρία εκτός έδρας ματς, στα οποία φιλοδοξεί να κάνει μίνιμουμ δύο νίκες. Θα παίξει διαδοχικά στο δρόμο με Βιλερμπάν, Μονακό και Μιλάνο. Το πιο δύσκολο από τα τρία παιχνίδια είναι ασφαλώς αυτό στο Πριγκιπάτο, ωστόσο κόντρα σε Βιλερμπάν και Μιλάνο, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θα πάει ουσιαστικά ως φαβορί.

EASY MEDIANETWORK
Close