Πάνω από Ρεάλ και Μπάρτσα: Τόσο δίνουν οι στοιχηματικές στον Ολυμπιακό για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα

Μετά την τεράστια απώλεια Βεζένκοφ: Τόσο δίνει να κατακτήσει την Ευρωλίγκα του χρόνου ο Ολυμπιακός

Ο Σάσα Βεζένκοφ επέλεξε τελικά να ακολουθήσει το όνειρο του ΝΒΑ και θα συνεχίσει την καριέρα του στους Σακραμέντο Κινγκς. Αυτό σημαίνει ασφαλώς ότι ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος πλέον να αντικαταστήσει τον κορυφαίο του παίκτη και MVP της περσινής σεζόν στη Euroleague.

Φυσικά, πρόκειται για μία τεράστια απώλεια, αφού, κακά τα ψέματα, ο Βούλγαρος άσος ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης για την αγωνιστική περίοδο 2022/23. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ωστόσο, είναι της άποψης ότι στον αθλητισμό κανένας δεν είναι αναντικατάστατος.

Το απέδειξε άλλωστε περίτρανα με τη στάση του ακόμη και απέναντι σε παίκτες θρύλους του Ολυμπιακού, όπως ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης, που στην τελευταία τους σεζόν με τα ερυθρόλευκα είχαν σαφώς περιορισμένο ρόλο, ειδικά ο Πρίντεζης.

Η αποχώρηση του Βεζένκοφ σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό του στιλ την ερχόμενη σεζόν, δεδομένου ότι στη Euroleague δεν υπάρχει άλλος παίκτης που να έχει τόσο ανεπτυγμένη αίσθηση στο off ball παιχνίδι.

Το θετικό για τους νταμπλούχους Ελλάδας είναι ότι θα εισπράξουν ένα ποσό που θα αγγίξει το 1,3 εκατομμύρια ευρώ από το buy out του Βεζένκοφ, ενώ θα εξοικονομήσουν και άλλο 1,5 εκατομμύριο ευρώ από το συμβόλαιο του Βούλγαρου σταρ. Εν ολίγοις, ο Ολυμπιακός θα βγει στην αγορά για “τεσσάρι” έχοντας τη δυνατότητα να ρίξει στο τραπέζι ακόμη και τρία εκατομμύρια!

Δεν είναι τυχαίο ότι ακούγονται ονόματα όπως ο Γουίλ Κλάιμπερν και ο Νίκολα Μίροτιτς, που είναι οριστικό ότι θα αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα, για πιθανοί αντικαταστάτες του Βεζένκοφ. Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός δείχνει αποφασισμένος να κάνει ρελάνς για να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό του σούπερ σταρ του.

Για αυτό λοιπόν, οι μπουκ εξακολουθούν να δίνουν τον Ολυμπιακό πρώτο ή δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague σε αποδόσεις από το 5.50 μέχρι το 7.00. Γενικά, υπάρχει η αίσθηση ότι οι ερυθρόλευκοι θα κινηθούν δυναμικά, για να διατηρήσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα την ποιότητα στο ρόστερ τους.

Ούτως ή άλλως, ο Ολυμπιακός είναι ένας οργανισμός που ξέρει όσο ελάχιστοι στην Ευρώπη να αφομοιώνει τους ξένους παίκτες, παίρνοντας συνήθως τον καλύτερό τους εαυτό.

EASY MEDIANETWORK
Close