Κοσμογονία στον μπασκετικό Παναθηναϊκό…

Κοσμογονία στον μπασκετικό Παναθηναϊκό…

Μετά από μία διετία, όπου ο Παναθηναϊκός πορεύτηκε με τη λογική έσοδα-έξοδα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να ενεργοποιηθεί ξανά και προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις φέτος.

Οι πράσινοι απέκτησαν εγνωσμένης αξίας παίκτες, όπως ο Ντουέιν Μπέικον, ο Μάριους Γκριγκόνις, ο Ματέους Πονίτκα, ο Αρτούρας Γκουντάιτις, ο Πάρις Λι, ο Ντέρικ Γουίλιαμς, ο Νέιτ Γουόλτερς και ο Ματ Τόμας, επιλέγοντας ουσιαστικά να χτίσουν μία ομάδα από την αρχή. Στην πράξη όμως αποδείχθηκε ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ποτέ να γίνει ανταγωνιστικός σε υψηλό επίπεδο και για τρίτη διαδοχική σεζόν έμεινε πολύ μακριά από την οκτάδα της Euroleague.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς δεν “κούμπωσε” με τον σύλλογο, δεν μπόρεσε να εμπνεύσει, να δώσει όραμα και το κυριότερο να δημιουργήσει ένα σύνολο με ξεκάθαρο πλάνο, χημεία και αρχές. Η διοίκηση της ΚΑΕ έκανε την απαιτούμενη υπομονή, βλέποντας όμως πως ο Παναθηναϊκός δεν σημείωνε την παραμικρή βελτίωση ήρθε εν τέλει το αναμενόμενο διαζύγιο.

Τον Φεβρουάριο ανέλαβε ο Χρήστος Σερέλης ως μεταβατική λύση με έναν διττό στόχο. Αφενός να στρώσει το δρόμο για τον επόμενο προπονητή, αφετέρου να παλέψει το πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό, έστω και με κόντρα πιθανότητες.

Παράλληλα, ξεκίνησε τάχιστα ο σχεδιασμός της νέας σεζόν, καθώς αμέσως μετά τη λήξη της φετινής Basket League αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις στους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης. Μέχρι στιγμής, είναι δεδομένο ότι θα αναλάβει GM ο Σάνι Μπετσίροβιτς, ενώ πιθανότατα ο κόουτς Σερέλης θα παραμείνει στο τεχνικό επιτελείο ως βοηθός προπονητή.

Από εκεί και πέρα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι αποφασισμένος να φέρει στο ΟΑΚΑ έναν τεχνικό με ισχυρή προσωπικότητα, που θα αντέξει το “βάρος” του Παναθηναϊκούν και θα τον επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών και των τίτλων. Όλα δείχνουν ότι αυτός θα είναι ο back to back πρωταθλητής Ευρώπης με την Εφές, Εργκίν Αταμάν, που κλείνει φέτος τον κύκλο του με την τουρκική ομάδα.

Ο Αταμάν είναι ένας δοκιμασμένος τεχνικός στο πιο υψηλό επίπεδο και η δική του Εφές, ήταν για μία τριετία η κορυφαία ομάδα της ηπείρου. Φυσικά, το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός χτυπάει προπονητή από το πιο ψηλό ράφι μαρτυράει και τις μεταγραφικές προθέσεις του. Είναι προφανές, πως ο Αταμάν δεν δεχόταν ποτέ να έρθει σε ένα κλαμπ που δεν έχει τη διάθεση να επενδύσει και να προσελκύσει παίκτες πρώτης γραμμής.

Σε κάθε περίπτωση, το “τριφύλλι” κινείται τάχιστα για να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το θέμα του τεχνικού, ούτως ώστε να ξεκινήσει άμεσα και ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Ο Παναθηναϊκός βέβαια, έχει ήδη βολιδοσκοπήσει περιπτώσεις παικτών, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όπως ο Λούκας Βιλντόσα και ο Φακούντο Καμπάσο.

Επίσης, βρίσκεται πάντα σε ανοιχτή γραμμή με τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Κώστα Αντετοκούνμπο, στη λογική ότι χρειάζεται ενίσχυση ο ελληνικός κορμός. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκεται και ο Ντίνος Μήτογλου, φτάνει να πέσει η τιμωρία του, από τους 32 μήνες που είναι τώρα. Συν τοις άλλοις, οι πράσινοι έχουν πάντα ανοιχτές τις κεραίες τους και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για παίκτες που ενδιαφέρονται είτε να μεταπηδήσουν, είτε να επιστρέψουν στην Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένο πως στον Παναθηναϊκό αναμένεται κοσμογονία το επόμενο καλοκαίρι με στόχο φυσικά το “τριφύλλι” να επιστρέψει δυναμικά σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Euroleague και να ανακτήσει τα σκήπτρα στην Ελλάδα.

EASY MEDIANETWORK
Close