Κίνηση - ματ από τον Γιοβάνοβιτς...

Κάνει την έκπληξη ο Ιβάν...

Ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει την Τετάρτη να κάνει το πρώτο βήμα για την επιστροφή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Η Μπράγκα δεν είναι καθόλου απλός αντίπαλος. Ωστόσο η ψυχολογία στο τριφύλλι βρίσκεται πλέον στα ύψη μετά την επική πρόκριση επί της Μαρσέιγ και άπαντες στον πράσινο οργανισμό γνωρίζουν ότι μπροστά τους έχουν μία μοναδική ευκαιρία, να φέρουν ξανά τον Παναθηναϊκό στην κορυφαία ευρωπαϊκή σκηνή.

Φυσικά, η ρεβάνς στη Μασσαλία, εκτός από αμέτρητες συγκινήσεις χάρισε και απλόχερα μαθήματα στον Παναθηναϊκό. Ειδικά το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι πράσινοι δεν μπόρεσε να ελέγξουν την ορμητικότητα των Γάλλων.

Αυτή τη φορά, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναμένεται πιο υποψιασμένο και έτοιμο, προκειμένου να απορροφήσει την πίεση που θα επιχειρήσει να ασκήσει η Μπράγκα.

Για τους πράσινους θα είναι κομβικό να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην Πορτογαλία εν όψει της ρεβάνς στην Καλογρέζα, όπου το τριφύλλι θα θυμηθεί ένδοξες στιγμές της ευρωπαϊκής του ιστορίας με τους οπαδούς του να κρέμονται σαν τσαμπιά από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Στην παρούσα φάση, η Μπράγκα είναι φαβορί για την πρόκριση στο 1,42, ενώ ο Παναθηναϊκός προσφέρεται πάνω από το 2,85. Εντούτοις, αν οι πράσινοι φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από την Ιβηρική, είναι δεδομένο πως οι αποδόσεις θα γυρίσουν τούμπα, με τον επαναληπτικό στην Αθήνα.

Σημειώνεται, ότι σε σύγκριση με τον γ’ προκριματικό έχει προστεθεί στη λίστα ο Αϊτόρ, ο οποίος πήρε τη θέση του Τσοκάι. Επίσης, όλα δείχνουν ότι θα γίνει μία αλλαγή και στους χαφ, αφού ο Κλεϊνχέισλερ, που αρχικά δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα, υπέστη θλάση και ως εκ τούτου θα αντικατασταθεί μάλλον από τον νεοφερμένος Αράο. Τελευταία στιγμή θα κριθεί αν θα γίνει αλλαγή και στους στόπερ με τον Σένκεφελντ να παίρνει τη θέση του Πάλμερ-Μπράουν.

Σε ό,τι αφορά στην 11αδα, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναμένεται να στηριχθεί κυρίως στους παίκτες που επέλεξε και στη Μασσαλία. Δεν αποκλείεται ωστόσο να γίνουν και κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Η πιθανότερη είναι με την είσοδο του Παλάσιος αντί του Βέρμπιτς, ο οποίος δεν φάνηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Μαρσέιγ, σε αντίθεση με τον Αργεντινό, που έδωσε σαφώς περισσότερα πράγματα στο δεύτερο μέρος και στην παράταση. Αν συμβεί αυτό, ο Μανσίνι θα έρθει από δεξιά στα αριστερά και φυσικά ο Παλάσιος θα παίξει στη φυσική του θέση, ως δεξιός εξτρέμ.

Επίσης, ο Γιοβάνοβιτς σκέφτεται να κάνει την… έκπληξη και στην επίθεση, δίνοντας φανέλα βασικού στον Ιωαννίδη αντί του Σπόραρ. Μέχρι στιγμής, ο Σέρβος τεχνικός ξεκινάει σταθερά με τον Σλοβένο φορ στην κορυφή της επίθεσης και ειδικά στα παιχνίδια με την Ντνίπρο-1 δικαιώθηκε, αφού ο Σπόραρ σημείωσε συνολικά τρία γκολ.

Ο Ιωαννίδης πάντως έδειξε στα ματς με τη Μαρσέιγ ότι μπορεί να είναι πιο χρήσιμος από τον Σπόραρ, καθώς παίζει καλύτερα με πλάτη, σπάει περισσότερες μπάλες, μπορεί να κρατήσει την κατοχή και να επιτεθεί κατά μέτωπο στην εστία. Επίσης, ήταν ψυχρός εκτελεστής σε όλα τα πέναλτι που εκτέλεσε, τόσο στο πρώτο ματς με την Ντνίπρο-1, όσο και στο δεύτερο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ.

Ας μην εκπλαγούμε λοιπόν, αν ο Γιοβάνοβιτς επιλέξει αυτή τη φορά να ξεκινήσει με τον Ιωαννίδη, θεωρώντας ότι με τον διεθνή Έλληνα φορά θα κρατήσει περισσότερο απασχολημένη την αντίπαλη άμυνα και δεν θα δεχθεί τόσο μεγάλη πίεση, όπως κόντρα στους Φωκαείς.

EASY MEDIANETWORK
Close