Tον απογειώνει ο ηγέτης Σλούκας: Τόσο δίνει πια να πάρει την Euroleague ο Παναθηναϊκός

Μετά τα «μπαμ» του «τριφυλλιού»: Τι απόδοση δίνουν σήμερα οι στοιχηματικές σε ΠΑΟ-ΟΣΦΠ για την κατάκτηση της Euroleague

Ο Παναθηναϊκός αναντίρρητα είναι η ομάδα που έχει κλέψει τις εντυπώσεις στην offseason της Ευρωλίγκα τόσο με την πρόσληψη του Εργκίν Αταμάν, όσο και με τις μεταγραφές που έχει κάνει.

Ο “εξάστερος”, παρά τις δυσκολίες και τα στενά περιθώρια που υπάρχουν στην αγορά της Ευρώπης, έχει ολοκληρώσει ήδη εννιά μεταγραφές, ενεργοποιώντας τη μία “βόμβα” μετά την άλλη.

Οι πράσινοι ωστόσο δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη το ρόστερ τους. Το βάρος πλέον έχει πέσει στη front line όπου ο κόουτς Αταμάν έχει ζητήσει ακόμη δύο παίκτες.

Το τριφύλλι έχει έρθει σε συμφωνία με τον Τορνίκε Σενγκέλια για τη θέση “4” και περιμένει ο Γεωργιανός φόργουορντ να λύσει το συμβόλαιό του με τη Βίρτους Μπολόνια. Ο Τόκο θέλει σαν… τρελός να ενταχθεί στο πρότζεκτ του Παναθηναϊκού και είναι διατεθειμένος να πληρώσει από την τσέπη του για να μείνει ελεύθερος από τη Βίρτους, η οποία με τη σειρά της θέλει να ξεφορτωθεί το βαρύ συμβόλαιο του πολύπειρου φόργουορντ.

Εφόσον τελικά ο Παναθηναϊκός κλείσει και τη μεταγραφή του Σενγκέλια, εν συνεχεία θα κινηθεί για την απόκτηση ενός σέντερ, με τον Άλεξ Μπαλτσερόφσκι να είναι στην παρούσα φάση το Νο. 1 στην πράσινη λίστα.

Ο διεθνής Πολωνός σέντερ βλέπει τον κόσμο από τα 215 εκατοστά και κατέκτησε πέρυσι το Eurocup με την Γκραν Κανάρια, έχοντας 8,6 πόντους κατά μέσο όρο. Το εντυπωσιακό είναι πως ο Μπαλτσερόφσκι σούταρε στη διοργάνωση με 41% από το τρίποντο!

Εν ολίγοις, μιλάμε για έναν παίκτη που μπορεί να εξελιχθεί στα χέρια του κόουτς Αταμάν σε νέος Τιμπόρ Πλάις. Ο Τούρκος προπονητής θέλει απειλή από το τρίποντο και από τις πέντε θέσεις και ο Μπαλτσερόφσκι είναι ένας σέντερ που αφενός μπορεί να ανοίξει ιδανικά το γήπεδο με το μακρινό του σουτ, αφετέρου έχει το μάκρος να κοντράρει τα δύο “θηρία” του Ολυμπιακού, τον Φαλ και τον Μιλουτίνοφ.

Η περίπτωσή του δεν είναι απλή, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο από τον ισπανικό σύλλογο, ωστόσο ο Παναθηναϊκός φέτος έχει αποδείξει ότι για να ικανοποιήσει τα θέλω του Αταμάν είναι έτοιμος να πληρώσει και υψηλά buy out (στην προκειμένη περίπτωση αγγίζει τις 500.000 ευρώ).

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός, παρότι έχασε τους δύο κορυφαίους παίκτες του, τον Βεζένκοφ και τον Σλούκα, κινείται με ψυχραιμία και εξετάζει προσεκτικά τις επιλογές του για να φέρει έναν εξαιρετικό σκόρερ στη θέση “2”.

Προς το παρόν, οι ερυθρόλευκοι έχουν αναβαθμίσει αισθητά τη δυναμική τους στο “5” με την προσθήκη του Μιλουτίνοφ. Στον άσο ποσοτικά δεν έχουν πρόβλημα, από τη στιγμή που επέστρεψε και ο Γουίλιαμς-Γκος. Στο “4” ωστόσο, ο Σίκμα είναι μεν ένας εξαιρετικά χρήσιμος παίκτης ομάδας, δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση Βεζένκοφ.

Επομένως κρίνεται απαραίτητο να αποκτηθεί ένας γκαρντ που θα βάζει την μπάλα στο καλάθι προκειμένου να αναπληρώσει τους πόντους που χάθηκαν με τη φυγή του Βούλγαρου άσου και του Σλούκι-Λουκ.

Σε κάθε περίπτωση, οι μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού έχουν προκαλέσει σαφώς πολύ μεγαλύτερη αίσθηση από αυτές του Ολυμπιακού, κάτι που φαίνεται άλλωστε και στις αποδόσεις για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα.

Από εκεί που οι πράσινοι ήταν όγδοο ή ένατο φαβορί όταν είχε ανακοινωθεί μόνο η πρόσληψη του Εργκίν Αταμάν, τώρα είναι το τρίτο φαβορί σε απόδοση 8.00, πίσω μόνο από τους δύο ισπανικούς γίγαντες, την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ, που προσφέρονται στο 6.00.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός από εκεί που ήταν πρώτο ή δεύτερο φαβορί, μόλις έχασε τους Βεζένκοφ και Σλούκα υποχώρησε στην τέταρτη θέση, σε απόδοση 9.00, μαζί με τις Εφές και Μονακό.

EASY MEDIANETWORK
Close