Μετά τη βόμβα Ερνανγκόμεθ: Τι ποσοστό δίνουν πλέον οι στοιχηματικές σε ΠΑΟ-ΟΣΦΠ για την κατάκτηση Basket League και Euroleague

Μετά τη βόμβα Ερνανγκόμεθ: Τι ποσοστό δίνουν πλέον οι στοιχηματικές σε ΠΑΟ-ΟΣΦΠ για την κατάκτηση Basket League και Euroleague

Ο Παναθηναϊκός μετά από μία τριετία ισχνών αγελάδων έχει επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο και… τρομοκρατεί ολόκληρη την Ευρώπη με τη μεταγραφική του δραστηριότητα.

Οι πράσινοι έχουν αποκτήσει 11 νέους παίκτες, δημιουργώντας μία ομάδα αντάξια της ιστορίας τους και έτοιμη να διεκδικήσει ακόμη και το έβδομο αστέρι, όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών.

Τελευταία βόμβα ήταν αυτή του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ενώ τα τυπικά απομένουν και για την ανακοίνωση του Ολεκ Μπαλτσερόφσκι, ενός σέντερ στα πρότυπα του Τιμπόρ Πλάις, που είχε ο Εργκίν Αταμάν στην Εφές.

Θεωρητικά, ο Παναθηναϊκός έχει συμπληρώσει το depth chart, δεδομένου ότι ο Μάριους Γκριγκόνις έχει κλειστό διετές συμβόλαιο και προς το παρόν λογίζεται ως ενεργό μέλος του ρόστερ.

Κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, να βρεθεί μία φόρμουλα για να λυθεί η συνεργασία με τον Λιθουανό γκαρντ, προκειμένου να αποκτηθεί ένας ακόμη καλύτερος παίκτης στο “2”. Αν οι συνθήκες το ευνοήσουν είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την περιφέρειά του, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα με μία ακόμη μεταγραφική βόμβα.

Σε κάθε περίπτωση, το φετινό πράσινο ρόστερ απαρτίζεται από παίκτες τοπ επιπέδου και ηγετικές προσωπικότητες, επομένως δεν είναι καθόλου περίεργο ότι ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν όγδοο και ένατο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, όταν είχε ανακοινωθεί μόνο η πρόσληψη του Αταμάν, τώρα φιγουράρει στην τρίτη θέση, πίσω μόνο από την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ.

Μάλιστα, μετά την απόκτηση του Ερνανγκόμεθ, άρχισε να υποχωρεί σε ορισμένες εταιρίες από το 8,00 στο 7,00. Αντίθετα, τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού παραμένουν στάσιμα. Οι ερυθρόλευκοι περιμένουν με υπομονή την αγορά του ΝΒΑ, προκειμένου να φέρουν έναν σκόρερ ολκής.

Ωστόσο, είναι προφανές πως οι μέχρι στιγμής κινήσεις τους (Μιλουτίνοφ, Γκος, Σίκμα, Τανούλης) δεν έχουν προκαλέσει τον ίδιο αντίκτυπο με αυτές του Παναθηναϊκού. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι ο Ολυμπιακός έχει πλέον υποχωρήσει πέμπτο φαβορί, στο 9,00, ακόμη και κάτω από τη Μονακό, που απέκτησε τον Κέμπα Γουόκερ, όταν ήταν πρωτοδεύτερο αμέσως μετά τον χαμένο τελικό της περσινής Ευρωλίγκας.

Εξάλλου, ανατροπή δεδομένων βλέπουν οι μπουκ και εντός συνόρων, με τον Παναθηναϊκό να είναι πλέον σταθερά καθαρό φαβορί για την κατάκτηση της Basket League στο 1,60, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός παίζει στο 2,25.

Φυσικά όλα αυτά προκύπτουν από τη σύγκριση των δύο ρόστερ. Μπορεί ο Ολυμπιακός να υπερισχύει σε χημεία και ομοιογένεια, όμως ο Παναθηναϊκός βάσει ονομάτων έχει σαφώς μεγαλύτερο ποιοτικό ταβάνι. Υπό τις οδηγίες λοιπόν, ενός δοκιμασμένου κόουτς, όπως ο Εργίν Αταμάν, έχει όλα τα φόντα για να επιστρέψει δυναμικά στους τίτλους εντός και εκτός συνόρων.

Παρακάτω τα δύο depth chart όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
PG: Κώστας Σλούκας, Τζέριαν Γκραντ, Δημήτρης Μωραΐτης
SG: Λούκα Βιλντόσα, Κάιλ Γκάι, Μάριους Γκριγκόνις (;), Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Νεοκλής Αβδάλας
SF: Ιωάννης Παπαπέτρου, Λευτέρης Μαντζούκας
PF: Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ντίνος Μήτογλου, Αλέξανδρος Σαμοντούροβ
C: Ματίας Λεσόρ, Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, Κώστας Αντετοκούνμπο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
PG: Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Μιχάλης Λούντζης
SG: Αϊζάια Κάναν, Γιαννούλης Λαρετζάκης, Τζορτζ Πάπας
SF: Κώστας Παπανικολάου, Σακ ΜακΚίσικ
PF: Λουκ Σίκμα, Αλεκ Πίτερς
C: Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Γιώργος Τανούλης

EASY MEDIANETWORK
Close