Η βόμβα του Γκριγκόνις άλλαξε τις αποδόσεις: Τόσο δίνει πλέον η κατάκτηση της Euroleague από τον Παναθηναϊκό

Η βόμβα του Γκριγκόνις άλλαξε τις αποδόσεις: Τόσο δίνει πλέον η κατάκτηση της Euroleague από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πέτυχε την Τετάρτη στο Πριγκιπάτο τη μεγαλύτερη φετινή του νίκη στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας της Μονακό με το τρομερό buzzer beater του Μάριους Γκριγκόνις.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βρέθηκε κάτω στο σκορ ακόμη και με 15 πόντους διαφορά, στη διάρκεια του β’ μέρους, ωστόσο δεν παράτησε ποτέ το ματς. Με τον Κέντρικ Ναν να παίρνει εμπρός στην 4η περίοδο, βάζοντας το ένα καλάθι μετά το άλλο και τους Σλούκα και Λεσόρ να σημειώνουν συνολικά 33 πόντους, οι πράσινοι ολοκλήρωσαν μία επική ανατροπή.

Στην τελευταία επίθεση του αγώνα, το play του κόουτς Αταμάν λειτούργησε στην εντέλεια, ο Μήτογλου πάσαρε στον Γκριγκόνις και ο Λιθουανός γκαρντ το… έσταξε από την κορυφή. Και όλα αυτά υπό το βλέμμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που παρακολούθησε για πρώτη φορά τους πράσινους από κοντά και μάλιστα πανηγύρισε έξαλλα τη… βόμβα του Γκριγκόνις.

Χάρη στο μεγάλο διπλό επί της Μονακό, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στο 8-7 και ανέβηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, πιάνοντας μάλιστα την παρέα του Μάικ Τζέιμς. Τώρα το τριφύλλι έχει μπροστά του ακόμη μία εκτός έδρας αποστολή, αφού την Παρασκευή παίζει στο Μιλάνο με την πληγωμένη Ολίμπια, που έχει εκτός τους Μίροτιτς και Λο.

Με τη φόρα και την ψυχολογία που πήρε από το Μονακό, ο Παναθηναϊκός έχει ασφαλώς όλα τα φόντα να περάσει με νίκη και από το Μιλάνο, προκειμένου να κλείσει ιδανικά τη διαβολοβδομάδα. Υπενθυμίζεται, ότι η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει ήδη βγάλει φέτος τρία διπλά και αρχίζει πλέον να δείχνει τα δόντια της σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό το αντιλαμβάνονται ασφαλώς και οι στοιχηματικές εταιρίες. Είναι ενδεικτικό ότι μετά την ήττα από τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός ήταν πέμπτο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα σε απόδοση 10,00 και τώρα έχει φτάσει να δίνεται τρίτο στο 8,00!

Καβάλησε δηλαδή τη Μονακό, που υποχώρησε στην τέταρτη θέση σε απόδοση 9,00 και βρίσκεται πια σε απόσταση αναπνοής από την Μπαρτσελόνα, που θεωρείται δεύτερο φαβορί στο 7,00. Η Ρεάλ εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο στο 2,90, ενώ ο Ολυμπιακός έχει υποχωρήσει στην πέμπτη θέση και σε απόδοση 11,00.

EASY MEDIANETWORK
Close