Με στόχο την πρόκριση: Φαντάζεστε την εθνική του Σπανούλη χωρίς αυτόν;

Με στόχο την πρόκριση: Φαντάζεστε την εθνική του Σπανούλη χωρίς αυτόν;

Ο Τόμας Γουόκαπ είναι ο παίκτης που κάνει τον Βασιλη Σπανούλη χαρούμενο...

Στο τέλος της ημέρας, το φύλλο της στατιστικής έγραψε: 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 5 κλεψίματα και 27 στο σύστημα αξιολόγησης (PIR). Κι όλα αυτά σε 32 λεπτά. Όλα αυτά σε αγώνα που έληξε 70-64.

Ο τύπος δεν ήταν απλώς, ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Ήταν παντού!

Ο τραυματισμός του Κώστα Σλούκα και η απουσία του Νικ Καλάθη, είχε αφήσει την Εθνική Ελλάδας ορφανή σε δημιουργία, αλλά και σε εκτέλεση στην θέση του πλέι-μέικερ.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος κάνει εκπληκτικά πράγματα φέτος με τον Άρη, όμως φάνηκε απέναντι στην Τσεχία, ότι δεν είναι έτοιμος να επωμιστεί ανάλογα ηγετικό ρόλο και στην Εθνική ομάδα.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Δημήτρη Μωραΐτη, ο οποίος παίζει από ελάχιστα έως καθόλου φέτος στον Παναθηναϊκό.

Επομένως, τι μένει; Το «ρομπότ» που λέγεται Τόμας Γουόκαπ!

Μονόδρομος

Πολύ πριν από τα παράθυρα είχε ξεκινήσει μία κουβέντα για το ποιος θα πρέπει να είναι ο παίκτης που θα καλύπτει την θέση του νατουραλιζέ.

Κάποιοι υποστήριζαν ότι η έλλειψη από κλασικούς σουτέρ που έχει το ελληνικό μπάσκετ, καθιστά επιβεβλημένη την παρουσία του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος με το μακρινό σουτ μπορεί να ανοίξει τις αντίπαλες άμυνες.

Κάποιοι υποστήριξαν ότι την θέση μπορεί να διεκδικήσει και ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος αρχίζει και ανεβαίνει, όσο προσαρμόζεται στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Μόνο που το γήπεδο, δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως δίλημμα. Ο Γουόκαπ έδειξε και στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ, πως όταν είναι καλά, μπορεί να κάνει την διαφορά σε κάθε σημείο του παρκέ.

Είναι ο παίκτης – κόλλα που μπορεί να συνδέσει τα πάντα. Ένας αμυντικός εξολοθρευτής, αλλά ταυτόχρονα και ένας ευφυής οργανωτής που μπορεί να μοιράσει σωστά το παιχνίδι.

Τον λατρεύει ο Σπανούλης

Είναι ένας πλέι-μέικερ που όλοι προπονητές λατρεύουν, ο Βασίλης Σπανούλης δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεσης. Αν υπήρχε ένας τρόπος για να τον… κλωνοποιήσουμε, τότε θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Η ένδεια του ελληνικού μπάσκετ σε ποιοτικούς γκαρντ πρώτης γραμμής, καθιστά την παρουσία του Τεξανού γκαρντ υπερ-απαραίτητη στην επίσημη αγαπημένη.

Κι ας θέσουμε το ερώτημα αντίστροφα. Φαντάζεστε την Εθνική του Σπανούλη δίχως εκείνον στο τιμόνι; Δίχως τον Γουόκαπ, ακόμα και παιχνίδια με ομάδες όπως η Μεγάλη Βρετανία ή η Ολλανδία  για την προκριματική φάση του επόμενου Ευρω-μπάσκετ θα ήταν εξαιρετικά πολύπλοκα…

EASY MEDIANETWORK
Close