Λέτε να είναι αυτή η πιο καλή «μεταγραφή» του φετινού Παναθηναϊκού;

Λέτε να είναι αυτή η πιο καλή «μεταγραφή» του φετινού Παναθηναϊκού;

Ο Παναθηναϊκός έχει πραγματοποιήσει φέτος μία εντυπωσιακή offseason με μεταγραφές που προκάλεσαν αίσθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρακτικά άλλαξε εξ ολοκλήρου το ρόστερ του, αφού από την περσινή ομάδα παρέμειναν μόνο ο Λευτέρης Μαντζούκας, ο Μάριους Γκριγκόνις, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και οι πιτσιρικάδες Αλεξάνδρος Σαμοντούροφ και Νεοκλής Αβδάλας.

Ειδικά η περίπτωση του Γκριγκόνις παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς το μέλλον του Λιθουανού άσου ήταν εντελώς αβέβαιο στο τέλος της περασμένης σεζόν, παρά το γεγονός ότι είχε κλειστό διετές συμβόλαιο.

Ωστόσο, ο Εργκίν Αταμάν ξεκαθάρισε στη διοίκηση του Παναθηναϊκού ότι ο συγκεκριμένος παίκτης αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία και τόνισε πως θέλει να τον δει στην προετοιμασία για να τον κρίνει δίκαια.

Ο Γκριγκόνις δούλεψε το κορμί του το καλοκαίρι και ήρθε στην Ελλάδα με στόχο να αποδείξει ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμος στο νέο πρότζεκτ του Παναθηναϊκού.

Είναι αλήθεια πως ο 29χρονος γκαρντ/φόργουορντ παρασύρθηκε πέρυσι από τη συνολική μετριότητα της ομάδας και σε κανένα σημείο δεν κατάφερε να βγάλει στο παρκέ τις πραγματικές του δυνατότητες. Φέτος όμως, σε ένα σύνολο που θα έχει διακριτούς ρόλους και θα απαιτείται να κάνει συγκεκριμένα πράγματα, είναι δεδομένο πως θα δούμε μία εντελώς διαφορετική εικόνα.

Αυτό άλλωστε, άρχισε να φαίνεται από τα πρώτα κιόλας φιλικά, όπου ο Γκριγκόνις είναι σταθερά ανάμεσα στους πιο παραγωγικούς παίκτες των πράσινων, εκμεταλλευόμενος τις δημιουργίες του Κώστα Σλούκα και του Λούκα Βιλντόσα. Ο Λιθουανός είχε 18 πόντους στο φιλικό με την Τσεντεβίτα, με 4/6 τρίποντα, 15 με το Περιστέρι με 2/4 τρίποντα και 14 με την Κλουζ με 4/6 τρίποντα!

Ο Αταμάν δικαιώνεται για την επιλογή του και ο “κανονικός” Γκριγκόνις θα είναι φέτος ουσιαστικά μία καινούρια μεταγραφή, η οποία μάλιστα μπορεί να κάνει και τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό, καθώς κανείς δεν αμφισβητεί την αξία του Λιθουανού άσου.

Ο Γκριγκόνις πέρυσι υποχρεώθηκε να κατεβάζει την μπάλα, να κάνει τον άσο, να προσπαθεί να δημιουργήσει και γενικά μπήκε σε ρόλους που δεν είναι στο στοιχείο του. Φέτος, δεν θα χρειάζεται να ακουμπάει την μπάλα τόσο πολύ, αντίθετα ο ρόλος του θα είναι να εκτελεί άμεσα. Τα πρώτα φιλικά δείχνουν ότι θα είναι κίνδυνος θάνατος για τις αντίπαλες άμυνες από τις γωνίες και τις 45 μοίρες.

Το σημαντικότερο βέβαια είναι, η όρεξη και η διάθεση που παρουσιάζει ο Γκριγκόνις, αντιλαμβανόμενος φυσικά ότι τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι απλά ένα συμπλήρωμα στην Ευρωλίγκα, αλλά βασικός διεκδικητής. Στον νέο Παναθηναϊκό ξέρει και ο ίδιος πολύ καλά πως θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει τίτλους, να αναδείξει το ταλέντο του και να αποδείξει ότι δεν είναι απλά ένας περαστικός από τον εξάστερο.

EASY MEDIANETWORK
Close