Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Υπερβολικά τα 2,70 των μπουκ για τους πράσινους

Μετά την πρώτη αγωνιστική: Τι απόδοση δίνουν πλέον ΠΑΟ και ΟΣΦΠ για να κατακτήσουν την Ευρωλίγκα

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν ήδη κοντραριστεί δύο φορές φέτος, μετρώντας ο ένας τις δυνάμεις του άλλου. Η αλήθεια είναι πως ο τελικός του Σούπερ Καπ εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, ωστόσο το ντέρμπι για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας ήταν μία μάχη κυριολεκτικά μία σου και μία μου.

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε στην παράταση μεγαλύτερη αντοχή, πνευματικά και σωματικά, και ξεκίνησε με ένα αν μη τι άλλο σπουδαίο διπλό, μέσα στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου του., που του δίνει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια της σεζόν.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε πως έχει πλέον επιστρέψει δυναμικά σε πρωταγωνιστικό επίπεδο. Μπορεί να γνώρισε τη 18η ήττα του στα τελευταία 19 ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο στο μεγαλύτερο διάστημα του 40λεπτου είχε αυτός τον πρώτο λόγο.
Πρακτικά, οι πράσινοι πλήρωσαν στο φινάλε ορισμένα ατομικά λάθη ενθουσιασμού ή έλλειψης συγκέντρωσης, όπως για παράδειγμα αυτό του Λεσόρ, που δεν πάσαρε σωστά στον Γκρικόνις και ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να πάρει με 20 δευτερόλεπτα την τελευταία κατοχή.

Όπως ήταν λογικό, η νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ είχε αντίκτυπο και στις μακροχρόνιες αποδόσεις, όπως αυτές για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου, μετά τα απανωτά μεταγραφικά “μπαμ” με Σλούκα και Ερνάνγκομεθ, ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει να δίνεται τρίτο φαβορί για τον τίτλο σε αποδόσεις από το 7,00 ως το 8,00. Μετά την ήττα στην πρεμιέρα υποχώρησε στην 5η θέση σε απόδοση από το 9,50 μέχρι το 10,00.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός που ήταν πέμπτο φαβορί το καλοκαίρι στο 9,00, μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα είναι πλέον στη 2η θέση σε αποδόσεις από το 6,50 μέχρι το 7,00. Πρώτο φαβορί σταθερά παραμένει η Ρεάλ στο 4,50, ενώ στην πρώτη τετράδα βρίσκονται επίσης η Μπαρτσελονα στο 7,00 και η Μονακό στο 7,50, οριακά μπροστά από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε τον Ολυμπιακό εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στην κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκας, δείγμα ότι έχει επιστρέψει για τα καλά στο top level.

EASY MEDIANETWORK
Close