Μετά την πρόκριση επί της Φενέρ: Πόσο δίνει η κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό

Μετά την πρόκριση επί της Φενέρ: Πόσο δίνει η κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό

Ποιος μπορεί να υποτιμήσει πια τους ερυθρόλευκους;

Από την στιγμή που έκανε αυτή την επική πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ-Αβίβ, ανατρέποντας το εντός έδρας 1-4 του πρώτου αγώνα ποιος μπορεί να του πει ότι δεν γίνεται;

Από την στιγμή που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά απέδρασε με την πρόκριση από την κολασμένη έδρα της Φενέρμπαχτσε με ήρωα τον Κωνσταντίνο Τζολάκη, ποιος μπορεί να του πει ότι δεν γίνεται;

Αφού άντεξε σε μία ακόμα ταραχώδη σεζόν, όπου άλλαξε και πάλι τρεις προπονητές και χρησιμοποίησε 36 διαφορετικούς παίκτες, ποιος μπορεί να του πει ότι δεν γίνεται;

Ποιος μπορεί να του πει ότι δεν μπορεί να φτάσει ως το τέλος και να κατακτήσει το Conference League;

Επιτρέπονται τα όνειρα

Τα όνειρα ποτέ δεν απαγορεύονται σε κανέναν, αλλά στην περίπτωση του φετινού Ολυμπιακού, όχι μόνο επιτρέπονται, αλλά… επιβάλλονται.

Ναι, είναι δύσκολο το ζευγάρωμα με την Άστον Βίλα. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι κυνηγά το Champions League μέσω του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο και από την πρώτη ημέρα δίνεται πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Conference League.

Ποιος μπορεί, όμως, να ξεγράψει αυτό τον Ολυμπιακό;

Ποιος μπορεί να του πει ότι δεν έχει τύχη. Θυμηθείτε τα παιχνίδια του με μία άλλη αγγλική ομάδα φέτος (Γουέστ Χαμ), όταν ακόμα έψαχνε τον αγωνιστικό προσανατολισμό μέσα στο φθινόπωρο;

Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν με 2-1 στον Πειραιά την περσινή κάτοχο του Conference League και ηττήθηκαν δύσκολα με 1-0 στο Λονδίνο, σε ένα παιχνίδι που στο τέλος είχαν και δοκάρι.

Αν ο προβληματικός Ολυμπιακός κατάφερε να στριμώξει την Γουέστ Χαμ, τότε ο σημερινός Ολυμπιακός με την ψυχολογία στα ύψη είναι σε θέση να διεκδικήσει πρόκριση από την Άστον Βίλα.

Αουτσάιντερ

Το στοίχημα θέλει ρεαλισμό και όχι συναισθηματισμό. Οι ερυθρόλευκοι είναι το αουτσάιντερ απέναντι στους «χωριάτες» και από τις τέσσερις ομάδες που έχουν μείνει στην διοργάνωση (Φιορεντίνα, Μπριζ, Άστον Βίλα) είναι αυτή με τις λιγότερες πιθανότητες να το σηκώσει.

Ωστόσο, η απόδοση του δεν έχει πια καμία σχέση με τις εξωπραγματικές τιμές που κυκλοφορούσαν πριν από μερικές εβδομάδες, όταν κανείς δεν πίστευε τις ελληνικές ομάδες ότι μπορούν να προχωρήσουν πολύ στην Ευρώπη.

Πριν από τα παιχνίδια με την ομάδα του Ουνάι Έμερι, η απόδοση κατάκτησης του Conference League από τους Πειραιώτες πληρώνει 7.00, ενώ η ξερή πρόκριση επί της Άστον Βίλα και η παρουσία του στον Ολυμπιακό πληρώνει περίπου το μισό.

Μία επένδυση με ρίσκο, όμως ο φετινός Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι δεν μπορείς να τον πάρεις αψήφιστα…

EASY MEDIANETWORK
Close