Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα: Ποιος προπονητής της Super League κινδυνεύει να μην προλάβει την παρέλαση του Μαρτίου;

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα: Ποιος προπονητής της Super League κινδυνεύει να μην προλάβει την παρέλαση του Μαρτίου;

Μαύρα σύννεφα σε Κρήτη και Πειραιά, με τον Πεπ Μελ και τον Κάρλος Καρβαλιάλ να μην αισθάνονται και πολύ άνετα, μετά τα πρόσφατα απογοητευτικά αποτελέσματα.

Έχοντας συμπληρώσει περίπου τα 3/5 του πρωταθλήματος, μόλις πέντε προπονητές (Λουτσέσκου, Αλμέιδα, Βόκολος, Ράσταβατς, Πάμπλο Γκαρσία) έχουν καταφέρει να επιβιώσουν και να κρατήσουν τις θέσεις τους από το ξεκίνημα της σεζόν.

Πρόλαβαν την πρώτη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα προλάβουν και αυτήν της 25ης Μαρτίου, αφού η θέση τους μοιάζει μπετόν-αρμέ, όσο παρακινδυνευμένο κι αν ακούγεται αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που δεν θα πρέπει να νιώθουν και τόσο ασφαλείς, όσο η άμμος στην κλεψύδρα αδειάζει και κάθε παιχνίδι αποκτά τεράστια κρισιμότητα.

Λίγο μετά το βαρύ 4-0 από τον Παναθηναϊκό, ο ΟΦΗ επέλεξε να αλλάξει προπονητή και να… λύσει την συνεργασία του με τον Βάλντας Νταμπράουσκας.

Αντί, όμως, να κάνει καλύτερα τα πράγματα, τα έκανε χειρότερα. Ο Ισπανός Πεπ Μελ, όχι μόνο δεν έφερε νέο αέρα στην ομάδα, αλλά μέχρι να μάθει πρόσωπα και καταστάσεις, ο ΟΦΗ βρίσκεται πλέον πολύ πιο κοντά στην ζώνη υποβιβασμού, παρά σε αυτή των πλέ-οφ!

Σε τρία παιχνίδια με τον Μελ στο τιμόνι του, ο ΟΦΗ όχι μόνο δεν έχει πάρει βαθμό απέναντι σε Άρη, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ, αλλά δεν έχει πετύχει καν γκολ (τέρματα 0-7), δείχνοντας μία πολύ μπερδεμένη εικόνα στο γήπεδο.

Το παιχνίδι της Κυριακής στο Γεντί Κουλέ με την Λαμία παίρνει πλέον μορφή τελικού για τον ΟΦΗ, ο οποίος αν δεν προσέξει και εξακολουθήσει να είναι τόσο χαλαρός στο γήπεδο και στην συνολική του λειτουργία, δεν αποκλείεται να μπει σε πολύ σοβαρές περιπέτειες παραμονής.

Σούπερ προβληματικό είναι το κλίμα και στον Ολυμπιακό, όπου κι εκεί η αλλαγή προπονητή δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενο. Με τον Κάρλος Καρβαλιάλ στο τιμόνι, ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει μόλις μία φορά (κι αυτή από πέναλτι) στις κολλητές εκτός έδρας αναμετρήσεις με Πανσερραϊκό, Ατρόμητο, Λαμία, έμεινε στο -6 από την κορυφή και μοιάζει να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί.

Κι εδώ, τα κολλητά ντέρμπι με ΑΕΚ και τα τρία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό μέσα στον Ιανουάριο (τα δύο για το Κύπελλο) θα κρίνουν πολλά για το προπονητικό μέλλον του Πορτογάλου, αφού ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν φημίζεται για την προπονητική του υπομονή, αφού οι ερυθρόλευκοι μετρούν 6 διαφορετικούς ανθρώπους στον πάγκο τους, στους τελευταίους 18 μήνες…

EASY MEDIANETWORK
Close