Κίνηση - ματ από τον Γιοβάνοβιτς...

Με αλλαγές και εκπλήξεις: Το σχέδιο νίκης του Γιοβάνοβιτς κόντρα στη Βιγιαρεάλ

Ο Παναθηναϊκός την προηγούμενη διετία πορεύονταν με ένα σφιχτό ροτέισον λόγω και των περιορισμένων λύσεων που είχε στο ρόστερ του. Αυτό φέτος έχει ασφαλώς αλλάξει δραστικά, αφού οι πράσινοι έχουν μεγαλώσει αισθητά το ποιοτικό τους βάθος.

Είναι ενδεικτικό πως σε εννιά επίσημα ματς φέτος, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει αξιοποιήσει όλο το εύρος του ρόστερ, χρησιμοποιώντας συνολικά 23 ποδοσφαιριστές! Για παράδειγμα, στο επιβλητικό 5-0 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, ο Σέρβος τεχνικός προχώρησε σε επτά αλλαγές στην 11αδα σε σύγκριση με το τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει φυσικά καλύτερα από τον καθένα πως η φετινή σεζόν θα είναι πολύ πιο απαιτητική για τον Παναθηναϊκό. Ήδη οι πράσινοι έδωσαν έξι αγώνες το καλοκαίρι για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και έχουν μπροστά τους μίνιμουμ ακόμη έξι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το πρόγραμμα λοιπόν είναι σαφώς βαρύτερο σε σύγκριση με πέρυσι, την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός είναι πλέον ομάδα που κάνει και με τη βούλα πρωταθλητισμό, επομένως κατεβαίνει σε όλα τα παιχνίδια εντός συνόρων με στόχο τη νίκη.

Αυτά τα δεδομένα δημιουργούν εκ των πραγμάτων ένα σύνθετο περιβάλλον, στο οποίο για να ανταποκριθεί μία ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον 20 ετοιμοπόλεμους παίκτες ανά πάσα στιγμή. Για αυτό λοιπόν, ο Γιοβάνοβιτς κρατάει τους πάντες στην… τσίτα και δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε αρκετές… εκπλήξεις την Πέμπτη, στον αγώνα με τη Βιγιαρεάλ, για την πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Άλλωστε, στην πραγματικότητα τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ, έχει τέσσερα παιχνίδια φωτιά μέσα σε 11 ημέρες. Καπάκι μετά το “κίτρινο υποβρύχιο”, το τριφύλλι υποδέχεται την ΑΕΚ τη Δευτέρα (25/09) στη Λεωφόρο. Τρεις ημέρες μετά (28/9) ακολουθεί εμβόλιμη αγωνιστική και ταξίδι στην Τρίπολη, σε μία έδρα που πάντα κρύβει παγίδες και την Κυριακή την 1η Οκτωβρίου έρχεται ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για ακόμη ένα μεγάλο ντέρμπι.

Με τέτοιο πρόγραμμα δεν θα προξενήσει καμία εντύπωση αν ο Γιοβάνοβιτς από παιχνίδι σε παιχνίδι προχωράει σε μεγάλο αριθμό διαφοροποιήσεων στην πράσινη 11αδα, προκειμένου να κρατήσει όσο το δυνατόν πιο “ζωντανή” την ομάδα του.

Σε ό,τι αφορά στην κόντρα με τη Βιγιαρεάλ, η οποία άλλαξε στην τελευταία διακοπή τεχνικό και βρίσκεται ακόμη στο ψάξιμο, ας μην εκπλαγούμε αν ο Γιοβάνοβιτς ανακατέψει ξανά την τράπουλα και προχωρήσει εκ νέου σε κάμποσες αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Μία είναι δεδομένη, καθώς ο Χουάνκαρ είναι τιμωρημένος, επομένως στη θέση του θα παίξει ο Μλαντένοβιτς. Στα δεξιά, ο τραυματισμός του Βαγιαννίδη, υποχρεώνει τον Γιοβάνοβιτς να επιβαρύνει με συνεχόμενα ματς τον Κώτσιρα. Στους στόπερ λογικά δεν θα αλλάξει το δίδυμο Μάγκνουσον-Σένκεφελντ, καθώς ο Γεντβάι έρχεται από τραυματισμό.

Στους χαφ δεν αποκλείεται να πάρει φανέλα βασικού ο Αράο αντί για τον Πέρεθ, ενώ δεν θα προξενήσει καμία εντύπωση, αν δούμε να ξεκινάει ο Τζούριτσιτς στο “10” αντί του Μπερνάρ, παρά το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος πέτυχε χατ τρικ στο Αγρίνιο. Πάντα θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι μετά τη Βιγιαρεάλ ακολουθεί το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν για τον Παναθηναϊκό, άρα ο Γιοβάνοβιτς καλείται να διαχειριστεί ως πακέτο αυτά τα δύο κολλητά ματς με τους Ισπανούς και την ΑΕΚ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Τζούριτσιτς δεν έπαιξε λεπτό στο Αγρίνιο για να είναι απόλυτα φρέσκος κόντρα στο “κίτρινο υποβρύχιο”. Ακόμη και το ενδεχόμενο με τη χρησιμοποίηση του Τσέριν στη θέση του Βιλένα δεν μπορεί να αποκλειστεί, δεδομένου ότι ο Ολλανδός είναι από τους παίκτες που έχουν τραβήξει αρκετό κουπί μέχρι στιγμής.

Επίσης, ίσως υπάρξει μία αλλαγή στους εξτρέμ με τον Αϊτόρ να διεκδικεί τη θέση του Παλάσιος στο αρχικό σχήμα, καθώς ο Γιοβάνοβιτς πιστεύει πολύ τον Ισπανό εξτρέμ και δηλώνει σίγουρος ότι θα αρχίσει σταδιακά να βρίσκει τον πραγματικό του εαυτό, αυτό που μας έδειξε πριν το σοβαρό τραυματισμό του.

Τέλος, δεν αποκλείεται να επανέλθει στην 11αδα και ο Σπόραρ αντί του Ιωαννίδη, που στα τελευταία ματς ξεκινάει σταθερά βασικός και περνάει στον πάγκο κατά τη διάρκεια του β’ μέρους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιοβάνοβιτς έχει πλέον τη δυνατότητα και την ευχέρεια να αλλάζει κατά το δοκούν την 11αδα του, αφενός για να κρατάει φρέσκο και σε εγρήγορση το σύνολο της ομάδας του, αφετέρου για να παραμένει απρόβλεπτος στους αντιπάλους.

EASY MEDIANETWORK
Close